Клиент # 1/опасна близост/-продължението


Клиент #1

Здравейте, читатели на моето творчество. Искам да съобщя, че излезе и втората книга от поредицата Клиент№1/опасна близост/-продължението. Една година след успеха на първата книга вече се появи и втората и всеки, който иска може да се свърже с книжарницата  и да я  получи.
Книгата беше вдъхновена от Бенджамин Франклин и неговата 13 точкова седмична програма и  употребата на „мозъчен тръст”. А аз си позволих да сложа и още една точка: Вниманието! Благодарение на него постигнах много. Сега ще покажа автентичната програма на Бенджамин Франклин в него 13-сет точков вид и до него ще е моят.  


     Бенджамин Франклин


1.Въздържане във всичко.                   
2.Мълчанието е злато.
                           
3.Ред.
                                                           
4.Решимост.
                                              
5.Грижливост
.                                           
6.Трудолюбие.
                                           
7.Искреност.
                                                
8.Справедливост.
                                      
9.Умереност.
                                              
10.Чистоплътност.
                                    
11.Спокойствие.
                                         
12.Целомъдрие.
                                        
13.Смирение.
                                            



Христо от Лясковец.
1.Внимание.
2.Спокойствие.
3.Трудолюбие.
4.Решителност.
5.Приветливост.
6.Вяра.
7.Смирение.
8.Щедрост.
9.Откровение.
10.Умереност.
11.Себераздаване.
12.Самоконтрол.
13 Организираност.
14.Наблюдателност.

Ето моята интерпретация на моята 14 седмична програма:
Внимание: - няма значение, дали сте получили внимание винаги можете да го дадете дори в повече от нужното. Реших, че това е нещо от което съм лишен знаех, че мога да го дам и в мигът в които го дадох получих без да искам същото дори в пъти повече и дори ми се помага в случай в които не подозирам.
Спокойствие: - оказа се, че няма нищо по важно от вътрешния мир в душата, така, че се наложи да го търся, за да мога да не загубя себе си по пътя по  които вървя. А само чрез спокойствието можех да запазя пламъка даден ми с рождението. Благодарение на спокойствието мога да вземам „трезви решения”.
Трудолюбие:
- никога не съм претендирал,
че съм бил работлив по най-високите критерий, но пък  съм щастлив от това което правя и знам, защо го правя.
Решителност:
- освен това,
че „слушам вътрешния си глас”  не се съобразявам с много от човешкото мнение дори на приятели и за това в повечето случаи моята решимост се превръща в техните очи като дързост.
Приветливост:
- в мигът когато си мислех,
че животът е гаден, „да той беше гаден към мен”, но когато отворих себе си за света се оказа, че не е така и за мен е важно да е така.
Вяра:
- заради тази вяра се разделих с много хора от обкръжението ми, които ми казваха в какво мога аз да вярвам и в какво не,
но бяха забравили, че аз наистина живея моя живот не техния и няма как да ги чуя. Вярата ми далеч не е обвързана с църквата или дадена религия. Но пък благодарение на своята безгранична вяра реализирах и своята желязна самоувереност в себе си.
Смирение:
- това е една от най-трудните ми задачи в началото,защото заради много неща ти се налага дори да притаяваш дъх, да се снишиш,
защото от страни изглежда, че си с  много голямо его (мнение) за себе си. Но когато разбрах, че съм си самодостатъчен сам на себе си, нямах много нужда да се спотайвам заради това, че има много слабохарактерни хора около ми.
Щедрост:
- от как разбрах,че нищо не ми принадлежи в тоя свят и,
че единственото мое нещо е само това, което съм раздал на околните. Е за това се впуснах в подаряването на едната ми книга, защото наистина мога да си го позволя.
Откровеност:
- открит човек съм и нямам нужда да се прикривам зад маска.
Белязах това си качество още преди много години когато извоювах пред себе си, че ще стана вегетарианец /ето 18 години вече от как е така/.
Умереност:
- животът ми „в пещерата” ме научи на много скромен живот и наистина сега,
когато имам много неща, умишлено подарявам  неизползваемите  вещи. Дори съм стигнал до крайност и много от нещата след като съм разбрал, че не са ми нужни съм ги игнорирал, премахнал то животът си.
Себераздаване:
- единствено само душевно богатите хора могат да даряват и да се раздават до край без да очакват нещо в замяна,
защото изпълняват своят своя път.
Самоконтрол:
- от как се занимавам с йога вече 12 години дисциплината,която си наложих върху себе си,ме контролира. Нямам нужда от хаос в главата си,
а от дисциплина.
Организираност:
- с навлизането на любовта в животът ми той не е същия и се наложи да вмъкна още една способност да не пилея времето си,
а да бъда концентриран в него, защото нито един пропуснат миг не се връща никога.
Наблюдателнос:
- през всичкото време когато аз се учех първо наблюдавах хората от които взимствах дадени качества и уроци. Заради това съм се превърнал в доста голям наблюдател,
дори положих усилие да разбера медитацията си точно по тази начин-бях само наблюдател на дишането си от начало, а с постоянството вече станах едно с дишането.