Как я правя аз Thai Foot Терапията!                          РефлексоТерапия и Mагията на “Avon”

Едно лирично отклонение ще направя с 4 продукта на “AVON”- не че изгарям от желание да рекламирам чужди неща, но на този етап те много добре допълват моята терапия за крака (и мога с чиста съвест да им изнеса един Workshop чрез моето Призвание на Терапевт – и дори не внимавам какво си пожелавам, защото го мога!!!): 1.Хидратиращи чорапи- бели;
2.Охлаждащ спрей за стъпала; 3.Ексфолиант;
4.Хидратиращ лосион за стъпала 

(всички базирани и формулирани с Алое и Мента – Foot Works), кърпата (ароматизирано - изпрана) и дървено и автентично тайландско стикче за 
 Thai Foot Massage.

Нека прелюдията да започне: След като 10-15 мин се киснат ходилата във ваничка с цитрусови плодове, рози, мента, маточина, здравец (може и индрише)-(както и соли за вана-вършат перфектна работа), все билки от двора ми, се попиват в по-голяма кърпа (може едновременно, може и по отделно).

След това се качват на масажната маса (така е при мен) и се настаняват с директен изглед към синьото небе! Не губя време и веднага впръсквам лявото ходило със спрея с цел охлаждане“. А докато попива свежата консистенция - другото ходило (задължително се загъва като е първо дясното - защото се започва винаги с левия заради сърцето), се загъва с кърпата(85/50) още до като е топъл (за да мога да се възползвам на малко по-късен етап от тази омекотена феерия). Образува се нещо като ботушче и се оставя „на мира“ в покой. Тук много от Клиентките (ми) „не са спокойни и трепкат в любопитство“ както и снимат, но само „от начало“, защото искат „да гледат“ какво им „причинявам“ (защото масаж без желание-няма)! Напълно са прави точно тези Клиенти, които никога не са преживявали масаж на ходилата и не знаят какво е изживяването. Но съм убеден, че с всяка следваща процедура покоят ще се настанява трайно в превъзбудената им житейска сетивност.

Вече е „напръскано“ предварително лявото ходило и започвам с цялостната Тайландска-Рефлексо Терапия която практикувам (и се лицензирах), а може и китайската (чрез която изправям хората от ИНСУЛТ и още други заболявания), те не се различават много по схемите (и слава богу!!!). Аз не ползвам  никакви масла по време на точно тази процедура - нарочно, за да не си цапам консумативите! След като при-върша с тази грация и кракът отдавна се е освободил  от стреса и напрежението, го поглаждам само няколко пъти и веднага от-сипвам в едната си длан откъс от „Ексфолианта“ за да го разнеса с двете-след това. Тъкмо тогава се разнасят нюансите на аромата на продуктите(алое и мента) и самите частици дращят по кожата. Не казвам, че всички са ентусиазирани заради „драскането“ (защото им виждам израженията), но да речем, че това е за кратко (Има и на такива, които им „опъна“ нервната система!!!). След това забърсвам ходилото с мокри кърпички и веднага с друга кърпа, за да се освободя от частиците, които вече са си „свършили“ работата(но може и с четчица). За един миг кракът го оставям в покой, за да мога да от-сипя от третия продукт в дланта си – „Хидратиращ лосион за стъпала“. Като тук няма да крия, че самото втриване си е допълнителна грация към основната терапия и е като „довършителна работа“ за лявото ходило. Втривам до пълното му абсорбиране с елегантно-въртеливи движения, чрез велурените си длани и почти веднага след това поставям на ходилото „Хидратиращото чорапче“ (те са универсални и няма при тях „ляв-десен“). Няма да крия, че аз също се наслаждавам на гледката като Терапевт, как се усмихва клиента и как феерията от цветове и усещания в колоборация с виртуозните тайландски техники, директно му пленяват сетивата и му се иска точно това удоволствие да „бъде с много удължен/отложен край“ (Да се „разбира“ като, един цял следобед-минимум). Веднага след това последва нежно разопаковане на дясното ходило с обособилия се вече „импровизиран ботуш с кърпата, който е запазил топлината и уюта му. Постаравам се да го направя по същия начин на лявото ходило обуто в чорапчето, за да завърша своята поредна прелюдия към съвършеното и изчистено удоволствие, което Клиента си е позволил да изпита при мен. БлагоДАРя с НАМАС'те!

След това изпълнявам/причинявам всичко това и на дясното ходило като процедура преди да го обуя отново в чорапчето и да разопаковам левия крак и цялостно да ги загъна и двете ходила. Така процедурата предизвиква цялостен покой и стабилизира с охота желанието за унес - в страната на мечтите и понякога отива повече от ЧАС.

Така накрая - не в началото(винаги) приветствам хората с; Добре дошли в моята мечта, която стана факт само, защото не се отказах от нея за нищо на света!

                                                             Thai Foot Therapist: Χρήστο Χριστοφ

P.S:Всичко това ви го разказах, защото го преживях до като го преживява всяка седмица - жената която Обичам!