Silva

                                                  Return to Alpha


Упражнението в 9 лесни стъпки, които всъщност са 3;

Emile Coue/Jose Silva
-Дали ще го правите Веднъж, Два или Три пъти е от значение (само за вас), но не по-малко от веднъж, за предпочитане сутрин веднага след ставане и след като сте използвали WC-то а да не ви „смути“ практиката.

1.Седнете удобно на стол или легнете.
-(Внимавайте да не „отключите“ желанието за заспиване, понеже това е положение за сън, за целта си нагласете отначало алармата за след 15 мин да се намеси. Това е само първоначално докато човек започне да привиква. И понеже това се прави веднага след ставане от съм е напълно възможно човек да не се е разсънил и да не е „съвсем буден“ веднага и ако направи това, можете да се „унесе“ отново. Няма лошо(но и рискувате да започнете ежедневния си график със закъснение), естествено ако нямате друга работа след това). За това го наричаме „под свой контрол“ процесът, защото го правим целенасочено отпускането и защото не заспиваме по време на упражнението.

2.Повдигаме очите нагоре на около 20 ͦ ,а това задейства алфа ритмите в мозъка ни, както и активира дясното полукълбо на мозъка ни. Когато създаваме мисловни картини ги ползваме очите под същия ъгъл.

3.Бройте бавно от 100 до 1 с интервал между цифрите около 1 сек. Задържане(ако може да се нарече задържане). Така това се прави първите 10 дни. След това бройте бавно от 50 до 1 по същия начин – 10 дни. След това бройте бавно от 25 до 1 – отново 10 дни. След това бройте от 10 до 1 – отново 10 дни. И след този процес имате възможност да бройте само от 5 до 1, за да навлизате в нивото си(както и да не губите време, ако има нужда веднага да навлезете в него). Така 40-дни постоянство, водят до Гигантска промяна дори до ниво-ДНК.

-Веднага когато стигнете до 1 си кажете мислено: “Аз съм Все по-добре от преди, напълно здрав/а, чувствам се великолепно(и по избор, човек може да си добави, още и още неща като: привлекателен/а, лъчезарен/а, строен/йна, добър/а и т.н.)“.

-Обратното броене има отпускаш ефект и ни води към вътрешната ни дълбочина. А броенето напред има активизираш ефект, сякаш ни казва „пригответе се, готови, старт“.

3.А.Мислено можете да се запитате: „Защо имам този физически проблем? После оставете умът ви да се рее.
3.Б.Когато откриете, че мислите за конкретен проблем човек представете си го.
3.В.Представете си как взаимно си прощавате. Представете си прегръдка или ръкостискане, усмивки и кимане в знак на съгласие. Почувствайте се по-добре от това.

4.Представете си някое спокойно място, където сте запомнили, че някога сте се чувствали добре и го използвайте за да се отпускате. Сякаш за първи път ще срещате безвремието в своята релаксация. И това е така.

5.Поемете дълбоко въздух три пъти и отпуснете тялото си с релаксацията. -(Направете един плавен преглед-отпускане на физическото тяло по следния начин: Темето е отпуснато; Скалпът е отпуснат; Мозъка е отпуснат; Лицето е отпуснато; Вратът е отпуснат; Шията е отпусната; Ръцете са отпуснати; Гърдите са отпуснати; Коремът е отпуснат; Гърбът е отпуснат; Кръстът е отпуснат; Гръбначния стълб е отпуснат; Седалището е отпуснато; Половите органи са отпуснати; Бедрата са отпуснати; Колената са отпуснати; Подбедриците са отпуснати; Глезените са отпуснати; Ходилата са отпуснати; Пръстите на ходилата са отпуснати; Почувствайте тялото си отпуснато…)Умът не може да релаксира дълбоко, ако тялото не е отпуснато.

-Думите, които повтаряме наум в състояние на релаксация, реализират понятия, които обозначават. Картините и думите програмират ума да извърши това.

-Докато релаксирате, виждайки себе си такива, каквито искате да бъдете, вие създавате картината. Винаги насочвайте картината, която създава желаното състояние – младост, здраве, привлекателност, любов, просперитет.

