Мистерията на Тройния път!


Троен нагревател или Трите загряващи пространства!

Мистерията на Отец-Майка-Светия дух в НАС!


Това за което ще говорим днес се нарича „san jiao“, тройна топлина, „тройна енергия“ или „троен нагревател“. Сан дзиао се отнася до трите произхода на небето, земята и водата - Трите Същности. Горното Дзиао е свързано с ефирността и небето. Средния Дзиао е свързан със земния елемент. Долното Дзиао се свързва с изтичане на водата. Тройния нагревател не е физически орган, но може да се разглежда като матрица от съединителна тъкан /мембрани/ фасция, която обгръща всички органи, мускули и кости и благодарение на тях те комуникират чрез кристалните течности и съпровождат по пътя си Енергията (Чи/Ки) като цяло. Тъй като разбирането ни за тялото като матрица на електромагнитните енергии се задълбочава, то е хубаво да видим, че фасцията или съединителната тъкан (структуриране, обвиване и свързване на кръвоносната система, нервната система, мускулно-скелетната система, храносмилателния тракт, органите и клетките ) всъщност е енергийна комуникационна система. Колагенът, който съставлява по-голямата част от съединителната тъкан в тялото ни, е течно-кристален. Течните кристали - известни като полупроводници - са способни „да водят“ Енергията по начина, по който електропроводната система в нашата къща провежда електричество... Така работя и аз чрез РефлексоТерапията(си) по ходилата(вече 24 години) и възвръщам живителния ТОК на човека (нищо, че не ми вярват човешкия род-то е факт!!!). Масажът ми на ходилата „не разтапя“ фасциалната тъкан. Това, което прави, е да го втечнява и да се създава нова проводимост, за да поддържам способността на тялото да се движи в космоса(Вътрешната микро - орбита/ вътрешния опознавателен свят на клиента), и свободно да циркулира в кръвния поток. Виждам необходимостта от това втечняване, когато се събудя сутринта или се изправя след „дълго четене за изпити“ и после трябва да се разгъвам твърде дълго. Тялото  по естествен начин желае да поддържа течността на фасцията. За тази цел са необходими топлина и налягане на двете помпи-Кръстна(Pelvis) и на вратът(Atlas) . И двете могат да бъдат осигурени чрез движение(аз ползвам Коплекса си от упражнения ЗЕК-Симбиоза от 1994г.). Без движение, фасцията ще изсъхне и ще се втвърди в процеса на тиксотропия *
*(тиксотропия  е термин от механиката на флуидите, който означава свойството на някои  ненютонови флуиди да променят вискозитета си с течение на времето, когато биват извадени от състоянието си на покой: Свойството да тиксотропират проявяват: кръвта и синовиалната течност между ставите);
...Те също така могат да изпращат, получават, съхраняват и усилват енергийните сигнали - като нашата домашна-високоскоростна интернет връзка. Тъй като фасцията свързва всяка система в тялото - тя осигурява основа за информация и трансфер на енергия извън чисто химическия произход. С други думи, докато традиционно учените са мислили, че комуникацията в тялото е механична (химическата молекула се вписва в рецептора като ключ в ключалката), сега осъзнават, че можем да отваряме блокировката по-бързо само чрез Енергия (като устройства за дистанционно управление). Тройния нагревател е свързан с метаболизма, както и с течностите в тялото ни. Той подпомага трансформирането на нашите телесни течности и балансира енергията между нагревателите. Както и транспортира Енергията към всички органи. Всички наши телесни течности (кръв, пот, сълзи, слюнка, урина, сперма, стомашни сокове,  и т.н.) произхождат от храната и напитките, които консумираме през целия ден. Храната и напитките се трансформират и отделят чрез далака в "чисти" и "мръсни" части. Чистите течности са насочени към белите дробове и кожата, докато бъбреците и тънките черва обработват замърсените течности, които се екскретират (отделят) като урина. Според китайската медицина този процес е опростена версия на това как в тялото ни метаболизират течностите. Тройния нагревател е отговорен за генерирането, транспортирането и отстраняването на всички телесни течности в тялото ни. Наричат го още отводнител!
Функциите на Тройния нагревател:
Първо да изясним и припомним, че Тройния нагревател се разделя на три (като нива - подредени етажно едно в/у друго) горен нагревател, среден нагревател и долен нагревател.
