Да се почистиш от вътре...



Христо от Лясковец
Дойде мигът отново да го направя това почистващо упражнение Санкха Праксалана. Преди време/2008г./ ходих на едни сеанси за да проверя, защо имах нетърпимост към това да мога да стоя  дълго време седнал в една позиция и жената при която ходих-Стилиана/Естела Маре/ от Велико Търново. А докато тя правеше това с мен ми каза, че и черния ми дроб има възпаление и ще иска да ме прати на гастроентеролог, а аз и казах, че няма да стане така, защото имам под ръка нещо много по-силно от тия тръби дето ще ми бъркат. Така още с връщането си на другия ден направих консултация с учителя си по йога и му казах намеренията си. Направих това веднъж седмично в продължение на един месец /4 пъти ми се събраха/ след това отидох на преглед отново при нея. Тя веднага разбра, че не се шегувам и, че съм си помогнал сам. Един месец след това разбрах и от къде идва непоносимостта ми да не мога да стоя дълго време седнал. Ами млад човек не прави секс близо три години-не е лесно-добре, че са практиките по йога.

От известно време усещам отново областта си в черния дроб и реших да го направя отново това прочистване Санкха Праксалана. Станах сутринта рано и започнах с приготовленията. Напълних 18 чаши вода в една тенджера сложих две лъжици и половина сол-разбърках и я затоплих. Сварих си овесената каша за да изстива и започнах с упражнението...

....Санкха Праксалана/означава почистване на Рога-тай като водата преминава през червата трудно и болезнено като през рог/ е идеалния метод за очистване на храносмилателната система-прост и достъпен метод за всички. Единствен по ефективност, който почиства от устата до ануса всички утайки/шлаки/в храносмилателната система. При този метод погълнатата вода от устата отива в стомаха и после под ръководството на прости движения/лесни същевременно за изпълнение и достъпни за всички/обикаля червата до изхода. Самото упражнение продължава до тогава докато водата стане толкова чиста, колкото влиза. Упражняването на Санкха Праксалана не представлява никаква трудност за изпълнение и няма нищо стряскащо в нея, стига обаче нещата да се изпълняват стъпка по стъпка....

...Така стигнах до изпиването на 19 чаши солена вода и до правенето на 4-рите упражнения последователно. Позивите до wc си вървяха редовно и по план. Направих още 4 пъти упражненията без да пия вода за да се случват нещата по естествен път. След това за да прекъсна „сифона” изпих още три чаши топла/на слънце/ вода направих си лек масаж на стомаха/да се изплакне от вътре/ и направих Кунжала/повърнах водата/. Вярно е, че имаш чувството, че вода ще започне да ти излиза и през ушите и носа, но спокойно всичко само така изглежда. След това следва обтриване/фрикция/ на тялото с влажна кърпа и сядане на масата с цел първо захранване. Долу горе самото упражнение трае около един час за това е хубаво поне 1:30 мин да имате на разположение. Стопих половин пакетче краве масло/консумира се, за да направи защитен филм на стомаха за да не се надраска от каквото и да било първо ядене/и го залях в/у овесената каша. Започнах бавно да дъвча безвкусната каша. И до първото хранене никаква вода за да няма захранване на „сифона”. Бавното хранене е задължително след тази процедура и да се съблюдава количеството храна не повече от една шепа. Другото нещо е да се внимава да не се стои на течение и ако е студен сезон да не се излиза на вън веднага след процедурата-да се изчакат поне 20 мин.

И най-важното указание: Бъдете спокойни, а не припряни към самото изпълнение на упражнението. Не е кой знае, какво, но и не е за подценяване.

След това се отдайте на релакс и не се преуморявайте.

Няма, какво да губите, но има-целия си живот да спечелите….