Stroke!

                                                             ИНСУЛТ(Stroke)

Аз не съм Лечител. Никого не лекувам. Аз само „изправям“ в правия „път“. Въпреки това, хората се интересуват живо от изцелението (си), когато стигнат до него. Търсят някой, който да им помогне... защото съвременната „медицина“ има някакъв „лимит“, който не устройва хората напълно, защото най-вероятно и от тях са се отказали, обявявайки ги за безперспективни след като им издадат епикризата...

Смятам обаче, че идеите, които изповядвам от годни са една стъпка по пътеката към вътрешното себе-откриването защото съм „откривател“, а не като повечето хора  - „за-кривател-и“. 
Първият признак, че бях на прав път, бе, когато хората около мен започнаха да ме питат защо работя толкова усилено. Казваха често подмятайки ми: „Вече не те виждаме”, „Какво ти се случва?”, „Вече нямаш време за нас”  и още - куп празни приказки. Говореха така само защото виждаха, че се отдалечих от всеки и всичко в името на нещо, което исках в живота си. А това не включваше тях, защото ми губеха времето. 
Но съм щастлив, че мога да „бера“ от богатите лози на предшествениците ми (праБЪЛГАРИте), засаждали с познанието си поколение след поколение своята мъдрост - достигнала до мен като осъзнато призвание на Терапевт! Защото го търсех с Любов в сърцето си!

Христо от Лясковец-Единствения Изправил 22-сет човека от ИНСУЛТ с уменията си!!

А само то „разтваря“ пространство, където хората могат да научат колко невероятно
чудесни са, като ги „уча“ да обичат себе си. Това е всичко, което правя. Аз съм човек, който подкрепя хората, обръщайки им внимание когато е нужно. Изслушвайки ги, дори когато си мълчим (така често си спомням заглавието на първата ми изложба
20-сет години Тишина“), преди да отронят първата дума. Помагам им да поемат отговорността за своят личен живот като съ - творци, защото 9 от 10 души започват да „мислят“ за здравето си едва тогава, когато го загубят. Но пък точно тогава им се приисква най-много да „живеят“. Помагам им да открият собствената си „сила“, вътрешна мъдрост и способности, а те извършват цялата „работа“ с тяхното си темпо, чрез моят личен пример... защото въпреки, че „днес“ в морето от информация всеки има достъп до какво ли не, незнайно защо, хората избират лекарствата (и се съгласяват да отидат до аптеката - доброволно)!!!... Не нося никого „на гръб“ и не поставям „рекорди“. Работя търпеливо, пестеливо и спокойно и не толерирам тия дето ми дават „зор“. Помагам им да премахнат задръжките и бариерите от пътя си, за да могат да обикнат себе си независимо през какви обстоятелства са преминали (защото май на мнозина, никой не им е казал още в детството, че е прекрасно да се за-обичат)... Така щом не „успяват“ външно да са това, което искат да бъдат, то могат да станат вътрешно такива, каквито трябва да са!

Жалките спирачки човек да е „здрав“ идват от "докторите", на които човек е повярвал. За това не се уморявам да повтарям, че медицината не изучава законите за "здравето" на човека. Тя изучава болестите и правилата за адаптация към болестта чрез манипулиране с лекарствени средства. Фокусирвайки с тяхна помощ болестта в организма, създавайки по този начин илюзията за „нормален“ живот. Така един човек с пари го е казал блестящо, след като са разбрали "докторите" какво е състоянието му: Колкото повече пари имаш, толкова повече болести ти намират. Нямаш ли пари - на никого не си нужен! Ъ-ъ-ъ-ъ!!!


...Но не мога да принудя никого да се „промени“ насила. Всеки сам си прави „кални“ бани и със своето темпо излиза от там. Мога да предложа на хората атмосфера на положително мислене, в която да имат възможността да се променят, ако пожелаят. Не мога, обаче, да го направя вместо тях. Всеки човек е тук, за да работи над собствените си уроци и ако аз им ги „покажа“ предварително, те в крайна сметка ще трябва да ги изминават отново, защото не са стигнали до тях сами. Те не са отработили това, което е било нужно за тях. И започва въртенето в кръг. Омагьосания кръг. Това не означава, че няма никога повече да имат проблеми; огромната разлика е в начина, по който всички ние реагираме на проблемите си. Заради това са  ме критикували, че много опростявам нещата, но аз съм открил за себе си, че простите неща обикновено са най-дълбоки и работят. Така моето лично постоянството прави възможно - невъзможното. Това е истинското злато за мен. Цената му никога не пада!
Моята РефлексоТерапия прави нужните „чудеса“ и е подписът ми за пред света!


Христо Петров Христов – Терапевт!

