Същото като Плевелите в Ума.


Колкото повече привързаност създава човек в своето сърце, толкова повече се забива в сърцето му стрелата на скръбта.

Сутринта за загледах в един филм на един разтревожен и борещ се с голям проблем срещу една корпорация, която без да го пита му е присвоила все едно нивата-подмолно. Човекът се казва Пърси Шмайзър(от прериите на Западна Канада) а корпорацията е „монсанто“. Без да го питат пръскали с ГМО-химикалите си и така се оказва, че реколтата и печалбата на фермера от 50 години назад принадлежи(на тия с кавичките), защото вече не била негова поради патентованото семе(поради засягане на патентната собственост върху по-висши форми на живот) с марката на „монсатно“. Съдът въобще не го интересува, кой и как е замърсил хектарите на човека, щом е на лице ползване „на нещо свързано с корпорацията“ и не е платен лиценза значи човека става престъпник без дори да подозира това. Ужас!!! (Спирам до тук, това е само увод към статията ми). И все пак Чий е животът ни?

Защо споменах този покъртителен случай ли? Сега ще ви кажа.

Докато гледах това видео веднага направих връзка с мозъка и неговите неизползвани качества и пълния му потенциал. За това обвързах и статията и заглавието „Също като Плевелите в Ума“ в едно. Защото то е едно. Някой замисляли се, как се замърсява нещо толкова специфично като мозъка, съзнанието…и ни се наслагват страхове на родители, унижения на приятели и шефове, злоба насочена към нас(едни срещу друг)и други вербални страхове. Всичките тези отрови ние пръскаме не само себе си, но и помагаме те да видят бял свят и го показваме на света като нещо напълно нормално нищо, че не е така. Великите умове също са били третирани като ненормални, неморални и т.н., но сега ги обвързват с „големината на ума“ и достигане до някаква фаза на съзнание, като, че ли това е било само за тях. А Истинските Големи Умове, казват, че това може всеки да го постигне, че и Повече от тях(защото ние сега живеем в много по-добри времена от тях тогава).

Обаче, както често си говорим с моя приятел: „то трябва усилие, трябва някой да го свърши…не е само приказки, а ефект никакъв“. По същата логика ми омръзнаха тия дето си присвояват титли и дипломи за най-големи лектори, мотиватори или ментори а да не повдигам темата за НЛП. По тази логика всеки, който не ходи на даден курс организиран от тези хора, не е бил там, не го е изкарал или не говори като тях, той едва ли не е  втора категория човек. Ами ало, грешите. Аз съм Христо от Лясковец(винаги заставам с името си) и с радост си доказах, на себе си, че вие сте в заблуда, ако смятате така.

Да се върнем на темата…
Това наистина е толкова фина материя и за това хората смятат, че не могат да се справят, което не е така. Давам пример(прост пример): Вие имате мускули на тялото. За да тренирате дадена мускулатура, хващате дадена гира по определен начин и сгъвате или разгъвате?(за бицепс или трицепс-давам пример с тях, защото са красив пример). И правите, какво-Движение-Действие. Ето за това действие говоря, че всеки може да Действа и да действа по програма. Но програма, която да съответства на духа, тялото и разума му. Не и ако това е плевел даден ни от друг. Като например: Ти не можеш, ти си дебел(не можеш да отслабнеш и защо ти е да го правиш), ти си кльощав(не можеш да напълнееш или да качиш мускулна маса), ти не можеш да напишеш книга, ти не можеш да имаш мечти и да мечтаеш, ти не може да храниш семейство с книжките си, ти не можеш да си известен и преуспял писател(дрън-дрън)…Все познати плевели(говоря от моята камбанария-тази сутрин). Тренирайте, както във фитнеса. 4 серии по 12-15 повторения и си повтаряйте: „Аз мога да го направя“; „Аз го правя“; „Аз вече съм го направил“(но, не се успокоявайте с факта отминало вече време, а да не сте го свършили). Никога не ползвайте „ще“ го направя(бъдеще неосъществено време не ви върши никаква работа нито сега, нито когато и да било). Увеличете натоварването всяка седмица, но почнете. Движение и Практика. Действие и Усърдие. Резултат и Наслада.
Сега разбирате ли, че ние ежедневно сме не само пръскани от фъфлещите хора срещу нас(като говорят толкова разпалено чак ни плюят), но и облъчвани… Сякаш това им е работата да казват кой според тях може да се Превърне в Мечтите си и кой не може. Объркали сте се хора. Така хората се самоизяждат но какво от това. Онези дето движат нещата свързани с плевелите не ги бърка, както и хората не подвластни на плевелите.

Имате редкия шанс да ползвате мозъка си както намерите за добре, но и по предназначение. Накарайте го да мисли да измисля, да действа, Да ви вкарва в процеса, а не само да „филмирате живота“ си и като дойде време за насрочване на дата за прожекция да избягате в пещерата(защото това ще ви се струва твърде радикално за вас да го види човечеството). Не позволявайте на „плевелите“ свързани със саботажа на живота ви, с неуспехите ви да ви казват, че вие не можете да бъдете, да имате или да мечтаете както искате. Само ще ви кажа, че за да четете това сега от компютър или телефон е създадено от някоя мисъл свързана с човешкия мозък. Използвана и приспособена за човека. Дадено е поле за изява и ето вашия компютър ви дава вашия голям кръгозор да чете това. Това от начало е било само мисъл, но малко след това е станало факт. Как? Ами без значение е как, по скоро е от значение: С какво това ще подобри живота ти? А плевелите дали според вас подобряват живота ви, камо ли мисловната ви дейност?

Действайте хора не проспивайте живота си и го живейте, като се движите. Действайте смело-дори безотговорно!!!

Опитай те и ако не ви хареса, допадне(или ви мързи)можете да върнете продукта в 30 дневен срок на посочения телефон(няма такъв)или на посочения адрес(можете да вините само себе си, ако не сте постигнали резултат…и забравих да кажа няма адрес на когото да върнете пратката с провала си).

Е, добре(прощавам ви, но вие можете ли да си простите неуспеха) ако няма да се упражнявайте поне се забавлявахте и днес с драсканиците ми…