Велик учител - д-р.Майкъл Бекуит


Д-р Майкъл Бърнард Бекуит (Michael Beckwith)е амарикански посланик на „Нова Мисъл“, автор и основател на Международен духовен център Agape(университет за трансформация и лидерство) в Кълвър Сити – Калифорния. Живота му е свързан и с църквата Нова мисъл с общество наброяващо 9000 членове. Ръкоположен в религиозната наука през 1985г. Женен е за певицата и музикант също от Нова Мисъл- Рики Байърс Бекуит (Rickie Byars Beckwith).
Също така заедно с внука на Махатма Ганди – Арун Ганди е съосновател на организация от световен мащаб – „Сезони на Населението“. През 1986г. създава своята организация и заедно с нея спомага за прекрасно разбирателство между религиите, цвета на кожата и умствените способности на хората по цял свят. От тогава той изповядва между религиозен диалог. Прекрасно сътрудничество в което се обединяват бели, черни, червени и жълти от цял свят. Насърчаването към разбирателство и толерантност към всяка една религия и нейното изповядване. С цел не да се създават  нови убеждения, а да се синтезират осъзнатите действия от изповядването на религиите. „Няма да има мир между народите, ако няма мир между религиите. Няма да има мир между религиите, ако няма диалог между тях.“ Това е най-честата използвана сентенция от  д-р.Ханс Кюнг  с професорска степен по Вселенска Теология и председател на Фондацията за глобална етика.
Д-р Бекуит е създал хиляди програми за бездомни и тяхното изхранване, хора
сем.Бекуит
изпаднали в немилост и лишени от свобода заедно с техните семейства. Изключително голям застъпник на природните ресурси на планетата. В световен мащаб е изградил и подържа домове за сираци и оцелели деца от грозните опустошителни войни, който се водят в цял свят и борбата със СПИН.
Д-р Бекуит  участва във култовата книга и филм „Тайната“(The Secret). Той преподава медитация и заедно с това използва дълбочината на утвърдителната молитва(която има за цел да съсредоточи енергията  в положителния резултат, да погледне през погледа на вече извършено действие или лечение. Сякаш вече се е случило, а не както първо сме свикнали да локализираме болестта и чак тогава да молим за помощ.).
Д-р Бекуит говори на конференции и семинари. Създател и автор на програмата за визуализация „Process“. Програма, която първо поднася на своите колеги доктори, като им разяснява, че живота не е някаква празна пасивна екскурзия, през която човек преминава, а е свързана с истинско намерение и действие. Разяснява с изключителна точност и разбираемост закона за Привличането(Law of Attraction).

Автор е на няколко книги отличени със златни медали на престижни форуми: (Spiritual Liberation) Духовно освобождение“(можете да я четете направо от тук,като кликнете на линка в синьо), (Inspirations of the Heart), „Вдъхновения на сърцето“, (Manifesto of Peace) „Манифест на мира“, Living from the Overflow.

Често е бил гост в предаванията на Опра Уинфри и Лари Кинг по SNN. Участвал е в дълбоки мисловни разсъждения с Далай Лама разказана в продукция на актьора и сценарист Харисън Форд.



Това е един от хора от, който се впечатлих наистина и за мен е чест, че го открих.