Жената, която пленява с гласът си...


Още един учител от който намерих нещо, което дори не подозирах, че точно той ще ми го предаде и то за 4-5сек.

Един ден слушах концертното изпълнение на Yanni-Rainmeker и се наслаждавах на австралийския музикален инструмент - диджериду. Онемях като го слушах признавам си, защото още не бях чул всичкото изпълнение на всичките участници вътре. 
Обаче по едно време един женски вокал ми привлече вниманието. Жена се раздаваше толкова с гласа си, че аз застинах. Заради нея връщах още толкова пъти клипа за да чуя гласът и. Нямаше никой случаен на тази сцена това ми беше ясно, но тази жена е уникална с гласа си. Придава един при вкус и те завръща в онова старо време, което поражда носталгия в душата ми и възкръсва емоция, от която искам да се замечтая и отплавам веднага за там(където и да е).

Гласът е нещо прекрасно още повече когато е използван в песен. Той влиза в нас без филтър и не ни пита. Гласът е посланик и изразява по прекрасен начин мирът и любовта.

Michelle Amato
Жената, която плени съзнанието ми с гласът си се казва Michelle Amato. После дойде осъзнаването от раздаването на сцената с гласът си. И малко по-късно дойде мигът на осъзнаването, какво се случва с мен. Тази жена ми показа как да боравя на сцената и да се раздавам по своему без да се притеснявам от нищо. Това беше прекрасен неформален урок. Това ми напомняше на една случка: Имаше момент когато като бях фитнес инструктор в една зала в града и при мен дойде една млада актриса от Търновският театър, която искаше за кратко да влезе във форма и успяхме да го постигнем. Тогава тя ми разказа, как по време когато са ги учили да се концентрират на сцената за да не умират от притеснение в обувките им е имало камъчета. И заедно с това въпреки, че ти убиват камъчетата в обувките ти трябва да не показваш, че умираш от болка, и да бъдеш концентриран, да се научиш да се раздаваш на сцената. И някъде между другото да си забравил за сценичната треска и да си се представил добре - т.е. да си се раздал на сцената.
Въпреки, че я гледах на монитора си пожелах да постигна тази хармония на моята сцена и моето поприще. До сега не бях срещал такава страст на сцената и такова певческо изразяване на себе си с гласови данни на ангел.

Хората ще забравят какво си казал. Ще забравят какво си направил. Но никога няма да забравят как си ги накарал да се чувстват!