Drop

В YouTube канала ми качвам всички клипове,които са по-големи от 5мин. защото не ми ги качва в блога(тук).Това е info само за това хора,които следят нещата ми е хубаво да го знаят.За всички други ми е все тая!Човек цял живот се учи, и накрая установява, че си отива ненаучен. Не знам, колко е вярно това, но все пак съм решил, че мога да направя още нещо в своя свят. А то е да усвоя пътя на капката. Капка по Капка си е цяло изкуство за мен. Възможно е за някои това да е идея за "икономия" на вода, но за мен си е табят, които с питане, гледане, слушане и "ровене" стигнах до тук. Не се вземам много на сериозно и познанията ми все още са "рехави", за това продължавам да питам хора,които знаят и не проявявам само една самовлюбена посока, на факта, че знам всичко.
Това е място за стъпките както на моята нова задача, така и за капките вода.
Тук като за начало ще дам линк за статията "Слуга на капката"(кликнете в/у думата), която написах есента на 2015г. и я поместих с клип. Клипът ще го поставя като първи тук в тази треакторя и основно ще поставям клипове...и по-малко текст. Може би само с някаква препратка или заради акцент. Като аз се вдъхновявам от други преди мен, така аз предавам нататък с леко обогатяване...и т.н.
Започваме:напояване чрез  система за инфузионни разтвори!

                  Sirop - инжекция за Джоджена:

                     Sirop за ябълките ми:

                      Sirop за черешата ми:Sirop за смокинята ми:


Sirop за смокинята 2

Малко за разтуха.Новия team building.
Това е новия Тим Билдинг, на компанията ми...Така се прави! Като ти пуши главата от цифри, букви и изречения по разни документи (бумащина)... хващаш шнурчето, ножицата и връзваш 250 корена домати за норматив...(защото още толкова те чакат). Отпочиваш си(хем) и пак продължаваш със своята ОБНОВЕНА креативност по проекта си... И помни: зациклиш ли-връзвай домати(те) не блей мухите(за мохито има време)!

Притча за цървулите:

Притча за имáнето на лъскавия банкер.
Всеки ден той преди да започне работа си отварял сейфа за да си "нагледа" имането и "колегите му" останали с впечатлението, че той бил страшно богат човек...
Да и са прави-другарки и другари:..
....не се бе загубил в тоя корпоративен свят и не бил продажник...


Чаената церемония в 17:00 лясковско време...
Хубавото на чая е, че можеш да го споделиш с когото ти е кеф...но този си го сипах и изпих самичък, защото си беше експериментално чайче.


Втори опит успешен...за чаена церемония!Предния път когато се "пробвах" за първи път да направя спиртния примус, бях толкова ентусиазира, че, забравих да му направя стойка, да не държа джезвето... но ето днес отново направих опит...и този път, мамка му, водата завря по-бързо, нещата станаха много по-по... и те така "чаената церемония" в 17:00 часа е факт. Та да ви кажа, само които не се е пробвал, не си е доставил удоволствие...
Успях да си го направя(спиртния Primus)по чертежите на Стоян (Бушкрафт) - http://xenos-bushcraft.com/

Просто нямаше начин да не стане...въпроса, е че водата се стопля два пъти по-бавно от маслото, което ми е странно.Мислех,че водата бързо се подгрява(но е напълно вероятно подгряващото устройство да ме бави(хех)), но явно тая е от бавните-в0ди...Пригодих си го за моята дейност като Терапевт-масажист!
...и след като запретнах ръкави,няма как да не стане просто...то си е за моята дейност...и всичко требе да е 6+...Да можеш да ползваш собствените си очи, когато гледаш и да бъдеш БлагоДАРен!

Мобилен десятък.Тук всички сме равни!!!


DIY-картофи и пришки по ръцете!


                                         Кулинарна(Вкусна)Корида с Дон иЦИн!Не знам дали "мама готви по-добре" но за яйцата няма как да стане...майстор съм си!


Сутрешна QiGong practica...в Г.О. зад Съда!
Духа и тялото също е хубаво да се тренират, докато си жив и здрав, след това "кел файда".


