MENU!

Добре дошли в моята мечта:
Докосвайки тялото(ви), ние успокояваме умът(ви), което от своя страна изцерява духът(ви), което ви прави Свободни.


                     Общ план за действие:
Един ден просто поисках моята Идея да стане успешна и трябваше да се науча как да привличам клиенти и да им продавам продукта/услугата си с думи, снимки и видеа. Трябваше обаче да почакам първите 10-сет години, правейки големи компромиси“ със себе си, само и само да мога да се упражнявам върху някого. Защото в дебелите книги, които буквално отвориха „очите ми“ пишеше, че за да привлека клиенти първо трябваше да се науча да (му)давам. Отдадох времето и желанието си, за да мога да привлека вниманието на приятелите си – това беше първия кръг, с който започнах да разгръщам идеята си. Не е имало човек от тогавашното ми обкръжение, който да не е изживял поне един масаж. Имах нужда от поле за изява, за „без пари“. Нямаше как да искам да бъда един от най-търсените и заедно с това да печеля пари веднага. Не става така – знам това и го приложих на практика. Първо използвах капацитета на „полето“, което отвори устата на хората, което пък развърза информационния поток към мен. Не ползвах излишни реклами по вестници, не ползвах излишни приказки, за да се хваля, защото времето бе ценно да правя масажи, а заложих на здравата работа, която се популяризира от уста на уста – сама вече 25 години. Да аз Искам, мога и Правя само масажи по цял ден. Не се занимавам с друго. Като „изключим“, че чета много книги и профилирана литература, осъществявам различни специализации, чрез които си вдигам лицензите сам без да се съревновавам с когото и да било, водя блог - сайт в интернет пространството, написал съм 30-сет книги и наскоро завърших Специализиран профилиран Колеж. Вярно е, че така „загубих“ повече време, за да стигна до тук днес, но пък тази житейска школа не може да бъде прескачана и сега отново не се рекламирам, защото вече вземам по-скъпо, работейки качествено без отново да „гледам“ встрани. Обожавам масажът във всичките му форми, които извайват подобаващо удовлетворение на клиента, преживял моята услуга. Защото тя е преживяване, а не акт на печалба.

Случи се така, че клиентите на „другите“ масажисти, които ги предали в един момент (заминавайки по курортите за частично-сезонна работа), търсейки бързо забогатяване по моретата, ме откриха мен и не се върнаха повече назад – при тях. Защото аз съм лоялен и не предавам клиентите си (с някои от тях работя над 15-сет години), както и никой не ме е чул да казвам с кого работя. Имам достатъчно известни клиенти (но това касае само мен и моята работа – никой друг). После се случи така, че „чух зад гърба си“, че съм обрал „най-хубавите“ клиенти. Ами не съм „си мърдал“ пръста, защото не съм викал никой от новите, аз си работя с тези, които са лоялни към мен от 10-15г., Нови такива не откривам, не търся, те сами ме намират, защото искат качество. Всеки мисли на парче и само за днес. А аз създавам традиции, и който ме е разбрал-разбрал. Кой не „за всеки влак си има пътници“. Не се моля на никого, а предлагам! При мен се работи с часови график.

През последните години работата стана много и се налага да записвам хора със седмици напред. Като за целта това са лоялни клиенти, държащи на своя час за масаж,  а не са „развей прах“, само-съботирали работата ми, просто защото са разсеяни, мислейки си, че като имат пари, някой трябва да върви подир тях. Не, аз не го правя! При мен това не минава. Аз също имам пари, защото изкарвам достатъчно, но работя всеки ден за Голямата визия на Мечтата ми, служейки само на нуждаещите се, ценителите и социалнослабите. За всички други съм недостъпен!

Там където има хотелска част е напълно удачно да се развива индивидуалния персонален подход, както и запазване на самата дискретност от чужди погледи – към Клиента. Защото има все още хора, които се притесняват „какво ще кажат другите хората“, „плащайки“ голям данък, ако недай си боже разберат, че си доставят удоволствие от масаж – позволявайки си го. Но когато ги виждат, че изглеждат добре, се чудят на какво се дължи тяхното сияние. Защото всеки има нужда в днешния забързан свят да намира отдушник, борейки стреса по начин достъпен за него, без да се налага да се оправдава, за което. Услугите масаж могат да бъдат извършени както в стаята, в която е отседнал (както индивидуално така и в пакет), (ако клиента не иска да излиза, слиза-качва в обособената стаята за масаж, ако има такава), поради стечения на обстоятелства, които не е нужно да се разкриват пред когото и да било. Това е личен избор на всеки клиент, както и негово право.