Възрастта на хората „преживели“ ИНСУЛТ (Stroke) е различна. От 20-30 до 85 години (и се смъква). Но тук говоря само за оцелелите след него. 
Изправянето и възстановяването след ИНСУЛТ не се „отдава“ на всеки! На никого не го пожелавам, но... напоследък все по-често ме търсят заради него! Дали си направих „услуга“, че се показах преди 12-сет години?! Не знам, все още. Но нека припомня, че всеки направил първата „крачка“ с хапчета за сърце е тръгнал тихо - натам (а много от хората ги комбинират и с алкохол). 
Всеки човек може да нарушава природата на тялото си - колкото си иска, без да разбира и усеща това! Аз лично казвам на хората да се „замислят“... какво правят, какво пият и какво ще им се наложи да пият, за да продължат да ЖИВЕЯТ! Ако искат!  Опитите на „засегнатите“ хора отначало да се „излекуват“ с помощта на лекарствата и едва след това да започнат да водят активен начин на живот, завършват винаги с провал. Съвременната медицина е поразена от един цялостен „вирус“ – „лекуване“ на симптоматиката. На всяко кихане се назначава хапче. И тотално са забравили-хората, че тялото е единен организъм и не се лекува на парче. А цялостно. Не се лекува болестта, а болния. Причината за този фал! И така. Аз съм строг относно това и често ме „ласкаят“, като ме наричат „диктатор“, че предписвам повече движение с малки крачки, от колкото обещания за много големи „в далечното бъдеще“. Освен това имам в предвид не придвижването на тялото в пространството, а съзнателна регулярна работа на мускулите на самото тяло. При работоспособния човек, които е постоянно в движение, режимът на жизнената дейност на съдовете и ставите е съвсем друг.

Хората „потънали“ в страданието си на вече влезли в този „път“ не съзнават, че това е
още един шанс, който им се дава за да изпита духът и правото им да живеят пълноценно. След първата тяхна грешка! В тази ситуация човек попада поради неведението  
какво причинява на собствения си организъм - достатъчно дълго време, и болестта в този случай се явява изпитание, през което трябва да се премине достойно. Отсъствието на достатъчно „натоварване“ за мускулите понижава обема и скоростта на кръвотока, води до застойни явления в организма! А основната причина за слабите мускули на краката се явява хипокинезията, т.е. недостиг на „силови“ упражнения, което довежда до тяхната атрофия. Професор Бубновски казва в някой от книгите си, че „човек старее от краката, а не от летата, които е преживял, колкото и кардиолозите да се опитват да ни убедят в обратното!“

Създавам „лечебна“ карта и тя е същата като картата за фитнес. Но с една малка разлика, че аз съм лицензиран Фитнес Терапевт - завършил специализиран Колеж и имам огромен набор от знания, които ползвам както за себе си така и за всички други от дете. Не събирам информация за хората „на склад“, освен имената и годините им (като възраст), и коя година съм работил с тях. Нищо друго, за да няма „изтичане“ на информация!Първото нещо е събеседването и взаимното „харесване“. Следва преглед на епикризите, ренгеновите снимки и други допълнителни детайли, които питам за да знам на къде „да тръгна“. След това идва ред на инструментите, с които работя и поставянето на ръкавици за еднократна употреба. Обърсване на крайниците с мокри кърпички (защото няма да ви казвам на какви  ходила продължавам да попадам) и третиране по рефлекторен начин цялата ходова дъга, която е посята с 365 точки, разпределени в трите дяла на ходилото. Така всеки, които владее рефлексотерапията (а аз съм лицензиран тайландски терапевт), може да върши тази работа. Но тя не е за всеки-признавам си. За мен това е осъзнато призвание и не го броя за „работа“.След тази процедура винаги веднага препоръчвам изпиване на чаша 200-250ml вода, за да ми „помогне“ с отмиването на отпадните кристали влезли веднъж в кръвопотока, да бъдат отведени чрез естествените изходящи нужди на човек. Назначавам между 25 и 35 процедури всеки ден по минимум час, без другите раздвижвания и така „наблюдавам“ целия процес. Като е имало и хора, с които съм работил 6 месеца - всеки ден, 9 месеца - всеки ден! Оставям винаги домашно:
-  да се пие вода поне 2,5 - 3 литра на ден (като всяко подарено утро от Съдбата да бъде последвано от първия за деня сутрешно - вътрешен душ - изпиване на първата чаша вода), да се диша дълбоко диафрагмено (+ 6-те лечебни звука от Даоистката практика, които са насочени за проветряване на втората наша кожа – Фасцията, като отвежда генерираната в тялото енергия превърнала се горещина отвън – навътре. Ако това не се случва регулярно органите допълнително се „изпичат“ и пропускливостта както и проводимостта на въздуха се затруднява и от някъде нещо „избива“ ) и напълно съзнателно да има спокойна среда. Вярванията  и религията на клиента не е моя работа. Ако много започнат да ми „философстват“ им показвам легитимацията си, че съм Пастор от 5 години, но не бия камбаната излишно! Това е мой избор - не е техен! Освен това всеки с когото работя „получава“ като бонус енергията, която теча през мен - от дете, защото съм отворен канал, но едва преди 7 години бях иницииран в Рейки!

