Енергия-та..


кликни тук

Енергията. Забелязах с времето, как хората, който поучават другите, как да спечелят какво ли не, ако прилагат техните/каквото и да било/правила. Но не срещнах някой, който да те научи да управляваш енергията си, която е най-важното нещо след нашия дъх.
Книги за бизнес, за стратегии за забогатяване/а не обогатяване/ и за, какво ли не стоят по рафтовете в книжарниците. Поощряват книги за правене на нещо външно, но никога и нещо вътрешно.  С времето си спомних, защо в бойните изкуства се концентрираш в основата си „дан тиен” „хара”. Там е точката където се събира енергията от горе до пъпа и от краката към пъпа. Там е резервоара по китайката медицина на енергията и самураите се самоубиват /хара кири/.
Проумяването на енергията в нас е сравнително труден процес, защото ако човек не спортува или извършва подобни дейности, трудно би насочил задълбочаването на вътре към себе си. Но иначе ще търси забогатяване, без да знае, че енергията е събирателен образ и концентриран заряд, който може да впрегне в своя свят.
След като си спомних това го вплетох в дейностите си и прозрях, че ако не насочим воля, енергия, сила, страст, талант и възможности в моята дейност и се получи нещо прекрасно. Роди се продукт с марката на Христо от Лясковец. Страстта ми си личи и доста пъти мнозина са ме сравнявали през годините „като мисионер”, без да знаят, че овладяването на енергията в теб ти носи не само радост в сърцето, мир и самочувствие на реализиран човек, без да ти се налага да показваш покритието си като докторантура или някаква академична степен.
Енергията в нас, която ни е дадена с висше е един прекрасен дар, който би трябвало след нашето физическо раждане да е второто по важност в изучаването ни, но не е така. Никой не иска реализирани хора, но всеки търси роби за изпълнение на други по-важни дела. Дори във филма Тайната, който нашумя и отшумя се говори за тайна, която е голям проблем и в разрез с много неща в човешкия свят: „Как да обясниш на едни хора, че придобиването на знание, кара другите да робуват-други му?” В тайната се скрива това от хората и то доста умело. Научете се да дишате, да задвижвате енергията си, да живеете спокойно и някъде между другото ще се получи и всичко друго във физическия план. Няма ли мир в сърцата ни или поне контрол над емоциите ни, чрез ритмично и съзнателно дишане, можем да бъдем убити в буквалния смисъл от самите си задвижени мисли. Странно, защо хората загубват контрол при липса на  неще или при появата ми в големи количества? Имаме ли нужда от много, когато знаем, че човечността, ни може да се изпари и да потъпчем всичко наоколо.
Енергията в нас е по-силна от всичко и след като виждам ежедневно промяната и пътят си, знам, че това е истина. Годините на практика и извървяване и прилагане на наученото от бойните изкуства и йога разбрах, че няма по-силно от нея, а и по-важното, защото всичко друго има начало и край, но тя няма. Щастлив съм, че съм на правата си на живот и действие, а вие?
Енергията се задвижва и от нашите стремежи. Продължавам напред…
Аз съм Христо от Лясковец.