         Ако искаме да отговорим на непресъхващия ентусиазъм на Търсещия Клиент все по-добри услуги и продукти, то тук би било добре да е мястото на неговата спирка, която да остави трайни спомени, който да го връщат винаги. Така човек ще има време да се връща, ставайки лоялен Клиент и би получил в пъти повече – бонуси, от колкото случайния такъв! Защото моят бизнес го хранят лоялните Клиенти, а не случайно-гравитиращите! Винаги когато се прибере от където и да било, от работа в чужбина (гурбет) или просто иска да изпита нещо ново или пък да повтори това, което му е харесало и му носи истинска сетивна наслада, чрез телесна свобода и покой. Или да „сравни“ как са го правили някъде другаде по света и защото е чул, че мястото го хвалят, да опита от любопитство. Да успее да почувства, своята принадлежност към мястото, услугата и възможността да се разтовари от всички и всичко, защото натоварващи фактори бол.
...Защото не богатите хора пълнят хазната (на даден бизнес), а постоянните и последователни клиенти, отделящи време и средства за себе си и своето здраве, ако са удовлетворени от услугата. Въпреки, че то недоволни винаги има, защото по рождение са си „криво РАЗБИРАЩИ“!!!
...Но без качествени детайли голямата картина е непълна! Това е една малка част от истинското разгръщане на моята дейност, свързана със Спа туризма и неговия Кулинарен брат в Региона Лясковец и Горна Оряховица.


                  Относно Масажите:
                       “Manus Sapiens Potent Est” Знаещата ръка е силна!                               Oil Massage                               
Механичното въздействие при масажа върху кожата и мускулите на човека се трансформира в нервен импулс, който по рефлекторен път стимулира всички органи и системи. Масажът има различни действия върху човешкия организъм: механично, рефлекторно и хуморално.
В какво се изразява механичното действие на масажа: чрез масажа се въздейства механично върху кожната повърхност, подкожната тъкан, фасциите, мускулите, периоста и др.
Ускорява се движението на лимфата и кръвта. Вследствие на това механично действие се ускорява движението на лимфната и кръвоносна система.
Разнасят се отоци. Всеки оток води до болка и деформация на тъканите. Чрез използване на различни масажни похвати се разнасят отоци и се намалява болката. Знаете ли, че сърбежът може да бъде първият симптом на болката.
Разтягане и разкъсване на сраствания:
При изгаряния, порезни рани, вътрешни кръвоизливи след зарастване се получават сраствания (цикатрикси). Срастването е неистинска съединителна тъкан, която ограничава движенията.
Масажът благоприятства възстановяването на кожата след получени сраствания. Тези сраствания могат да бъдат не само по кожата, но и в подкожните тъкани и мускулите, когато след зараствания на рани се образува неистинска съединителна тъкан. Именно тук е ролята на масажа да подобри трофиката и движението на тези места, така че да се възстанови тяхната сетивност и движение.
Какво е рефлекторното въздействие на масажа: Нашият български народ е казал: „Къде го чукаш, къде се пука.” Именно това е образно представяне на принципите на рефлекторно действие. Възможността да се въздейства индиректно на заболели органи и системи, чрез масаж на определени участъци в тялото е открита още в древността.
Днес науката е доказала, че чрез механичното действие на масажните похвати се стимулират рецепторите, разположени в кожата, в мускулите и ставно-свързочния апарат, във вътрешните органи и в стените на кръвоносните съдове.
Механичната енергия от дразненията на рецепторите се превръща в нервни импулси, които са начало на нервно-рефлекторна реакция. Създадените нервни импулси се предават в гръбначния мозък и от там информацията стига до главния мозък, който я подлага на анализ и синтез. В следствие на това се получава отговор на дразненията към различните органи и системи в организма, които реагират с различни функционални промени.
Така например е установено, че дразненето на механорецепторите може да доведе до рефлекторно повишаване или намаляване на артериалното налягане, мускулния тонус, секрецията на жлезите и др. При масажните похвати като поглаждане и изстискване, изпълнявани в бавно и ритмично темпо, човек се отпуска и релаксира като се забавя действието на системите в организма. Обратно при използването на ударни похвати и бързо и честа промяна на масажните похвати се предизвиква тонизиране и прилив на енергия.
Какво е хуморалното въздействие на масажа: При разпада на клетки в повърхностния слой на кожата се образуват биологично активни вещества (некрохормони). Чрез механичното действие на масажа върху кожата се олющват некротизиралите клетки, просмукват се от порите на кожата, попадат в лимфната система и стават част от имунната система на човека. Образуваните некрохормони стимулират биологичните процеси и образуването на антитела в организма, като увеличават неговата имунобиологична защита.
Под действието на масажа също така се отделят хистамин и хистаминоподобни вещества, ацетилхолин, видамин D2 и др. Хуморалните реакции се регулират както от вегетативната, така и от централната нервна система, тъй като това не са само реакции на кожата, а и на цялата нервна система.