"Drop by Drop" -27.03.2016
Капка по капка или Стъпка по Стъпка, каквото и да се каже е все точно...тук в сайта си(http://floransmedia.blogspot.bg/p/drop-by.html)публикувам кратки видеа, за малките стъпки...в големия свят...в който нагазвам.Знам малко, но това не ме спира да се уча,да питам, да съпоставям и да не давам евала на "многознайковците".За това толкова много се забавлявам,когато виждам как природата в пъпките на Ябълките и Джоджена ми се събужда и е изключителен предвестник на новия Творчески сезон свързан с работа сред природата ни.
И защо ви е да контролирате стихията...

Опитайте се да задържите водата(за себе си) като я хванете в юмрук.Тогава автоматично забелязвате, че тя бяга...е ако мислим ЧистоСърдечно ще разберем, че не можем нищо да държим в юмрук, освен Илюзията...но ако ръката ни е отворена, водата си остава и дори можем да пием от тази същата ръка...


Хувър на брега на Атлантика...Portsmouth

На брега където вълните се срещат с брега и амфитеатъра...замислих се какво е да си правиш антистрес терапия,слушайки океана и гледайки залеза... Southsea Castle.

Заинтересовани ли сте да постигнете дългосрочните си стремежи, отколкото да се притеснявате излишно дали сте изпълнили краткосрочните си цели?....

Би било добре да спрем да се извиняваме и оправдаване за постигнатите лични успехи...Gunwharf Quays.


Дишай,дишай,Приятелю!
И когато отидеш на стадиона в Лясковец-сутринта и засмучиш онзи прекрасен и приказен въздух довят от Беломорското течение,чрез науката за Пранаяма,какво повече да иска човек! 
"Дишай-дишай,приятелю!" Всичко друго е цирк и суета! 
И докато си правех дихателните практики(самостоятелно) се сетих за две неща:едното е как искаха да ме учат да пуша наргиле,а другото е как един някогашен 'добър приятел' все се изказваше, че той бил в основата на това,аз да практикувам йога.Да това е така,но ако аз не проявявах усърдие и постоянство(което са си мои качества-а той не ги притежава),то тогава,и да ми се "изтъква",каква полза?А,той "възпитава" у хората "постоянство" и усърдие.За това много пъти съм му казвал,че това,че ме е "въвел",не му дава право да си мисли, че има "авторско право" и върху мен.Много ми е смешно като каже някой "ако не бях аз"...ами да,ако не беше ти най-вероятно пак щях да се занимавам,защото света не започва от теб "някогашен DRUGар"...и слава БОГУ не свършва с "теб"...


Засаждане на Мента в саксия-31.03.2015
Част от градинарските зародиши в новото ми амплоа...ама,как се забавлявам с тия неща.Чета,питам,слушам и боцкам яко в градината и саксиите си...
И мога смело да заявя, че това ме доближава до природата, повече от колкото "някои хора" и поради тази причина рязко увеличавам срещите с книгите относно градинарството и овощарството...и се отдалечавам от хората, както и докато чакам да видя семената,какво ще направят, и чета здраво като за изпит!

Да полеем в този топъл априлски ден отново Джоджена-04.04.2016г.
Dойде време да махна и израстъците,които биха отнели от силата на ябълката, която подраства...това малко ми прилича като "черните мисли" на подрастващото дете, което го объркват 'приятели',телевизии и клиповете, с показности...и ще трябва да се изрязва от самото начало...за да расте левента с кеф...иначе става ебати цирка!
    Първата реколта от моята PLANтация!

Днес(21.04.2016г) за първи път бера Джоджен от моята плантация. Реколта 2016-та вече е в сушилнята. Изрязан, измит, окапал се и сега си съхне, бавно и търпеливо.Докато го бера обаче е хубаво да знаят хората(които все си врат носа-че мантрувам и спазвам умствена хигиена).Чувствам се изключително и БлагоDARя само на Вселената, за водата, въздуха и топлината ѝ, с която дарява всяка трева,билка и подправка. Когато започнах да се занимавам с тази Велика Трева, мнозина ми се смееха,че "се занимавам" все с глупости, но като взеха "да разбират",че проправям път на всичките си продукти произведени от Джоджена ми и ги изнасям наВЪН(като все едно следвам пътя на подправките и коприната от древността), взеха да се усещат, че не с талант и празни приказки - стават нещата(ми), а с последователност, постоянство, търпение и творчество. Все качества, които ме отдалечават от скромността... тя е само за хора, които нямат други качества.
Да Илядим-както обичам да казвам!