И така всичко започва ли започва през последните 14 години (от 2008г) съм изправил 22-ма човека от ИНСУЛТ (2022). Някой от тях ми позволиха да ги снимам със снимки и видео и тук ще бъдат поместени техните филми. Но имаше и два случая, които „не ме послушаха“ и напуснаха този свят. Повярваха си, че „могат“ да се самолекуват и поглеждайки в googleще налучкат „верния“ път и ще им излезе „по-евтино“. Да, и той ги завежда в трапа! Въпреки това всеки сам си избира пътя. Но, разбира се трябва да се знаят правилата на оздравяването. Но всъщност според мен „то“ няма правила. То винаги удря най-незащитените и слаби места в нас. Както им е ясно на мнозина, че оттам от където най-малко очакваш оттам ти идва – удара!

След всички тези интервенции получават похвала за новата карта(която чертаят сами) като им кажа, че нито възрастта, нито краката в обувките им биха им пречили да се започне отначало с кратки, а след време на усърдие и постоянство по продължителни разходки. След това идва „Тестът на Христов“ и на всеки, които го е преминал с усмивка му заявявам, че щом може да постигне това, то оттук-нататък няма нещо, което да не може. Тестът е прост, но с доста сложни оттенъци и се състои в това, да се изминат всички стълби от центъра на Лясковец от новия шадраван в парка до басейна (Светицата) и ако можем до „Ловната хижа“ и „Лесопарка“ - до големия завой. Там са близо 300 стълби... (ако стълбите на Шипка или паметника на Шуменското плато ми бяха по-близо там щяхме да изкачваме стъпалата). Така ги оставям хората сами да изживеят в гърдите си онова усещане, че животът е в техните ръце - отново! Като са заработили собствения си успех, а не са чакали даром – нищо. За мен няма вредно натоварване. Има само неумение да се подготви организмът към него, правилно да се влезе и излезе от това натоварване.

Професор Бубновски казва още, че най-тежкото натоварване за организма е липсата на каквато и да било елементарно натоварване. Така, че всеки сам да си направи „сметката“... дали да чака да загуби здравето си и чак тогава да го „търси“...!

Огледална Терапия в помощ на хора преживели ИНСУЛТ: https://bit.ly/3uOVEiP

Брутално, но факт!!!
12-найсет години търся отговора на причината за ИНСУЛТа и най-накрая достигнах до дълбините на познанието, което е разбираемо и учтиво замаскирано за да могат хората да не знаят какво да направят. О, Боже! Е, вече имаме новина!!!
"Какво ни причиняват токсините и тежките метали в нас? Колкото и да не ми се иска да повярвам, всички ние имаме в организма си токсични тежки метали. Живак, алуминий, мед, олово, никел, кадмий, арсен, калций. Двата най-потърпевши органа от тях са мозъка и черния дроб. Малко са хора, които знаят, че токсичните тежки метали имат заряд, който пречи на електрическите импулси в мозъка(а аз чрез тях работя с рефлексотерапията си). Невротансмитерите са химикали, чиято задача е да предават сигнали от един неврон към друг неврон или клетка. При наличието на токсични тези два тежки метала, като алуминий и живак обаче елекроимпулсите отслабват и възникват нарушения в електрическата активност, което води до множество симптоми и заболявания, развиващи в течение на много години. За това и ИНСУЛТа не нестъпва веднага, но с времето се заформя невидим вътрешен проблем. Замъгленото мислене, проблеми с паметта, объркване, тревожност и депресия са само някой тях. И е хубаво да знаят хората, че токсичните тежки метали в мозъка водят до Алцхаймер, Паркинсон, деменция, МС, шизофрения, биполярно разстройство, ревматоиден артрит, аутизъм и т.н...
Само по някога проблема може да не е от натрупване, а от окисляване им, което самото взаимодействие отделя веднага страничен продук, който  стигайки до още мозъчни клетки засяга още неврони и причинява купища нови проблеми. Едно от допълнителните неврологични симптоми, които се появяват са тремори, тревожност, припадъци, мозъчен удар (ИНСУЛТ), слабост в крайниците, слаба памет...
В същото време хората не подозират, че в тялото им си живеят патогени, от множество щамове и разновидности на болестотворни бактерии до редица щамове и разновидности на вируси. Те се хранят с токсичните тежки метали в нас и после най-нагло отделят токсичено-вирусен отпаден продукт... И започва онзи омагьосън кръг. За да излезете от него е хубаво да дадете възможност на тялото си да ви повярва отново, и така ще откриете, че и вие отново започвате да вярвате в него"...


Тук е цялата плей листа от клиповена хората, които съм ИЗПРАВИЛ, и които ми позволиха да ги снимам:  https://bit.ly/3dTbgsx