6.Кажете си мислено: „Аз винаги ще поддържам умът и тялото си съвършено здрави.“

-Ето тук е хубаво да споменем, че Алфа състоянието носи много приятно чувство. Може би причината е, че влизайки в него ние загърбваме физическия  свят и потъваме в своя вътрешен такъв. А от там се приближаваме една стъпка до божественото.

-Желанието, убедеността и очакването подготвят обстановката за успеха, както в обективния, така и в субективния свят.

-Убедеността задейства мисловния компютър, като подава съобщението, че „се извършва програмиране.“ Убедеността също ни помага да си представим крайния резултат с ентусиазъм, а ентусиазмът повишава прилива на енергия, с която компютърът работи. Тогава мозъкът обработва информацията, която му се подава от вярващия ум. Неговата решаваща способност дава зелена светлина, като нашепва: „Аз ще успея“.

7.След това си кажете: Ще броя от 1 до 5(с цел излизане от нивото си). Когато стигна 5, ще отворя очи, чувствайки се все по-добре от преди, напълно здрав и великолепно.

8.Започваме да броим. Щом стигнем до 3, си повтаряме отново: „Когато стигна 5, ще отворя очи, чувствайки се чудесно – в отлично здраве, все по-добре от преди“.

9.И като за завършек на упражнението броим  4 и 5: „На 5 отваряме очи и мислено отново си казваме: „Аз съм напълно буден, чувствам се чудесно – в отлично здраве и по-добре от преди. И това е така“.

-Ако изпълнявате това просто упражнение всяка сутрин в продължение на 40-дни, ще придобиете способност да контролирате ума си в алфа ниво.А три пъти на ден е още по-добре. Когато продължите да изпълнявате упражненията вие постепенно придобивате автоматичен рефлекс. Когато „дойде стресът“, вие се изолирате от него, вашата нагласа става по-гъвкава и стресът ви засяга все по-малко. За това не чакайте да преживеете шок и ужас, изваждащ ви от равновесие, а положете целенасочено усилие и ще бъдете възнаградени, веднага.

...всъщност са само 3 стъпките;
1.Бройте от 100 до 1(и така 40 дни като смъквате бройката);
2.Представете си, че сте здрави и потвърдете, че сте в добро здраве.
3.Бройте от 1 до 5,утвърждавайки, че сте в добро здраве и напълно будни.

                                                                               Това е, насладете му се!

При самолечение трябва да следвате шест сравнително лесни стъпки:

Първо, още докато сте в Бета(това е състоянието, в което сме почти през целия ден, където изглежда, че не можем да контролираме нищо или все едно нищо не зависи от нас-което е лъжа, илюзия и подло подлъгване), трябва  да почувствате, че се изпълвате с любов (а следователно и с всеопрощение), че любовта е крайната ви цел. Възможно е това да изисква доста основно пречистване на съзнанието(слава богу, че мислите когато идва те идва една по една и това е наша привилегия, когато го разберем, осмислим и приложим правилно).

Второ, влезте в нивото си. Този акт сам по себе си  е основната стъпка към самолечението, тъй като, както вече казах, на това ниво негативните процеси в  ума – чувството за вина и гняв – се нулират,неутрализират и тялото е свободно да върши онова, за което го е създала природата – да се ‚ремонтира само“. Може разбира се, да изпитвате виня и гняв, но както вече знаем, тези чувства се изживяват на външно Бета ниво, и с практикуването Съзнателен Контрол на Ума те постепенно изчезват.

Трето, на ум си говорете за нещата, свързани с първата стъпка –изразете желанието си да постигнете основно пречистване на съзнанието(„С всеки  изминал ден ставам все по-добре във всяко отношение.“  „Отрицателните мисли и внушения не ми влияят на никое ниво на съзнанието.“), да използвате само положителни думи, да мислите положително, да се превърнете в любящ и прощаващ човек.

Четвърто, на ум изживейте заболяването, което ви измъчва. Използвайте мисловния си екран(това е когато повдигнем очите си на 20ͦ все едно наблюдаваме пред нас голям екран на кино, както едно време като застанеш на първия ред и не можеш да го обхванеш целия), за да видите и почувствате болестта. Това трябва да трае кратко, целта му е просто да насочи вашата лечебна енергия там, където  тя е необходима.

Пето, бързо изтрийте образа на болестта и си представете, че сте напълно здрави. Почувствайте свободата и щастието от съвършеното здраве. Задръжте този образ известно време, насладете му се и осъзнайте, че вие го заслужавате – помислете си, че в това здраво състояние вие сте в пълно съзвучие с промисъла на природата.