Където има воля,има и път.Но липсва ли воля,няма и път.

Нищо,че бая си поиграх тая сутрин(11.05.2016) та чак до обед с това, но го направих...Да,играчка е и то голяма.Но това не ме спира да се забавлявам и да се наслаждавам истински и дълбоко на нейно величество КАПКАТА.Капката,която верно може да ни научи на мъдрост,която ние дори не подозираме, защото все още си мислим,че "всичко ни е даденост"...
Започнах да засичам определени големина шишета, за колко време ще напоява даден корен; Водя си записки за: 500ml; 750мl; 1л. Харесва ми, че капката е като вид мисъл, която влиза в главата ни и се загнездва. От нас зависи дали и с какво ще я захраним с Любовта си или със Страхът ни. Кое преобладава! Почти всичко е в нас... за това споделям и едновременно се уча .Празно с пълно състояние заменям...

Как си направих системите за капково напояване-сам. Благодаря на всички,които споделят своя опит и аз имах рядката възможност да почерпя и селектирам,това което всъшност исках.Аз също тук споделям своя опит и докато финализираме сезона ще правя малки клипчета за да наблюдавам и докоментирам дали Аджеба има ефект от всичките ми усилия...

Още една моя мечта се сбъдна.А именно да се сдобия със масажен стол, за да мога да правя своите Офис масажи с цялата си разработена програмна-стратегия: "Office Om Massage".
Обичам,когато мечтите ми се виждат/материализират и не са само в сферата на личните ми фантазии... .Едно толкова дълго и чакано оборудване от Германия за "Office Om Massage"(моята концепция за професионални Офис и домашни масажи).Вече както се казва може да лъзгаме на воля, защото: няма нищо по-хубаво от Високото качество и Качествения професионализъм на Призванието ми...Струваше си чакането...Да илядим!

Офис Оборудването ми за Thai Chair Massag/Office Om Massage
Изключително рядка и качествена процедура в комбинация 
със стол пригоден за пълноценната работа на Терапевта като МЕН!

Краставица да си в моите ръце да го *ба...шъ е все на влажно!
И докато си чакам клиентите да се точат един по един-за часовете по масаж, си довършвам капковото на краставиците... ебаси кефа ми доставя честно си казвам. Не се вълнувам,кой разбира,кой какво смята...за това моля немЪъ занимавайте с мненията си...До х-л AQUA...си има малко параклисче. Радвам, се че имах време да разгледам много неща докато бях там,нищо че беше на малка площ.А това параклисче ме превзе веднага и нямаше как да го подмина и да не "ударя" камбанката му! — Hotel AQUA Burgas

Човек и добре да живее, пак става рано за да довършва Проекта: "Drop by Drop",който даде чисто нов импулс за живеене. Дори тази сутрин в 6:30 гледах едно Агро предаване и там също видях някой детайли,относно:как някои хората виждат и малките неща, радват им се и ги разгласяват,а именно:как водата ги облива,как излизат цветовете,как след това завръзва плода и после как си почервенява...(говоря за Доматите)... Изключително си е... а аз сега ще наблюдавам как "ще се чувстват" и тиквичките...и все пак би било добре да Продължа онази рубрика: "COOLинарна Сладка Корида с Don иЦИн".Ще готвя,ще споделям и както много хора ме мислят за "луд" поне да "докажа" част от LUDорията си в ефир!


                                      На брега на Черно море-Поморие  28-29.05.2016г...

На кея в Поморие, сутринта когато отидох нямаше никой...(не,че се изненадх)но е несравнимо и прекрасно-за мен. Да посрещна изгрева,да медитираш,да дишаш,да раздвижиш с комплекс от QiQong докато другите спят!

RELAXирай си не ми пречиш рано сутринта в 5:15! около кея в Поморие.

Когато гледаш капката на нейното ниво си личи, колко сме малки...
Харесва ми да отбелязвам това, което не виждам с просто око..а именно тази капка, която прави чудеса докато спя, защото сутринта когато изгрее слънцето няма да има мъгла от изпарения, за да маноса изкуствено продукцията, а точно и конкретно ще напоява по същество. Без много философия преди лягане!!!

