Да се явиш на кастинг...и да ги разплачеш


В Корейския формат на „КОРЕЯ търси талант” се появява момче, което като споделя историята си журито ги разрева на мига. На мен лично ми го преведоха, че нито японски знам нито английски.
Оказа се, че това дете е захвърлено от родителите си в дом за изоставени деца от 3 годишна възраст. Живота му както на твърде много Майстори е започнал много зле. На 10г. избягва от домът, защото казва, че там го бият и на него не му е приятно да търпи това. От тогава е бездомен и отцелява. Започва да краде за да преживява, но има една стихия, която го води напред.

Докато тя ми превеждаше ми казва гледай и реакциите на журито.

След като той разказа своята покъртителна история, те го попитаха, какво ще изпълни. Той каза, че ще пее. Дори човек няма, как да предположи, че този изстрадал млад мъж ще удари всички в земята с неговата стихия-оперно пеене. Журито онемя, като чу, че ще пее недоумяваха, че той може да пее. Да по нищо не личи, че той може да пее, но…

Само ще си пое въздух и пропя очите ми се напълниха със сълзи и видях, че и журито се просълзиха. Слушаха и сълзите излизаха. Преводачката ми преведе това, до преди да започне да пее и аз просто нямах, какво да кажа. Това определено беше такъв миг, който ти спираше дъха, и те кара да се замислиш… има Бог, на тази Земя, и да кара дете да страда.
Но и друго се замислих, аз. Преди време бях написал нещо от рода: Че по-добре е да нямаме нищо на старта…

В такива моменти думите не могат да опишат нито страданието на момчето, нито как за Само за един миг на поемане на въздух той изкара глас, който е като на Павароти. След като показа на журито и света, че е №1 едната жена от журито го попита дали е вземал уроци по пеене, той отговори, че не е освен, че е пеел пред огледалото. Той с пеене пред огледалото ги разрева, а ако изкара Майсторския клас по пеене, тогава наистина не знам….

Не бях срещал такова нещо до сега признавам си…покъртително е как Бог има планове за нас…е малко по някога не ги разгадаваме, но пък се явяваме на кастинги….
Жената от журито на края каза: Искам да те прегърна...