Шесто, още веднъж направете пречистване на съзнанието, а накрая си кажете: „С всеки  изминал ден ставам все по-добре във всяко отношение.“

Всички книги на български език по МЕТОДа СИЛВА


Silva Life System - 26/27.11.2016.   
           
Silva Intuition System - 25/26.02.2017.                                              Сбъдната Мечта с Метода Силва
                                 и Уводната лекция в НДК "50 години Метод Силва" в Света. Сбъдната Мечта със Silva Life System/26-27.11.2016 .

Сбъдната мечта със Silva Intuition System/25-26.02.2017.„25 години Метод Силва“  в България - 30.09.2017г. в Парк хотел Москва!

Торбичка от Семинара с подаръци на 30.09.2017Зала "Киев" в Парх хотел Москва 30.09.2017. 18:30По-ефективно е да правя по малко всеки ден(да медитирам), отколкото да се претоварвам еднократно. Така аз съм стартирал процес на натрупване, и от него получавам преимущество и Даровете пред останалите, които или не се учат въобще, или се учат много, но безсистемно.Зануляване на Кармата с Метода Силва:https://bit.ly/2KLzqrJ


                     Завършване на Творението като съ-ТВОРЕЦ!


Когато човек „се центрира“, не се разваля небето, няма гръмотевици или не бият камбани, но пък става друго. Намираш себе си в друга светлина. Това е част от себето ти , което може би за първи път срещаш. Вярно изглежда, че трябва да изчетеш доста работа като обем теоретична информация, но пък на практика са само няколко лесни стъпки.

Разбираемо е, че на човек му е „вменено“, че няма на къде повече да се развива, защото това е опасно за хората около него или за света. Но това е манипулация. Както му е предоставен един модел на измолване, чрез просешка молитва сякаш човек не е на върха на хранителната верига, а е най-отдолу, като просяк. Но всичко казано до тук е продиктувано от лявата страна на мозъка и ограничаващата му перспектива. Но само дясната половина на мозъка ни е връзката с творческата съзидателна реалност. А уповаването на дясната половина ни отваря портала за „Другата Страна“- невидимата страна от където идва всичко.
Прекаления ни поглед към материалния свят ни е довело до едно образувание, което е насочено само към материалната му част. За жалост всяко следващо поколение слиза все по дълбоко в дебрите на материалното, и заличава следите към всичко което интуицията подсказва, без да се налага човек да се потруди, да практикува, като се поддава на течението, което носи всички в една посока. И без друго пътят ни е осеян с пътепоказатели, които понякога ни отнемат два пъти повече време да се отърсим от тях, след като веднъж сме ги затвърдили. И колкото повече „се забъркваме“ с този физически свят, толкова по-малко използваме дясната половина на мозъка си(като спираме творческия процес), а разчитаме на лявата страна, която е логична  и мисли в место нас. Проследих много пъти в медитация, живота си назад до детството си, и пресях, че никъде няма ни най-малка следа някой да ми е ангажирал вниманието с творческа насоченост, и по-специално дясната съзидателна половина на мозъка ми. За това, когато излязоха влеченията ми към рисуване, изучване на масажите, предхождащи влеченията ми към бойните изкуства, след това писането на книги и говоренето, презентирането, а от 5-6 години насам и създаване на натурални продукти, се усетих, че „нещо не наред“. Е, 20-сет години в търсене, намиране? Не е ли много болезнено да разбереш, че това е скрита материя, умишлено забулена в разни догми. От люлката до гроба сме „пързулнати“  „без право“ да осъзнаем, връзката, която можем да изградим в „ореховата ядка“, която носим  като стандартно оборудване по рождение. Заангажират ни времето и вниманието с разни реклами и други неща, като ни отклоняват от възможността да прекараме повече време с опознаване на себето-си, от колкото взирането в монитора на нечия чужда и безлична „продукция“. И от там нямаме достъп до Другата Страна. Но това нещо се промени през последните 60-70г. благодарение на Силва Метод.