Горен нагревател - Основният физиологичен процес на горния нагревател е разпределянето на телесните течности от действието на белите дробове, сърцето и мозъка. Често е свързвана в описания като мъгла. Така горния нагревател е отговорен за трансформирането на енергията на тялото ни в пара, която поддържа смазването, необходимо за здравото дишане.  Тази пара също така осигурява влагата на кожата, която активира необходимата ни имунна защита, за да забрани на патогенните вируси да нахлуват в тялото ни. Горния нагревател е нашия физически щит срещу вируси и бактерии, а кожата е нашата първа линия на защита срещу въздушните заболявания.
Среден нагревател - Основните физиологични процеси в средния нагревател се отнасят до храносмилането и в частност черния дроб, бъбреците, стомахът, панкреасът и далакът. В процеса на храносмилане, далакът и стомаха  разграждат храната и напитките, като отделят каквото трябва да се абсорбира от приетото, и кое трябва да се екскретира (отделя). Също така се сравнява с камерата за мацерация (накисване). Така средния нагревател е мястото, където храната се събира и се транспортира из цялото тяло.
Долен нагревател - Основният физиологичен процес в долния нагревател е отделянето на течности за екскреция (отделяне) под формата на урина. Наричан още отводнителен канал, долния нагревател включва функциите на дебелото черво, тънките черва, пикочния мехур и половите органи.
Още за Каналът Троен Нагревател: Тройния нагревател е неразделна част от разбирането за балансираното протичане на енергията в тялото ни по меридианите и  нейното манипулиране, както и значителното й въздействие върху организма ни. Тройния нагревател - управлява навиците, поведението, мислите и имунната система.
Започвайки от върха на пръста/нокътя, тройният нагревател/канал се разгръща дорзално между четвъртата и петата метакарпална кости и oттам се изкачва между двете кости на предмишницата (радиус и улна), през върха на лакътя, и  задната част на мишницата до рамото и ключицата. Той се придвижва напред в гръдния кош- вътрешният клон се спуска в гърдите през диафрагмата до корема, за да се свърже с перикарда, горния нагревател(от горната част на гърлото до горната част на ухото (където клонът се свързва с жлъчния мехур) се издига трикраен канал на нагревателя, преди да се спусне надолу до бузата и да завърши в инфра-орбиталната област). Излизайки отново от гръдния кош в ключицата, меридиана се изкачва по шията и около задната част на ухото. Поради специфичния си курс, терапевтите обръщат внимание на тройния нагревател за проблеми, свързани със страничния аспект на предмишницата и ръката, рамото, врата, ушите и очите.
Патология на тройния нагревател:
Тъй като тройния нагревател не е отделен орган, тяхната патология може да включва много различни модели. Признаването на типичната дисхармония на тройния нагревател е най-добрият индикатор за това кога да проследите този меридиан. Тъй като заявленията са толкова широки, патологиите ще се обсъждат според местоположението, а именно горния, средния и долния нагревател.
Горния нагревател  - Когато функцията за замъгляване на горния нагревател е нарушена, тя обикновено води до разпадане на нашата защита. Това може да доведе до настинка със симптоми като кихане, хрема, температура, болки в гърлото, болки в тялото и т.н. Специфични за меридиана на тройния нагревател са симптомите, които съответстват на местоположението на канала,  болка зад ушите, подуване на бузите, болки в гърлото и болка във външния кантус на окото.
Средния нагревател - Когато функцията за мацерация на средния нагревател е нарушена, има неравновесие в храносмилателния процес. Най-характерните за троен дисбаланс на нагревателя са проблемите, свързани със задържането на храна, като подуване на корема, гадене, киселини и прекомерно изгаряне. Клиентите с тези симптоми вероятно са твърде чувствителни, за да претърпят коремен масаж. Този сценарий е идеалното време за работа с меридиана на тройния нагревател.
Долния нагревател – Когато дренажният канал не работи правилно, има проблеми със задържането на водата и уринирането. Неравновесието, свързано с тройния нагревател, може да включва оток на крака, задържане на урина, загуба на контрол на пикочния мехур и често уриниране. Ако клиентът споделя някакви индикатори за по-нисък дисбаланс на която и да е облас обхващаща  някой от трите нагревателя, работата на меридиана на тройния нагревател може да им бъде от полза. С разбиране на тройния нагревател, масажните терапевти(като мен)могат да се възползват от леснодостъпното си местоположение и разбиране, за да окажат здраво въздействие върху някои много сложни телесни дисбаланси. 
...Много бих искал да освободя умът си от Известното, за да може да се прояви Непознаваемото! Защото няма гладък път от земята към звездите нищо, че не се виждат техните очертания...(така стигнах до тук!)





Повече за Тройния нагревател в Треакторията на сайта- Fire!!!