                  Office Om Massage/Thai Chair Massage

Областите, които се обработват по време на този род процедура са: „глава, шия, рамене, гръб и ръце! Това е суха Тайландска терапия и в нея не се използват никакви масла или лосиони (освен ако няма някаква договорка-предварително). Вместо мазилата Терапията се извършва чрез дълбоко компресиране, ритмично натискане и разтягане на специфичен стол под определен ъгъл. Натискът, напрежението, движенията или вибрациите, използвани по време на Масажа, подобряват регионалното кръвообращение. А оттам и вътрешната Енергия блика като ручей!
Техниките са базирани на професионалния физиотерапевтичен подход за преодоляване на пасивното натрупан стрес и статична умора. Целта на процедурата е за кратко време, през което тя протича, да се въздейства на ключови места по тялото, както и да се предотврати понижаването на вътрешната енергията като цяло в организма. А след нейното привършване, тялото се чувства възобновено, бодро и работоспособно. Също така е важно, да се избегне онзи пик от 10:30 до 15:30 когато тялото става неуправляемо и много от задачите се изпълняват механично, а не конкретно и регулярно, което понижава работоспособността на всички хора.

               Thai Foot Massage(Reflexology)

Тай масажът на ходилата освобождава негативната енергия и увеличава жизнената енергия. Стимулира кръвообращението, детоксикацията на тялото. Балансира енергиите и с приятен масаж възстановява мирът и хармонията, което е нашето Естествено състояние. Освен това е екзотична наслада за духа и тялото.
История и приложение: Масажът на стъпалата се е зародил в Китай (а там е донесен от Българите много преди това). Съществуват исторически документи, потвърждаващи използването на тайландския масаж на стъпалата в Китай, още преди 3 000 години. Целта му е да възстанови правилния поток на енергията „Ци“ в организма. Китайците открили, че на повърхността на стъпалата има рефлекторни точки, свързани с вътрешните органи. Стимулирайки тези точки, ние въздействаме на съответните органи. По онова време тези знания са били тайни, но в днешни дни има много атласи, в които са показани тези зони и свързаните с тях органи. Китайците разработили и различни манипулативни прийоми за въздействие на рефлекторните точки. Различните практики на рефлексологията дали началото на множество методики, в това число и тайландския масаж на стъпалата.
Thai Foot Massage – това е последователност от мануални прийоми в изпълняващи се в точно определен ред върху стъпалата и долните части на двата крака. Общата продължителност на този масаж е около 1 час. Древната сиамска култура е развивала, в течение на няколко века, ефикасни лечебни методи под въздействието на две мощни системи – китайската традиционна медицина и индийската Аюрведа. Концепцията в основата на този вид масаж – помощ на организма да се излекува сам, укрепвайки неговите естествени защитни сили, за да може да е в състояние да предотврати и да се справи самостоятелно с болестите. Последователността от манипулационни действия е съставена по такъв начин, че всички рефлекторни точки, да бъдат масажирани няколко пъти с различни прийоми.
Thai Foot Massage –  по-скоро прилича на терапия, отколкото на обикновен масаж. Главното преимущество за клиента е възможността да се постигнат превъзходни резултати, както терапевтични, така и профилактични. Следва да се добави, че в днешни дни фут-масажът е рекордьор сред тайландските методики в масажните салони. На такъв масаж ходят даже, и тези които се отнасят с предубеждение и недоверие към такива непривични техники за европейците, като традиционния тайландски масаж. Всички са чували за рефлекторните зони на стъпалото и чудодейните резултати. Освен това, голямата чувствителност на някои от точките на стъпалото, позволяват да се определят възможните нарушения в съответните органи (нищо, че конкретно когато го преподават не афишират за това). Разхлабващия ефект е просто поразителен. След масажа се усеща лекота в краката. В резултат на понижаване на дисфункциите на жлезите и вътрешните органи, допринасящи за излишното тегло, се подобрява общото състояние на здравето и външния вид.
Ефектът от този вид масаж се отразява на цялото тяло, въпреки че се третират само ходилата! Някои хора могат да се страхуват от гъдел по време на някои от прийомите. Трябва да подчертая, че гъдел има, само при изпълнението на някои от прийомите. Такива, като разтриването на стъпалата под палеца или на самите палци. Това се обяснява с недобра венозна и/или лимфна циркулация. Ако на клиента се отдаде да изтърпи гъдела в няколко сеанса, то той ще си отиде. Ако не може да го изтърпи, допуска се пропускането му и преминаване към следващия.
Отзивите след масажа са неизменно възторжени.