И въпреки това няма фанфари, никакви камбани в тази чест. Нещата се случват тих, кротко, дори безмълвно. И дори когато се практикуват, се усеща само едно забавено дишане. Методът е една комплексна програма, която цели да се отпуснат и тялото и умът едновременно, и след като веднъж са понижени мозъчните вълни  се постигат много положителни резултати. Много хора не знаят, но един от ключовете ни с Вселенския Разум е дясната страна на нашия мозък, който не използваме достатъчно-дори на моменти никак.

„Където съществува проблем-твори решения. Където има аномалия-твори нормално състояние. Където има конфликт-твори хармония.“

Всеки докоснал се до метода установява, че практикуването му води до будност на ума, а не отсъствието му. И то не на кой да е ум, а на нашия. Имаме толкова много работа за да  синхронизираме и  двете камери на мозъка си, както и да се научим повече да се наслаждаваме на най-доброто от двете страни на двата свята. Другата Страна е тук, но не може да бъде видяна. Тя е едно безпространствено място, от където са създадени времето и пространството. Това е съзидателното поле. Не можем да идем там, но пък можем да се настроим чрез двете си орехови полукълба в черепната ни кутия.

Както казах имаме работа, въпреки, че мнозина се чувстват сами, безработни, не в състояние да създават, да творят собствения си живот... както и да мечтаят. Училището ти е помогнало лишавайки те от това скъпоценно явление. Но, много неща са поправими. Както е хубаво да знам, че простите действия от наша страна, имат силата да предизвикват впечатляващи резултати. Нека не се лишаваме от този дар в този живот. Като се научим да отпускаме тялото си, заедно с това ще се научим да отпускаме и умът си. Когато направим така, че и двете ни полукълба да са активни, тогава умът ни може да се програмира съзнателно с  определена цел.
Ние не сме сами тук на планетата Земя, и не е честно да не знаем(все още), че сме свързани всички тук, като скачени съдове. А колкото повече осъзнаваме връзката си с природата на човекът в нас, ще я използваме, като преимущество.  Много малко пъти съм получавал истински похвали за нещо през тези 35-36 години, за което буквално съм свършил. Но тази се случи днес (01.09.2015г.) когато завърших още едно преПРОГРАМиране на нещата в живота ми за период от 60-сет дни(веднъж 40 дни и веднъж 20-сет дни).

„Поздравления! Вече изградихте връзката. Сега сте готови да получавате помощ от Другата Страна за себе си и за своя свят... Заслужено потупване по рамото; сега вече разполагате с едно невидимо, но много мощно средство за подкрепа и е време да го ползвате всеки ден!“
Ето такива поздрави буквално променят и осмислят живота ми. Щастлив негов потребител съм, защото съм един от хората осланящ се на интуицията си или инстинкта си. Много често съм чувал, че нея я оприличават на Божествено вдъхновение. Какво значение има, как се наимéнова едно и също нещо. Щастлив съм, че благодарение на него съм съ-ТВОРЕЦ и помагам на съзидателния процес да се случва, а не му се противопоставям. Както преди време леля Веска Ковачева от с.Джулюница ми каза, че е само един работник в божията градина, не разбирах много какво точно ми казва с тези слова. Но днес след толкова години разбирам, защото преПРОГРАМирането е програма която изживях се случи като инструкция за съ-ръботниците в Неговата градина. Когато ние Му помагаме и Той ни помага.

Няма да скрия, че преди години много пъти съм се „усещал“ като чужд човек сам на себе си, който следи света само отвън... Наложи се все някой да подреди живота, талантите и красотата в живота ми. Заради това се оказа, че аз трябва да поема тази чест. Постигайки по-голяма толерантност към различията, ставам все по-добър с всеки изминал ден, все по-хармонизиран за да съ-ТВОРЯвам живота си, и това което е прекрасно да го УМНОжавам  преСЪТВОРЯВАЙКИ го.

За да не се оливам и да не се покапете докато четете, ще завърша с този прекрасен пасаж и един клип с релаксация с моя глас: “Завършване на Творението.Релаксация!“


...“Как започна тази промяна ли? Отговорът е много прост: започва с вас. Като отпускате тялото си, „обездвижвате“ своя ум и изобразявате мислено промените, които искате в живота си; когато дойдат тези подобрения, преживявате една фина промяна в това отношение и поведението си. Очакването и вярата ви се повишават, което ви прави щастливи, и търсите по-нататъшно подобрение. Отпускате се, представяте си и отново идва подобрение. Очакване и вяра се изкачват още едно стъпало нагоре.“...
(откъсче от книгата: Как да получите ПОМОЩ ОТ ДРУГАТА СТРАНА-Силва Метод)                                            Творчески P.A.I.


