Вътрешния глас и Свободната воля




На всеки му се е случвало да усети вътрешния си порив да извърши, нещо което чувства в даден момент. И ако не го направи на момента в съзнанието му се намесва логиката, която автоматично изключва свободата  да  избираш и правиш/свободно своите дела/. Твърде много неща са „А-логични”  в този живот, но никой не им обръща внимание. Но не е точно така!
И в любовта е така. Логиката е, че всеки има интерес в любовта, а вътрешния ти глас нашепва: отдай се, отпусни се, изживей я, но без да задушаваш. В християнството свободната воля се изразява във възможността да обичаш, да правиш това което искаш /това е включено от  части в „уж демократичния” модел на управление/, но в църкви-яснтвото  това е забранено да си правиш, каквото и да било. Защото по този начин ти няма да имаш „страх от Бог” /а това удря по „уж репутацията им”/. Вътрешния  глас  говори на всеки, но малцина му обръщат  внимание под пред текст, че може да са със заболяла душевност. Но болни са тези, които са лишени от възможността да го чуват постоянно, защото това е тяхно право-техен ресурс.
Еволюцията която наблюдаваме е факт от години, благодарение на хора чуващи вътрешния си глас и изпълняващи свободната си воля (на воля)….
Тази сутрин /петък 28 юли 2011г./ се събудих и тези редове се бяха родили, малко преди да си отворя очите. И по този начин аз чувайки вътрешния си глас ще изпълня свободната си воля за да публикувам това сега!