Социлна мрежа-кафе



Комплекс Тиролия 
Още с влизането си в кафе-то всеки те оглежда и ти прави профил в главата си. Какъв си, от къде си, с какво се занимаваш, колко може би пари имаш и т.н. Забелязах, че опознаването на клиентите с персонала до някъде би трябвало да сближава, но по скоро отдалечава.
Там където ходех 2 години и половина от начало не ме познаваха и не знаеха дори от къде съм, но с времето когато започнаха да четат за мен по вестниците се оказа, че се сближават, но мен ме подразни чувството им за малоценност, което изпъкна при тях когато разбраха, че съм писател. Подразни ме и факта, че си помислиха, че ще получат книгите ми така-даром, а аз си плащам кафето като ги посещавам. Открих това място благодарение на моя приятелка, и силно го заобичах, но това беше грешка от моя страна. Засвидетелствах им уважението си с присъствието си и постоянното си посещение при тях, но те не го разбраха. Гледаха на мен, като на човек платил кафето си. Една зима дори си позволих/веднъж/ да изрина снега от входната врата до входа за кафето/което не е никак малко разстоянието/, защото ми направи впечатление, че няма кой, собственика беше болен.
След като нещо от всичкото това, което усети душата ми не ми допадна веднага зачеркнах мястото от желанието ми за посещение. Преоткрих друго място, което от много време е посещавано и е доста класно заведение. Днес дори ни нарекоха, че сме постоянни клиенти, което ми допадна много да си призная. Явно всичко се забелязва, но не се говори толкова много, до някъде това ми харесва. И вчера, когато бяхме седнали на бара си говорехме с барманката, която си я познаваме от старото заведение/което посещавахме/ и се посмяхме добре. Та исках да кажа, че такова място е идеална социална мрежа, стига наистина да знаеш, как да общуваш и да извлечеш максимум от ситуацията, а другото е във Вселенските ръце.
Мястото е прекрасно и за мен е чест да бъда техен клиент, защото наистина са професионалисти и отчитат посещението ти, като важно, усмихват ти се, държат се добре и приветливо. Аз съм Христо от Лясковец и изказвам своята признателност към мястото където ме посрещна приветливо. Желая мир и здраве на собствениците и всички посещаващи мястото. Благодаря ви от сърце.