„Всяка клетка от вашето тяло ще почувства разликата, щом направите това откритие. Ще ви се стори, че тъмните облаци се разпръскват и яркото слънце отново започва да грее. Значи се е върнал климатът на здравословното развитие.“

Творчески P.A.I.
Хубаво е да разбереш, да прочетеш, как този който си приел за свои неформален учител на един етап от живота си, се е вдъхновявал също от друг себеподобен. Хосе Силва създателя на „Метода Силва“ се е вдъхновявал много от д-р Емил Куе (Émile Coué) и от неговото произведение „Съзнателно Самовнушение“ - като средство за себевладеене. А, аз обичам да намирам стъпките и да попивам нужното ми!

Д-р Емил Куе е френски психолог и фармацевт. Роден на 26.02.1857г. - починал 02.07. 1926г. на 69г. Създател на Метода  Куе(Coué) обуславящ се на мантрата: „Всеки ден, по всякакъв начин, аз съм все по-добре и по-добре.“ Той го нарича по-скоро ритуал, който съветва хората да го повтарят минимум 20-сет пъти сутрин и вечер. През целия си съзнателен живот, той заявява открито, че не е излекувал никого, а всичко, което прави е да покаже на хората как те сами да си помогнат. Силното и съзнателно изпълнение на волята, е предпоставка за извървяване на пътя с успех.

Понякога същинските ни влечения могат да се разкрият чрез среща с истински майстор в дадена област.

Изключително проникновен е факта, че Емил Куе е достигнал до убеждението, че всяка една мисъл завладяваща умът ни, се превръща в реалност. И едно от хубавите му предписания е, че не препоръчва „налагане на своите виждания на пациента“ в неговата работа и житейски път, както и вижданията си за положителния аспект на лечението, което се осъществява.

В книгата си той споделя, че човек прилича на басейн с два отвора. През горния край басейна се пълни, а през долния се изпразва. Горния отвор е по-голям от долния. Какво би станало, ако и двата отвора са отворени? Никой няма да има съмнение, че басейна ще бъде винаги празен. А, какво ще стане ако долния отвор е „заял“ и не се отваря? Басейна ще се напълни и ще прелива... Един от неговите значителни съвети е: Нека всеки човек държи долния отвор затворен. Нека не хаби напразно силите си. Нека прави веднъж онова, което е достатъчно да се прави веднъж, а не 20-сет или 40 пъти, като повечето хора. Нека никога не бърза и винаги да помни, колко е лесна всяка работа, която му предстои да извърши(още преди да я е започнал) и да не си слага сам ограничения с думите „че е сложна“ или невъзможна. Ако всеки постъпва така щадящо себе си, резервоарът на неговите жизнени сили винаги ще бъде пълен, и ще прелива, за да му остава и за другите социални дейности.“ Не годините състаряват човека, а неговите мисли, че остарява. Съществуват хора, които са млади на 80-сет години, както има и такива, които изглеждат вече стари и отписали се на по 40-десет години. Защо?

„Аз никога на никого, нищо не натрапвам-казва д-р Куе, само им помагам да направят онова, което биха искали да направят, но за което не са способни или са обезсърчени още преди да са започнали.“

„Не към мен трябва да изпитвате доверие, а към самите себе си. Защото само у вас се намира онази сила, която ще ви излекува. Моята роля се свежда само до това да ви обуча, как да я използвате, тази сила.“

„Всичко което се намира в нас, е дело на нашите собствени ръце, което да не си мислят, много хора, че е дар от съдбата.“

„Ако някои хора, с помощта на самовнушението не постигат задоволителни резултати, това се дължи на обстоятелството, че те не са достатъчно уверени в успеха си, или пък поради усилие което използват. За постигане на благоприятно усещане, не трябва да има ни най-малко напрягане, когато и да било.  Последното е необходимо за развиване само на волята, но в този случай тя трябва да бъде оставена на страна. Тук в най-голяма полза и приоритет е вашето въображение, с което е редно да се научите да боравите...“

