Мотив за „Да Бъдеш“ дядо Коледа!


Непосредствено след прекрасния ми 33-ти рожден ден и издаването на 20-тата ми книга посветена на новия прекрасен човек в живота ми дойде следващото по важност предложение.

Дядо Коледа
-Искаш ли да бъдеш Дядо Коледа просто ме попитаха един ден на най-неочакваното място?
-Да готов съм да бъда Дядо Коледа, защото вече съм бил в тази роля.
Тогава човекът предложил ми тази роля каза, още:
-Знаеш ли какво е да прочетеш писмото на едно дете с много грозен почерк и с хиляди грешки, но да прочетеш нещо толкова съкровено като: „Искам мама да оздравее“. „Искам татко да си намери работа“. „Искам мама и татко да се обичат винаги“.

И докато ми разказваше всичко това го погледнах и видях как погледа му се променя, защото сълзите му напираха да излязат. Това още повече ме накара да се замисля, как едно такова детско желание не е неосъществимо и не е обвързано с пари… Здравето на мама не се купува, а детето иска и заявява да бъде по неговата пред лицето на дядо Коледа. То пише писмо, което иска да помогне по най-добрият начин това да е факт въпреки, че може да не знае, как точно би станало всичко това.

Дядо Коледа е пратеник на Вселената за да изпълни желанията на децата и наистина понякога може и да се затруднява, защото всяко дете заслужава подарък без значение дали е слушало някого или не е. Но вътрешно всяко дете иска своя дар от белобрадия старец.

Докато го слушах за миг си представих, как в тази роля отивам да поднеса подаръка на още едно детенце влязло в живота ми по закона на Любовта. Изпитах за миг леко притеснения относно това, че е още съвсем малко и да не го уплаша, но вече съм готов да поема риска и да бъда истински в ролята си. Поех по този път, защото това сякаш допринася за обогатяването на моят свят с още нещо. Ролята, която ти дават да играеш по свободен сценарии е повече от добра за мен и с радост и вълнение приех за да бъда… в ролята на белобрадия Старец(съвсем не старец-обаче).

Тогава за миг също така се замислих как тези деца и родители тази година си нямат и на идея кой точно ще стои зад костюма на стареца и как ще изживее ролята на живота си. Би допринесъл и ощастливил всички с присъствието си и дал частица от себе си, докосвайки се до всяка малка душа с форма на дете.

Пожелавам на всички да бъдат себе си и да намерят ролята на живота си или пък ако не я намерят, а още я търсят да се доверят на тези, който могат да ги насочат в даден сюжет като мен. Един писател от Лясковец да бъде просто дядо Коледа на Коледа. Наистина е доста необичайно, че точно на мен се падна честта да бъда в този костюм, но пък с радост ще го нося и ще пръскам радост с появата си из градовете…

Така, че се оглеждайте и за вашия дядо Коледа… може да е по-близко от колкото си мислите.

Бъдете себе си и на Коледа. Весела Коледа на всичкиХо-хо-хоууу.