                      Reiki Holistic Massage

Рейки - същност и произход: Рейки е името на енергията, Рейки е и името на терапията. Когато получаваме Рейки, енергията стимулира духа и тялото ни в посока Баланс и Хармония. Корените на Рейки се намират в Тибет, но за първи път е канализирана от японеца Микао Усуи и благодарение на него и неговите последователи достига днес и до нас.
За какво помага Рейки: Както вече написах – Рейки енергията ни стимулира и бута в посока Баланс. Какво е Баланс ли? Когато сме щастливи, спокойни, здрави, обичаме и се развиваме, тогава имаме Баланс. Всяко състояние, различно от това, означава, че сме излезли от линията на Баланса и че някъде имаме недостиг на енергия. Симптомите за това мога да бъдат различни – болест, твърде много стрес, контузия, депресия и т.н.
Как даваме Рейки: Традиционната Рейки система има три нива. В първо ниво можем да даваме Рейки единствено контактно – т.е. като поставим ръцете си върху друг човек, върху себе си или върху неодушевен предмет. Във второ ниво можем да пращаме Рейки от разстояние. В трето ниво (мастърското ниво) можем да инициираме други хора в Рейки.
Как се става Рейки: За да стане човек Рейки канал, е необходимо първо да бъде иницииран. Т.е. трябва първо да му бъде отворен определен енергиен канал, посредством който да провежда Рейки енергията. Пиша "Рейки канал" и "провежда", понеже човек не борави директно с Рейки енергията, а просто е неин канал и я провежда. Или с други думи – когато реши да дава Рейки (и ако става въпрос за друг човек – когато получи позволение от него за това), просто поставя ръцете си върху човека (или предмета), на който e решил да дава Рейки и позволява на енергията да протече… 