„В противоположност на разпространеното мнение ще спомена, че физическите заболявания значително по-лесно се лекуват, от колкото душевните недъзи.“

„Действие оказва не лицето, което ни произвежда  внушението, а метода...“

Съвети и указания на д-р Куе за учениците и последователите: „Правилата, които трябва да спазвате за постигането на благоприятни самовнушения „върху болния“, са твърде кратки, но напълно достатъчни, ако се изпълняват точно: необходимо е ние самите да сме уверени в себе си, и това да се усеща в тонът на гласът ни, когато говорим; да използваме най-прости изказни средства и думи, за да обясняваме всичко в разговора; да бъдем  настойчиви в своите методи, но никога натрапващи, в разговора с хората, както и да усещат силата и вярата ни, в методите ни... Моето методическо внушение произнесено с монотонен глас, предизвиква у хората леко дремливо състояние, даващо възможност на думите ми да проникнат в тяхното безсъзнателно Аз, без филтрация. Старайте се да предизвикате у пациента доверие и приятелска нотка на значимост. Тогава това помага много, защото сякаш интуитивно пациента „се отключва“ и вниманието му е насочено изцяло към вас с доверие и разбиране. Д-р Куе много пъти споменава, че "не обича" да говори празни приказки, както и да му говорят такива и да му губят времето(тук в тези думи намерих нотка прилика и интуитивно ме докосна с тях, защото аз постъпвам по същия начин). В своята практика разбрах много неща, но това, че едно внушение, колкото е по-кратко, толкова повече работа върши и има изключителна сила, която се влива в болния. Формулата ми: всеки ден, във всяко едно отношение ми става все по-добре и по-добре обхваща практически всичко, от което се нуждаем. Аз никога не позволявам на пациента да се жалва пред мен, както и аз не подсилвам жалването му, чрез окуражаване. Не! Може да ме мислят за жесток, но аз правя това в полза на интересите на пациента, макар той да не съзнава това веднага, защото ако аз го правя, той се отпуска, потъва и аз вредя повече,от колкото да помогна!!! Запомнете го това нещо, добре! Колкото човек иска да направи нещо и си представя, че не е способен да го направи, сигурно ще направи така, че ще съботира собствените си желания и планове, благодарение на собствените си съмнения и страхове с цел оправдание, след това!!! „Онова което се случва в нашия физически свят е същото както и в нашата психика. Вредните мисли, които генерираме са своего рода „пропасти“ предизвикващи падението на този, който не вярва в себе си и не умее „да се задържи“.“ Винаги когато си казвате, че дадено нещо можете да го направите, защото искате да го направите и не „влагате усилие“ в това си начинание, непременно ще постигнете желания резултат. Повтарянето на формулата ми „всеки ден, във всяко едно отношение ми става все по-добре и по-добре“ сутрин и вечер е причината за ползите в оздравяването и излекуването на всичко в живота ви, което ще се дължи не на надеждата, а на вашата силна увереност и вяра.

Основно пояснение към неговия метод в едно изречение. Които го разбере, ще разбира цялото послание, което той отправя в тази негова мантра: "При внушението е много важно да се изключи напълно волята, и да се обърне цялостния поглед към въображението, за да се избегне  конфликта помежду им, в който волята губи-винаги."
Силата е вътре във вас. Всеки може да приспособи „Метода на д-р Куе“ към своя житейски път. А пълната приложимост на тази сила, променя целия живот на човека.

            „Всеки ден, във всяко едно отношение, ставам все по-добре и по-добре!“ Тази формула сякаш е изгубения ключ към порталът на успешния и качествен живот, който всички бленуваме, а не търсим. Веднъж отворили се, живителните сили се активират, духът се ободрява, а животът тръгва в посока на изобилие и благоденствие. Изговарянето сутрин на мантрата се превръща „в килим“, по който стъпваме, макар и плахо в началото и успяваме във всяка своя крачка след това, а вечер е като завивка, с която се застиламе, за да се предадем в ръцете на Великия Дух и да продължаваме да творим с помощта на въображението си, нашата реалност.

                                Живот извън „кафе-пауза(та)“


г-н Хосе Силва -изключителен и велик човек;
Пет... четири... три... две... едно... Вече съм готов да продължа нататък.

