"Австрийския дъб" или "Калифорнатора"


„Австрийския дъб” или „Калифорнатора”. 
За някой тези сравнения може и да не говорят нищо, но за мен са почти всичко, защото това е моят идол от дете. А по-късно през годините разбрах, че този човек е меко казано специалист по НЛП и реализиране на собствените си мечти.

…Когато се наложи да се разделя с 6 книжки за татуировки за да притежавам книгата на този човек не се поколебах, защото моят съученик имаше две. И тогава през 90-сетте години липсваше задълбочена литература по културизъм и аз нямах много възможност, защото бях още дете и събирах пари от закуски за списания и вестници.

От неговата книга през 96г.: „Тайните на моя успех” разбрах, че може и трябва да се поставят цели… Ето и първия урок с който се сблъсках: „Има милиони хора по света, които искат да бъдат с големи мускули и физически здрави, но им липсват познания…Разберете, че това не става за една нощ. Запланувайте поне пет години упорити тренировки, преди да постигнете успеха…Пътят към него е 10% силно желание и 90% изпотяване…”

„На толкова малко мъже им се случва да бъдат най-добрите в света, а много мечтаят за това”.

Във всеки спорт има победител и победен-както е и  в живота. А самите победители едва ли имат нужда от представяне, но аз ще го направя сега:

Представям ви Арнолд Шварценегер. Роден е на 3 юли 1947г. в малкото градче Тал-Австрия в семейството на полицай Густав Шварценегер(1907-1972) и неговата съпруга Аурелия Ядърни(1922-1998). Всичко при него започва първоначално в домашната маза. Там той започва да тренира макар и сляпо но все пак започва и постига добри резултати за ученик. В историята за него когато прочетох/преди години/ пишеше, че баща му толерирал брат му, а него не и все той отнасял загубите. Това сякаш го мобилизирало толкова много, че си представял успеха толкова силно и не спрял докато не го постигнал. Занимава се и със силов трибой и печели няколко отборни първенства. В армията дори избягва от казармата, за да се състезава и спечелва първото място безапелационно и се връща горд в поделението си, но го вкарват в ареста за проявено своеволие. Но след 3 дни арест го изкарват пред строя за да го покажат като пример, че все пак си е поставил цел и с цената на всичко я е постигнал и командира на поделението го е дал за пример на всички. За това получил и награда.

На 2ог. с 20-сет $ в джоба си решава, че трябва да отиде в Америка и да постигне Американската мечта след като го кани не кой да е а именно Джо Уидър. И през 1967 без дори да разбира езика заминава за там.  Малко след това печели „Мистър Вселена” а след това и 7 пъти „Мистър Олимпия1970, 1972, 1973, 1974, 1975 и 1980. Докато печели състезание след състезание създава един от филмите си/Pumping iron-1977г./в който показва, как тренира и как отказва голямата конкуренция от първото място на почетната стълбичка. Докато тренира и се състезава учи става архитект и  икономист. След това си създава собствен бизнес и продава и строи къщи. Оженва се за Мария Шрайвър/племенница на президента Джон Кенеди/ и имат 4-ри деца. Докато е в активна състезателна форма си спечелва титлата „Австрийския дъб” и оставя голяма следа в поколения хора по света с примера си, физиката и своят извоюван дан на почетната стълбичка на шампионите наградени със статуетката на Юджин Сендоу. Той е един от най-успешните културисти, бизнесмени и холивудски звезди съществували някога. Той става съучредител на състезанието с неговото име „Арнолд Класик”-Arnold Classic и награден фонд от над 150. 000$.

Не веднъж през годините, четох за него, че казва, че Калифорния го е приела толкова топло, че той за винаги сякаш остава там и става негов посланик, а след това и негов губернатор. Като  член на Републиканската партия бива избран на 7. октомври 2003г. с мандат до 8 януари 2007г. а през 2006г на 7-ми ноември е преизбран с втори мандат за губернатор на Калифорния. Докато е в политиката си спечелва и прозвището „Калифорнатора” от филма му „Терминатора” който е един от най-успешните му филми.

Пробива в киното с легендарния филм „Конан Варварина”. Други филми с него са: Хишникът, Терминатор 2, Денят на страшния съд, Терминатор 3, Истински лъжи, Ченге в детската градина, Зов за завръщане, Коледата невъзможна, Последния екшън герой, Джуниър, Батман и Робин, Непобедимите…


За мен е чест, че той дава пример не само на мен и ми подсказа в ония ранни години, какво може да се постигне не само с мускули, а и с онова сиво пихтиесто вещество в нас-наречено мозък чрез НЛП. 
Благодаря ти, Арни…