                              Thai Traditional Massage

В миналото тайландският масаж е допринасял за емоционалното, физическото и духовното благосъстояние на тайландците; както продължава да го прави и днес. Но Слава Богу, че отдавна е напуснал очертанията на Тайланд, за да бъде прославяно-обикаляйки, и е „наминал“ към България. За да мога персонално и качествено да се докосна до него, благодарение на обучаващия ме - Калин Ненков!
- Тайландският масаж е метод на традиционната Тайландската медицина, която пък от своя страна е Ведическа медицина и се основава на духовни и енергийни принципи и е силно повлияна от древните културни влияния на китайската, бирманската, лаосионната, химерската и юнанските медицина на Малайския юг.
- Традиционният Тайландски масаж се развива в продължение на хилядолетия в средата на будистките храмове в Тайланд. Той процъфтява като начин Духовните хора – монасите да споделят ползите от медитацията и състраданието във физическата ѝ форма наречена живот. Медитацията се осъществява както за даващия, така и за получаващия масаж. За да се осъществи пълноценно, е нужно получаващия да намери своето лично място на доверие и спокойствие – вътре в себе си, а даващия да се свърже с вътрешния си мир и баланс, както и с чистата и безкористна обич в сърцето си. Когато това се случи, ефектът от Масажът е еднакво хармонизиращ, зареждащо-лечебен и за двамата. Техниките, ритъмът и атмосферата, в които Тай масажът се прилага, отварят пространството за свързване с дълбоката ни Човешка същност. Сетивността се разширява – разтваряйки се в пъти повече и животът се възприема в по-голяма пълнота.
- Тайландският масаж се състои главно от акупресура на десетте енергийни линии - Меридиани, които в Тайланд се наричат „​​Sen“ – означаващо енергийни пътища/линии, при китайците и индийците е „меридиани“. „Sen Sib” означава главните десет енергийни пътя - протичащи в нас. Според тази теория линиите са съставени от точки обединени в поток от жизнена енергия Ци (а те са входът, от където болестите навлизат в организма, разпространяват се от повърхността навътре и отвътре навън, когато болестта се лекува. Енергийните канали са мястото, където точно може да се определят патологичните изменения в състоянието на организма, защото болестта всъщност е нарушение на циркулацията на енергията „Ци“ по каналите. Жизнената енергия прави един пълен цикъл в рамките на едно Денонощие. Часът, в който енергията минава по определен канал, се характеризира с максималната активност на органа и функцията му, на който съответства меридиана. Часът на започване на болката информира за причината за проявата й), които биват задвижвани от електрическия импулс подаван от Чакрите (Жизнената енергия, която ни поддържа живи, в йога се нарича Прана (в Китай е Ци/Чи, в зависимост от това в коя част на Китай се намираме, в Япония я наричат Ки, в Индия – Прана, в Древна Гърция – пневма и.т.н.) и протича по фините енергийните канали – така наречените нади. В тялото има около 72 000 нади, но основните са Сушумна, Ида и Пингала). Чакрите са като мелнични колела, които се въртят и тласкат/изпомпват енергията по цялото тяло (в съвременното познание ги сравняват с Блендата на фотоапарат - при повече хиперактивност се затваря, а при пасивност се отваря). А самите Чакри се намират на равно разстояние една от друга и са разположени на главната магистрала „Сушумна нади“ – (Функционален канал - “Ин“, а проекцията и се намира в гръбначния стълб (ЗСМ), а другият е Управител „Ян“- канал и се издига по предната стена(ПСМ). Тези два канала формират яйцевиден кръг/форма, по който тече енергията и там е локацията на 7-демте основни Чакри), която е заобиколена от ДНК-спирала Ида-Пингала нади (като две усукващи се змии имайки желание да докоснат върха или небето и да се заключат). (Надите са канали във финото тяло, през които минава праничният поток. Думата „нади” буквално означава поток/течение. Надите кореспондират с нервите във физическото тяло). Невидимите енергийни канали са пряко свързани с човешките вътрешни органи. Смята се, че именно в тях се проявява човешката душа. Като се започне от структурата на мембраната, та се премине през опорно-двигателния апарат, кръвоносната система, нервната система, дихателната система, вътрешните органи и т.н., се води необятен многопластов диалог с тялото, ума и духа, за да се постигне максимална адаптивност на човека, преживяващ съюзът.

