Лабиринтът(Labirinth)


По следите на един славен народ със славно минало, но набедено и опорочено заради това, че някоя си институция я е заклеймила и отлъчила тези маси хора от „църквата“ Богомилството и ги обидило с думата ерес.

Не това е най-важното, а прогонването на тези маси хора от България, която почти веднага се е разпростряла по целия свят и е повдигнала няколко стъпала световния прогрес“ а държавата от която са тръгнали просто затъва. Новите Устои били „твърде“ радикални за онези в черните дрехи- гонителите.
Във филмът са преплетени Вяра, Прераждане, Страст, Любов, Надежда и много красиви гледки. Едно момиче започва да сънува разни сънища и започват да и се случват разни неща, който тя не очаква. Сполитат я желанията и мечтите свързани с леля и която тя никога не е виждала. Но това му е хубавото, че тази така наречена вяра в Катарството(което си е живо Богомилство) помага за всичките неща. Като, че ли това е истинската индикация за връзка с Бог. По времето на филма се разбира, че тя е преродената героиня участвала пряко в процеса на трансформация на духа благодарение на Катарството. Нещата възкръсват бавно и постепенно както познанието в човечеството въпреки, всички пречки от някой индивиди на тази земя.

Аз няма да разказвам филма, защото не ми е това целта, но искам да изкажа
благодарността си към всички създали този филм и увековечили важен пасаж от живота на тази страна (южна)Франция. Те зачитат всичко свързано с това „така наречено течение“ въпреки, че е било гонено и с големи опити за заличаването им чрез изтребване, но не са успели да го изкоренят напълно. Благодарение на „християнските-кръстоносни походи“ в името на вярата са убити повече хора(не приели „правата“ вяра) от колкото  поклонници е имало по тази земя покръстени в християнството. Притеснителното за Ватикана, е че Катарите албигойци са обвинени за еретици, мошеници и мисионери, който не могат да разединяват народа както е считано, че го правят. За това гонението започнало още в България и продължило къде ли не по света. Показвайки се силни Инквизицията горяла телата на всички пленени на клади с буйни огньове като си мислят, че с това ще прекратят Ереста свързан с Богомилството, но…Самото разпалване на кладите допринесло за инвазията, която вдъхновила народа да бъдат „по-добри“, по-непокорни към налагането на вярата насила и непримирими към неправдата.

Въпреки напредналото познание в строителството, билкарството, медицината, занаятите и още много други дарби разкрити по линия на Богомилството от народа, не успели да бъдат спасени много хора. Клането продължило близо 500 години и било заменено с Гилотината от Френската Революция, която отново е инспинирана от Богомилите по друга линия.

Няма значение дали някой си прави труда да каже, че Богомилите са в Основата на Прозряването и Еволюцията на Света като цяло. И че те са Създадени в България(една свещена Земя) благодарения на царския син Боян (мага).  Те допринесли за докосването на истинската вяра от народа и просто му дали да се докосне до Христовото познание в истинската му същност. Не с кръв, тирания или гонения и клади. А с любов, уважение, състрадание все милосърдност която, катарите-богомили познават из основи и я даряват на народа, а „вярващите гонители“ не я харесват и искат народа да живее в страх и в мисли, че са постоянни грешници и недостойни хора за „така наречен Божи небесен дом“.

Аз имам какво да кажа по този въпрос и едно от нещата ми е засегнато именно в книгата ми „Африка в моето сърце – Завръщането“, която пиша с такава радост в сърцето…Но искам да споделя с вас, че и когато я пиша много ме боли главата в истинския смисъл на думата, защото темата е трудна, пропита с много кръв, а това не се понася лесно като цяло независимо кой е твореца, който пише по темата.


Но все пак можете да гледате филма препоръчвам го горещо!!!