              И понеже пред името на г-н Хосе Силва няма титла „академик“, „професор“ или дори „доктор“ (а и слава богу), защото е просто човек и откривател на метод докосващ вътрешния ни необятен свят. Създател е на мост, който е от полза напълно съзнателно и „вярно с оригинала“ и ще е като откриване на Божията следа. И като казах слава богу се сетих, че е хубаво да кажем, че и той е човек, като всички ни. Той е един от народа, стигнал високо, преминал през какво ли не за да стигне името му до „крайния“ потребител, но е бил и много „ниско долу“. Достъпен, естествен, открит... Все качества липсващи на „оная гилдия“, която настръхва от постиженията му... Понеже не искат да допуснат, че едно затваряне на очите и тяхното обръщане леко нагоре из под клепачите, може да преобрази  света, което когато и да бъде зачетено ще е revolution(революция). Както са се опитвали да  „привикват“ г-н Силва в самото начало, че извършва „чудатости“ за мнозина, и използва своята формула, която естествено „застрашава“ практиката на изброената гилдия, която го обвиняват, че няма право... А всички изброени имат „права“ да обвиняват, но също така имат и задължения да правят най-доброто на което са способни не само, когато пациента е „осигурен“, и ако ли не, да носят кофи с вар 60 години... Много е лесно да заклеймят „това/онова“, но да си  свършат качествено работата не им е от полза, ако няма „под масата“. За това ли им губят времето на мантите, да се учат на стратегията  „под масата“, от колкото в очите да се казва всичко и да се намира постоянна резултатност. Защо едни „хора“ нямат за цел да помагат на други себеподобни, а само да сочат с пръст сякаш имат това право. И имат право да ползват „само адекватно тяхното лечение“, но никога алтернативно и качествено друго... попадащо често „извън законите“  на границите „определени“ от хората с  бели престилки, както и в мозъка на хората...

Пет... четири... три... две... едно...
Изминаха още 40-десет дни на упражняване на Метода Силва. Изключително съм
преПРОГРАМИране на съзнанието;
 завладян от него. Преди години това ми изглеждаше като някакъв „алабализъм“ но днес след „продължително узряване“ като завърших първите 40-десет дни съм удовлетворен от инвестицията ми...и се чувствам като току що замесен хляб от Български квас! Вярно в България липсват много материали по темата и тук-там има някакви преведени клипове „в мрежата“  на г-н Силва, но са оскъдни. Но пък книгите... благодарение на тях човек може да постигне също много на дълбоко и да привлече в живота си онова, което вече посява. Харесва ми, че целия процес изглежда като приказка, и когато се потопиш в процеса буквално влизаш в Идеята си, но ти си главния герой. Вярно е, можеш и себе си да наблюдаваш, като участник(и е хубаво да се режисираш сам), че няма нужда да „носиш“ нищо от този свят в който и да било друг. Именно  там където „влизаш“ чрез нивото си има всичко(за да заснемеш своя филм), което е произлязло в този свят от хиляди хора дали ход на мечтите си... Вярно е, че когато си „прекалил“ с израстването и си изпреварил, както  времето така и епохата си, за поколения хора ти си чудак, но когато „времето се изживее“... всичко си идва на мястото. Имаше миг когато ми беше попаднало следното нещо: „По-добре жив неуспех, от колкото мъртъв шедьовър“. Е, според мен може леко да се преобрази по следния начин: Докато съм жив ще създавам шедьоври вдъхващи живот, както на мен така и на околните, а когато ме няма разни хората ще си спомнят какво ли не... едното от тях, може би ще е някакъв малък неуспех (в дадена област). Ще им е трудно да проследят цялата картина с един поглед!!!“ В живота на повечето хора, само като ги „поогледа“ човек отгоре до долу, му стига да разбере, че това, което се вижда на „първо око“ не е добре... трябва винаги да има мистика... тя изчезне ли...“прочетен вестник си“...

