Мозъкът на Мечтателите Работи по-ефективно

Да мечтаем е полезно за мозъка ни. Според учените работата на човешкият мозък е много по-добра когато мечтаем. Мозъчната дейност в решаването на сложните проблеми е особенно активна и именно мечтаенето помага много в тази насока. Преди години се смяташе, че хората, които мечтаят са мързеливи и разсеяни, но невролозите са на друго мнение.
Те смятат, че мечтите помагат на мозъка да работи по-добре и така функционирането му помага за бързото решаване на сложни задачи, отколкото ако сме съсредоточени със справянето с един или друг проблем.
Компютърна томография е помогнала много за да се установи, че мечтите са несъзнателно състояние на мозъка, които отвличат вниманието ни от по-сериозните проблеми и непосредствените задачи.
Те помагат мозъка ни да се усъвършенства „познавателно”. Стари са разбиранията, че мечтите са елементарни психически дейности, които се активират в пре-фронталната кора, областите около темето и слепоочията, както и в задната кора.
Оказва се, че мечтаенето е доста сложен процес, в който са ангажирани и други части на мозъка ни. Факт се оказва, че при мечтателите работят и двете половини на мозъка паралелно.
При това положение такива хора не само не „витаят в облаците”, а търсят по-добри решения, жизнено важни за нас самите. Според едно паралелно изследване, повечето хора мечтаят за конкретни неща, а не за абстрактни такива.
Например когато мозъка ни не е зает с някаква конкретна задача в момента, то той почва да размишлява за нещо, което предстои или да бъде свършено, твърдят учените. С други думи мислите блуждаят и преминават от една мисъл към друга плавно и леко.
Това е необходимо за да може нашият мозък да е готов веднага да реагира на следващото изпитание. Разбира се има вероятност и понякога мечтите да възникнат спонтанно без видима причина и те може и да не са така полезни, за някой. Казват, също така, че е прекалено опасно да мечтаеш за конкретни неща, защото мечтите могат да се сбъднат, а времето им да е отминало и ти да си го изгубил!!!
Реализирането на една Мечта за Едни е Прекрасно Сбъдване в реалността, а за други е смъртна обида...защото... ще оставя на вас да си отговорите... Всеки Ваш отговор ще е точен и верен!

„Работи Здраво, но Tихо и позволи на Успехът ти да вдигне Шум.“
                                                                                                      Dorian Yates