босо-то ходене


Босото ходене.
бос в снега
Имам рядката възможност да ходя бос, през пролетта /по росата/, през лятото /по градината, докато се поливат и обгрижват плодовете и зеленчуците/през есента/, по вече застиващата земя/, и зимата/в снега/.
С изучаването на рефлексологията, като  не само терапия и масаж, а като начин на живот, мога да си позволя да ходя бос на всякъде и да си правя масаж на ходилата ежедневно. Кожата на ходилата ми е мека и сякаш обгрижвана, но не от човешка ръка/и химия/, а от природата. Росата, водата, дъждът, снега, това е все природни дарове, който може би, би трябвало да използваме, като нещо, което ни изгражда и прави жизнени и здрави, а не да се боим от тях.
Това спада към закаляващите процедури, но е важно да се знае. От как се посветих на това чух, какво ли не от типа на: „Обуй се, че ме излагаш”, „Не те ли е срам да ходиш бос”, „Нямаш ли пари за чехли”. Изненадах се, че свързват босото ходене с признак на бедност, а никога  с признак на здраве и радост.
Сега в двора на къщата, когато завали сняг имам рядката възможност да ходя бос, да изпитвам наслада, и въобще не се вълнувам от това дали някой ме е видял да ходя бос. Аз съм щастлив, че си го позволявам да го направя, защото искам да съм жив и здрав. И когато нямам възможност да намеря подходящ масажист/да разбира това, което прави/, аз намерих с годините подходящ заместител. ХОДЕНЕТО БОС В/У РАЗЛИЧНИ АГРЕГАТНИ СЪСТОЯНИЯ НА ВОДАТА, КОЯТО Е ОСНОВЕН ИСТОЧНИК НА ЖИВОТ.
Христо от Лясковец!