Силата на нещата е във вярата и ако вярваш, те стават, ако не вярваш, те тръгват да си търсят вярващ.“

Jose Silva-създател на Silva Method
Край на „дългото броене“. Творецът в нас тръгва винаги от мотива за „своята добра идея“, която я поставя на централно и видно място(в съзнанието си),  и след това я разработва във всички посоки(записва я, рисува я, говори я и диша с нея). Дава ѝ живот и задълбочава първоначалния сюжет. Тя може да изглежда малка в началото, но тя расте заедно с него, както и самия човек се развива в идеята си в пъти повече. Тогава е напълно възможно да осъзнаем, че вече не сме този, който сме били преди да тръгнем по пътя. Луната е една и съща и на края на света, но не и ние, особено след като сме стигнали там за да я видим...„Нищо от това, което правите в живота си не трябва да заслепява истината за вашия ум, като по този начин омаловажава удоволствието от преживяването и осъществяването му.“

Лявата и Дясната страна на нашия мозък си контактуват успешно по между си. Кои сме ние, че да му пречим  или пък да не се възползваме от благата му 100%, като се научим да „забавяме темпото“. Това ни помага да не правим „грешка след грешка“. Много често през годините ушите ми чуваха, че повечето хора ползват само 3-5% от капацитета на мозъка си. Ами те на практика с това заклеймяване са ни изкарали половината свят, че сме малоумни. А, така ли е наистина?

Защо не можем „без разрешение“ да различаваме отделните страни на нашата природа, която все пренебрегваме? Защо ни е толкова трудно да вземаме решения в живота си, без да не искаме „гаранции“ от Вселената, с които по-късно да ни се подиграе?

Между другото забравих да кажа, че само след упражняване на ума ни, можем да забележим, че минаваме напряко(просто се осъществяват връзкикоито ние дори не подозираме). Тогава се забелязва, че едва доловимите сигнали, който до сега сме пренебрегвали(но все пак получавали), ще бъдат „осветявани“ и няма да има нужда да ни “превеждат“ на „достъпен език“ както  сънищата ни така и преживяванията ни в ежедневието.

от 100 до 1... 02-11 юли;
от 50 до 1...   12-21 юли;
от 25 до 1...   22-31 юли;
0т 10 до 1...   01-11 август;

40 дни на преброено изживяване на програмата по Метода Силва. Тъкмо тогава дойде и идеята за: „Творчески PA.I. - Plan.Action.Idea.”
Plan” – (сутрин веднага след ставане от сън);
Action” – (обед след обедното хранене);
Idea” – (непосредствено преди сън);

Така се озовах в центъра на една стихия. Програмата е уникална и аз  няма да я
Двама Големи Изследователи;
 разкривам тук за да може всеки, които иска, да положи усилие, да я открие и приложи. Просто предизвиквам! Няма как да се лиша от удоволствието три пъти на ден да не се възползвам от „потапянето“ в нивото си, за да изживея всеки път това усещане на покой, мир и радост, почти както е в медитация. Вярно е, че  се разделям със  контакти и хора(едни влизат други излизат), но това не ми пречи да продължа. Напротив помага ми да действам без да се обръщам назад. Защото знам, че това не е краят, а само началото!

Изключително събитие си е да те приветстват макар и само от редовете на книгата с думите: „Поздравления! Вие завършихте курса. Отсега нататък сте готови да се справяте по-успешно...“

Това лично постижение не ме прави „по-различен“, а по-качествен в редиците и колективното творчество тук на Земята. От много години съм се включил в екипа на Твореца и съм съТВОРЕЦ, въпреки че винаги съм бил от неговите редици, сега преминах през поредната специализация защото съм на свободна практика. Няма нищо по-хубаво от това да практикуваш свободно, зряло и качествено. Както бях написал преди време в „Притчата за чистия кладенец“: няма значение на кой край на света се намираш, хората ще те открият, защото имат нужда от твоите умения, дарби и способности, ще те последват и ще пият от теб, защото си чист източник. Сега още по-пречистен кладенецът ми е още по-приветлив и открит. Методът създаден от г-н Силва изважда на повърхността способности, които се крият у всички нас. И чакат да бъдат събудени!А, вие какво чакате?

P.S.: Освен това открих много близка прилика с Метода Силва и Рейки терапията. Двете Учения си помагат толкова успешно в своята центрирана идея като замисъл, която е да си помагат хората да бъдат. Просто да Бъдат. Здрави, Щастливи и Успешни!


           и да си знаете-от сивото в главата...зависи цветното в живота!!


Поздравления, че имахте търпението да стигнете "до края"! Вие сте един от малкото издържали до тук. Сигурен съм, че не съжалявате, че отделихте от ценното си време да се запознаете с малко по-различната представа за времето от тази, с която сме свикнали да ни баламосват.