От много снимане на клипове буквално забравих,че "трябва" да снимам и продукцията заради която все пак правя капковото напояване...на градинката...да е ефективно!!
Първите тиквички са готови-и-и!!!
Неделя-12.юни.2016г.

Дълго време наблюдавах промоциите за тези сандали WalkMaxx-http://bit.ly/1Ong2QY-(мъжки спортни сандали).Две отървах,защото свършват бързо,а и аз нещо се "замислих",а после съжалих.Но сега веднага отправих заявката и ето те са на краката ми.Дори им направих едно бързо и есктремно ходене до Лясковския манастир,на бърз ход(на 14.юни.2016г).Не можах да повярвам,че не усетих глезените си,ходилата и кръста...при ходенето на тагЪдък...
А освен това си набрах коприва за да мога да си направя BI00-Тор с азотна сила,която научих само преди дни...(как се забърква). Та брах си коприва,разходих си се,вдигнах градуса и малко преди да завали,си се прибрах....и там ме чакаха едни бухтички...!!!


Бране на коприва и създаването и като BIO тор за пръскане,както и за торене като се налива в течно състояние в капковото,което съм направил за доматите,тиквичките и краставиците.(копривата ферментира само за няколко дни в тези юни-юли- жеги и листата се разтварят, като се преобразуват във зловонна ТОР).Тази година 2016г, наблюдавам,че много добре вървят като коренова система,стебла и плод.За мен е чест да служа на капката.Вярно е,да "играчка" си е,но пък това ме прави щастлив.Щастие от ново поколение непознато за мен до сега.

 Рано сутринта още в 5:00 по първи петли,станах за да мога да разтворя-разредя разствора от БИО-тор коприва за да мога да напръскам всички зеленинки с този разствор.И така по първи петли се работи чисто,точно,нищо,че не съм си мил очите,веднага след Сутрешната практика-Медитация се втурвам в градината,за да имам после време за Китайската гимнастика!

От много снимане,забравих буквално да покажа,че капковото-дифузионно напояване дава резултат.-2016-юни!И то какъв?! Само си доливам и всичко си се случва.Играта е само в желанието(да не липсва),да искаш,да го направиш и след това да имаш време да изчакаш,какво ще се случи.А като направиш първата салата от красиви,сочни червени домати и краставици си струва,да почакаш и още малко за лютеницата.И така,които иска и без да го може,пак успява да се справи с по-малко приказки и повече клипове!


Есента на 2015г. раз-садих две смокини на две различни слънчеви места из двора,но едната измръзна.Мислех,че ще иззимуват,но сгреших. -15C е много ниска температура за тях и дори пагубна-погубва ги.Добре,че едната я забих по-дълбоко и имаше разклонения,който сега могат да се видят,като оцелели-2016г. Решил съм,че искам автентично сладко от смокини,което освен за моя консумация и да продавам...така,че повече за това скоро-като има плод-чета!

Студен чай от Джоджен и още нещо...
Студен Чай от Джоджен-овата ми плантация бори стреса,както на сетивата,така и жегата успешно.Нищо,че казват да се пие топло,а не студено...вие си се разхлаждайте,че на зима така или иначе ще смучем горещ чай...
Какво му трябва на човек...няколко литра студен чай и да вири краката!
 
— пие студен чай от Джоджен-овата ми плантация.С другия член на нашето семейство.
Ръмжим си,дразним се,обичаме се,целуваме се и т.н...но не обичаме много селфитата,искаме старомодния начин...


Изключително съм щастлив,че докато си почивах от различните пасове от плуване се натъкнах на две пчелички в басейна и ги извадих... и наблюдавах,как им съхнат крилцата и в рамките на около 20мин. те излетяха,защото: Слънцето им помогна. Ех,това Слънце...А по едно време ми се насълзиха очите от факта,че станах свидетел на този природен пейзаж... Който разбира тук се спира.....за да отдъхва!Със сестра ми на басейнче.
Едно наистина райско местенце е създал г-н Качамаков (Пламен) Къща за гости-"Епохи" с много любов,усилие и усърдие...И в полза на хората.На онези,които могат да ценят,да пазят и т.н...И от тази година всички мои гости отсядат там,като знак на съпричастност към труда на ЧовекЪТ и градът Лясковец с достолепна история...