Thai Foot Massage - Lyaskovets!


Wellness-Flirt and SPA Resort 
Тай масажът на ходилата освобождава негативната енергия и увеличава жизнената енергия. Стимулира кръвообращението, детоксикацията на тялото. Балансира енергиите и с приятен масаж възстановява мирът и хармонията, което е нашето Естествено състояние. Освен това е екзотична наслада за духа и тялото.
История и приложение: Масажът на стъпалата се е зародил в Китай(а там е донесен от Българите). Съществуват исторически документи, потвърждаващи използването на тайландския масаж на стъпалата в Китай, още преди 3 000 години. Целта му е да възстанови правилния поток на енергията Ци в организма. Китайците открили, че на повърхността на стъпалата има рефлекторни точки, свързани с вътрешните органи. Стимулирайки тези точки, ние въздействаме на съответните органи. По онова време тези знания са били тайни, но в днешни дни има много атласи, в които са показани тези зони и свързаните с тях органи. Китайците разработили и различни манипулативни прийоми за въздействие на рефлекторните точки. Различните практики на рефлексологията дали началото на множество методики, в това число и тайландския масаж на стъпалата.
Thai Foot Massage – това е последователност от мануални прийоми в изпълняващи се в точно определен ред върху стъпалата и долните части на двата крака. Общата продължителност на този масаж е 1 час. Древната сиамска култура е развивала, в течение на няколко века, ефикасни лечебни методи под въздействието на две мощни системи – китайската традиционна медицина и индийската Аюрведа. Концепцията в основата на този вид масаж – помощ на организма да се излекува сам, укрепвайки неговите естествени защитни сили, за да може да е в състояние да предотврати и да се справи самостоятелно с болестите. Последователността от манипулационни действия е съставена по такъв начин, че всички рефлекторни точки, да бъдат масажирани няколко пъти с различни прийоми.
Thai Foot Massage  по-скоро прилича на терапия, отколкото на обикновен масаж. Главното преимущество за клиента е възможността да се постигнат превъзходни резултати, както терапевтични, така и профилактични. Следва да се добави, че в днешни дни фут-масажът е рекордьор сред тайландските методики в масажните салони. На такъв масаж ходят даже, и тези които се отнасят с предубеждение и недоверие към такива непривични техники за европейците, като традиционния тайландски масаж. Всички са чували за рефлекторните зони на стъпалото и чудодейните резултати. Освен това, голямата чувствителност на някои от точките на стъпалото, позволяват да се определят възможните нарушения в съответните органи (нищо, че конкретно когато го преподават не афишират за това). Разхлабващия ефект е просто поразителен. След масажа се усеща лекота в краката. В резултат на понижаване на дисфункцийте на жлезите и вътрешните органи, допринасящи за излишното тегло, се подобрява общото състояние на здравето и външния вид.
Ефектът от този вид масаж се отразява на цялото тяло, въпреки че се третират само ходилата!
Някои хора могат да се страхуват от гъдел по време на някои от прийомите. Трябва да подчертаем, че гъдел има, само при изпълнението на някои от прийомите. Такива, като разтриването на стъпалата под палеца или на самите палци. Това се обяснява с недобра венозна и/или лимфна циркулация. Ако на клиента се отдаде да изтърпи гъдела в няколко сеанса, то той ще си отиде. Ако не може да го изтърпи, допуска се пропускането му и преминаване към следващия.
                           Отзивите след масажа са неизменно възторжени.