Откровенно с Джойс Майер...


Джоис Майер

Може би е лесно да пишеш но не и да пресъздадеш болката, страха и кошмара на едно дете. През годините когато четях много попадах на много примери, как един от родителите насилва едно от децата си/без значение от пола им/. Първата на която попаднах беше Луиз Хей, а сега  ще спомена: Джойс Майер. Тя е още една велика жена, която се е изправила от всичко което я е сполетяло, защото не само вярва, а извървява своя път с вяра в Бог.
Сякаш насилието от баща и е било малко, ами след това се появява и изгонването от църквата в която е проповядвала. Тя е прекрасен проповедник и лектор и като я слушам как разказва намирам частица и за мен в думите и. Но въобще не се усещат, че с това само я мотивират да продължи и така става световно известен Християнски лектор по цял свят. Дори предната година/18.06.2011г./ тя е била гост в България.

„Аз наричам това ваканция -”мисловна ваканция”. По време на тази ваканция не ни е грижа за обстоятелствата около нас, нито за това, защо или какво трябва да правим. Молим Бог за мъдрост и Го чакаме да ни покаже, какво да правим. Тогава правим това, което можем и не се мъчим с неща, които не са по силите ни. Когато нашата душа си почива, емоциите са ни наред, умът е под контрол, а волята е в мир с Бога. Не се опитваме да разберем всичко,а просто се доверяваме, че нещата са на сигурно място – в Божиите ръце, макар и да не знаем, какво  Той смята да направи  и кога е решил да го направи”.

Не се интересувам толкова от Библейския мотив в проповедите и, но държа да кажа, че това, което говори е прекрасно и се препокрива с думите на: Луиз Хей, Джон Кехоу, Робин Шарма, Пол Маккена и т.н. Нито тя е повече от тях или те са повече от нея, защото: Източника на всичко е един и същ само малко се различават проповедниците.

За мен е важно, че разбрах, че: няма значение, в кой Бог вярваме, или какъв цвят на кожата имаме, а дали можем да чуем вътрешния глас на сърцето и  да служим на човечеството по най-добрият начин на който сме способни.

Изгледах повечето филмчета и откъси и много се радвам че  успях да попадна на нея и да почерпя от дълбоката и мъдрост и слово. Благодаря ти,Джойс!!!