Нещо истинско за теб


за теб приятелко
кликни тук

Нещо истинско/и съвсем прясно от вчера вечерта/. Моя скъпа приятелка писателка, ми писа вчера, че има проблем с нещо много коварно и потресаващо. Може би доброкачествен, може би не. Там някъде на яйчника от едната страна/не спомена къде/. Изненадах се, че чак сега ми споделя, но явно е усетила, че може да ми каже чак сега. Понеже в разговора си с мен, тя спомена, че не е искала да натоварва никога „със своята орисия”.
Без да я съдя и обвинявам и предписах да изпълнява ежесекундно една мантра, която наистина прави чудеса. Колкото повече толкова повече. Мантруването е много важно в такъв момент, защото осъзнаването на словото е от първостепенна важност-макар и чак сега. Страх, паника, и какво ли още не бушува в нея сега. Предстои и да бъде оперирана, и после, ако не върви по план всичко, може да загуби и матката си, а иска още деца. Това, какво иска в този миг е сякаш без значение относно децата. Но завръщане, към себе си би трябвало да е основен мотив за намиране на покой, мир и спокойствие в душата, за да намери пътя и към здравето си.
Скриването на проблема, не го прави по-малък. Страхуването от него, също. За това мисля, че изправянето пред огледалото и поглеждане на истината в него със собствените си очи е от жизнена необходимост. Водата, огледалото, смехът, чистия въздух, ритмичното/йогийско/ дишане и вярата в собствените сили са само една малка част на личните ни инструменти, с който  можем да се съюзим и да победим това нещо, което сами сме си причинили.
Имах рядката възможност докато говорех с нея, да се видя от страни и да се погледна, как да вам съвет на човек нуждаещ се от помощ, която да е помощ на мига, не утре или само обещана някъде далеч в бъдещето. Споделих и, че самата мантра е пречистваща, изчистваща, почистваща душата и от там всичко си се нарежда/сякаш от само себе си, колкото и странно да изглежда това/. Говорех от опита си на човек докоснал се до много случаи, но и казах, че аз не мога да и наблюдавам и контролирам/хилядите мисли на ден/мислите, който идват и си отиват в нея. Но и казах конкретни неща, че ако направи „това и това” без да го обвързвам с краен срок и награда, ще постигне желаното нещо „О”свободеността от осъзнатия и настигнал я проблем в тоя миг. Както с моя приятел си говорим, че ние си ги говорим тия неща и освен това си им влияем пряко и те си се повлияват наистина, не са само празни приказки. Самото концентриране на енергията с цел взаимопомощ подтиква и възражда живителните сили на организма да се самоизцели. Аз в никакъв случай, не правя „не поискани добрини”, защото те са също „наказуеми” от енергията управляваща живота ми. От как работя с енергията научих много неща, но не помогнах на всички, защото това нее като да се стоплиш на огъня до печката а дълбок кармичен процес обвързан с много съществени неща относно процеса на живот. Давам кофата  и показвам кладенеца, но в никакъв случай не давам въжето. Потруди се и отдай своят труд на себе си. Постарай се да бъдеш по-добър относно себе си сега, не утре и в други ден. Днес и сега имаш възможността за да създадеш началото на чисто нов миг на радост в своя живот. Бъди жив и здрав сега.
Аз съм Христо от Лясковец и те обичам приятелко! Винаги можеш да разчиташ на мен, дори и да ти се наложи да поискаш повече вратата ми е отворена за теб, както ти споменах не веднъж. Радвам се, че ми имаш доверие/макар и да не знам, как съм го спечелил, аз ти подарих само една книга в е-вариант/.