Джак Канфийлд(Мислите Стават Реалност)


"…Да, ставаш все по добър. Дано не се засегнеш този път наистина, но преди забелязах как в началото започваш много увлекателно с голям ентусиазъм и в края на разказа тази тяга постепенно намаляваше. А сега увлекателността и интереса се подържат от начало до самия край. Определено си му хванал цаката…"
                                                                                                                        Бини

(Jack Canfield)Джак Канфийлд е един от любимите ми лектори, автори, писатели, творци и човек от когото се уча(може да се нарече още един неформален мой учител). Преди време се усетих, че чета книгата му „Пилешка супа за душата“(Chicken Soup for the Soul)а бях вегетарианец(казвам бях, защото сега през 2013г. ям риба-защото я има в изобилие). Като се усетих се запитах: „Как е възможно това един вегетарианец да се докосва до пилешка супа, още повече за душата след като не блажа така… Комична ситуация се получи, но пък си взех много поуки от книгата му.

Джак Канфийлд е американски лектор и говорител. Книгата „Пилешка супа за душата“(е писана през 1990г. в съавторство с Марк Виктор Хансен) надминала 112.000.000 копия и е преведена на 40 езика. Книгата е отличена като една от 150- те книги най-продавани за последните 15-сет години.

През 2004 година той създава Leadership Council, която организация е със затворено членство-подготвя лидери, модератори, лектори, говорители, писатели, треньори, изследователи, и всичко това е свързано с израстването и разширяването в насока личностно развитие.

„А, за мен това е едно от най-важните неща, защото аз приех да е така. Развивам се по специфичен начин и това ми помага толкова много в дейностите, контактите и разговорите с хората. А за писането да не говорим…“
                                                                                                          Христо от Лясковец

Аз няма да навлизам и да разказвам как се намерихме с него, защото това е лично, но… само ще загатна, че той е изключителен човек. Написал е още: „Принципи за успех“, „Принципи за тийнейджъри“.


През 2006г. участва по покана на Ронда Бърн в книгата и филма The Secret” там той споделя изключителни неща за прилагането на познанието което е свързано със Law of attraction Закона за Привличането(Мислите Стават Реалност) и куп други живи модели с цел обогатяване на личността и душата.

Джак Канфийлд е един от хората, който чрез произведенията и лекциите си докосва и променя човешките съдби. Неговите семинари са фокусирани върху високите резултати, който съпътстват успеха. Обучителните му програми са изключителни и мощни.