В ръцете на Бог


Христо от Лясковец

В ръцете на Бог. А дори си нямах и на идея, къде мога да срещна Бог за да знам въобще, че го има. Не знаех, че той не се търси отвън, защото е вътре. Не знаех много, т. е. почти нищо.
А и след като преди много години баща ми се обърна един ден и каза, защо при наличие на живи родители съм ходел до манастира/св.св.Петър и Павел-Лясковец/ толкова често, кого съм жалеел толкова. Дори се стъписах, защото наистина не знаех, какво да кажа в моя защита. Но все пак продължих своето търсене с моите възприятия и сетива. Дългите години на търсене и четене ми показаха, че търсенето е безнадежно, защото то се оказа в мен. И от как се докоснах до това извървяването на пътя към самият мен се оказа едно голямо откритие за самият мен. Защо да търся нещо, което ми е дадено свише и е в моя услуга, което автоматично го предавам на околните, след осъзнаването ми.
Про-буждането е нещо, как да кажа вътрешно състояние благодарение на химията в мен. Всичко, което съм като вода, плазма, кости, храна приета, усвоена и т.н. има принос към това събитие още преди години. Дори не съзнавах вегетарианството как ми е помогнало толкова години вече за чистотата.
Оставих се в ръцете на Бог, защото все пак от там съм дошъл и няма къде другаде да се върна освен отново там; това, че ходя тук там по света, не е чак такова пътуване за мен, но медитацията и оставането на сам със себе  си е от изключителна важност за да бъда докоснат от Него. Отдадох  всички мисли, грижи и неща като въображаеми разочарования, отхвърляния, анти-приятелства и т.н.  на Него, и дори  са ми направили услуга, защото са ме приближили до пътя ми. В един момент пътят ми беше пръв другар, но и той свърши, но пътуването продължава само, че навътре!!!!
Чрез своята вътрешна вяра в Него стигнах до тук, а от тук нататък продължавам да прояснявам своя ум и дела в Неговата последователност. А Неговата последователност е моята свободна воля, която аз изпълнявам ежедневно. Вървя по стъпките на  Бхакти йога, което в превод е служене чрез любов. А Любовта към мен, околните и всичко е важен процес за осъзнаването на съюзът  в нас.
Аз съм Христо от Лясковец.