            В Традиционната азиатска медицина винаги се говори за духовете на сърцето и черния дроб, волята на бъбреците, доблестта на белите дробове и умствената дейност на далака. Регулирането на енергийните канали влияе не само на тялото, но и на Духа на човек. Когато нечие съзнание се възстанови, ще го последва и тялото – никога обратното. Съзнанието също е изградено от материя. Това е скритата част от енергийната мета Тайна!!!...
Така целта на Тайландския масаж е да предразполага енергийния поток свободно да преминава, чрез техники на ритмичен натиск (чрез пръсти, ръце, лакти, колена и ходила),  за да може човешкото тялото да се разтяга (различни стречинг позиции), стимулира и балансира по един необновен начин, който освобождава линиите от всички блокажи, позволявайки безпрепятственото пътуване на Енергията в нас. Така Прана прониква в тялото на човек, който преживява Тай масажът, и която пряко се свързва с дишането му (вдишване и издишване), чрез сложната мрежа от енергийни меридиани, фасции и чакри, а тази симбиоза в отговор на движението ѝ, започва да вибрира на честотата на физиологичните, психологичните и духовни човешки преживявания. А това прави Терапевтичното човешко докосване несравнимо, което носи със себе си топлина, спокойствие, изцеление, нежност и обич... Това е истинският образ на  изразяващата традиционна любяща доброта... Излъчвана от сърцето на Терапевта и Изразена чрез ръцете му. Освен това в тази  страна, да отидеш на масаж или да направиш такъв, не е просто акт на моментна грижа, в който човек е неразположен или има някаква нужда. Това е изкуство в тяхната култура, да можеш да отдадеш своята положителна енергия към хората и не е поредното елементарно преживяване, за което отиваш и оставяш някъде там едни пари на рецепцията... или нечии ръце!
А оттук-нататък тялото след преживяването на терапията (която е еднократно продължителна) се нуждае от почивка и време (поне един - два дни), за да се освободи само от токсините и да се наслади на изцелението от преживяното из под вещите ръце на Терапевта. Целта на  Тай масажът е чрез oмесване на мускулите и чрез стимулиране на енергийните пътища с палците, дланите, лактите, колената и краката да се балансират 4-те елемента:

- Земя: кости, мускули
;
- Вода: кръв, секрети
;
- Огън: храносмилане, метаболизъм
;
-
Въздух: дишане, кръвообращение;
За да учи човек Тай масаж е редно да заложи на:
- Време;
- Енергия-Устойчивост;
- Търпение;
- (Високо)Качество на възприятията(си), за да се получи добра усвояемост и предаване нататък в ежедневната практика! Това е същото като да усвоиш легендата за 4-рите първо елемента на планетата и след това да надграждаш енергийно (никога преди това), емеционално и душевно. Защото ние сме духовни същества с човешки преживявания, а не човеци с духовни проблясъци.
Веднъж изживеели онова усещане, което до този момент не познава, но провокира енергията в Приемащия, отприщвайки  еуфоричната му вътрешна свобода, която на свой ред започва да циркулира на воля чрез докосването на (от) Даващия Тай Терапевт, то би се стремил към нея-винаги. И всяко друго докосване водещо не до познатото усещане ще завладява, пречейки с нехарактерен ограничаващ път.


                                                     Corporate MENU:

Thai Traditional Massage - 60min/100lv.
Thai Traditional Massage - 90min/150lv.
Thai Traditional Massage - 120min/250lv.

Thai  Table Massage – 60min/100lv.
Thai  Table Massage + Reiki 60min/120lv
Thai Table Massage – 90min/150lv.

Thai Foot Massage – 50 min/70lv.
(масаж на ходила)


Thai Chair Massage - 15 min/25lv.
(масаж на специален стол)

Oil Massage - 1 hour/75lv.
(full body massage - масаж на цяло тяло).

Oil Massage - ½ hour/30min/45lv.
(частичен масаж)

Reiki Holistic Massage - 1 hour/50lv.

Stroke Rehabilitation (Home) - 60min/50lv.

SPA Weekend/Домашни СПА уйкенди!

Пакет 1 - 150лв. (ако човек избере 60 мин. Тай масаж);
Пакет 2 - 180лв. (ако човек избере 90 мин. Тай масаж);
  Пакет 3 - 270лв. (ако човек избере 120 мин. Тай масаж);
Това са цени само за един човек! Иначе x 2!

Абонамент за месечен  Тай Масаж*:

4 х 100lv.(60min) = 400lv.
4 x 150lv.(90min) =600lv.**
4 x 250.(120min) = 1000lv.***

Кратки особености и пояснения:

*Абонамента се заплаща в брой и предварително.
**Към процедурата е добавена и Тай Рефлексо-Терапия.
***Към Процедурата е добавена Тай Рефлексо-Терапия + Билкови Компреси!
"Когато станеш „голям“, маркетингът вече не е това, което ти казваш за себе си, а това, което  Клиентите ти казват за теб!"
                                                                            Майкъл Редборд