Добро утро,Тяло!

 

Прави ми впечатление, че масово хората, които се впускат да „тренират“ нещо си в зала, не знаят как да вработят загрявайки тялото си. И това, че някой треньор ги „изпотява“ на уреди за бягане, скачане и т.н... далече не значи, че тялото е подготвено. А нека не се заблуждаваме, и е хубаво да знаем, че изпотяването не е критерии за подготвеността... защото то е функция на тялото при вдигната телесна  температура, чрез която потта охлажда тялото. И това, че бликва пот от тялото значи само едно, че е настъпил химичен процес, но не и механичен за раздвижване на тялото... Не правете грешката да си мислите „скъпи“ хора, че правите нещо. Научете се да правите малки „крачки“ в една посока, които имат смисъл и ви правят щастливи, а не ви узурпират и нагряват до точка на кипене, което да ви погуби стимула и прегори!

Подхода, които ползвам от 1994-та година е на база китайската гимнастика и бойните изкуства, които за няколко години се докоснах до тях като ученик. Взех движения оттам и ги вмъкнах в живота си. Всъщност само те ми останаха от тогава. И така през годините разбрах, че ако човек не усеща онова вътрешно затопляне, то той не е усвоил движенията, които създават това усещане. Да намериш центъра на силата вътре в себе си, в крайна сметка е най-добрият принос, който можеш да направиш за другите. Практикуването на всяко нещо, дава резултат, но само ако си усърден. Това не прави изключение и след като се задвижи вътрешната енергия - „ки“, и тя навлезе в своята фаза на бликване, тялото става меко, пластично и готово за моделиране. Податливо за работа с физическа насоченост.

ЗЕК – Симбиоза е комплекс от движения със събирателен и кумулативен


ефект (добавъчна енергийна стойност). Събиране на енергията чрез концентрирани и целенасочени движения отгоре(от главата) до пъпа. И отдолу (от пръстите на краката) до пъпа. Така както е известно от изтока - енергията „тече“ в нас по енергийни магистрали – меридиани. Всяко движение на стави, сухожилия, мускули и т.н. създават компонентна верига от действия, които отговарят за телесния успех. И след като бъде сбрана там, тя е готова за своето разпределяне. Няма как хората да знаят всичко на този свят, но ако не могат да се учат, прегарят. Ако не разбират нещо, прегарят. Но и това не значи, че Симбиозата настъпва, комфорта от движението става - агония... За да бъде трайна една промяна, трябва да се извърши на емоционално, а не на умствено ниво.

Разгледайте движения, направете ги няколко пъти през интервали от дни по веднъж и сами ще усетите и  видите, че това е водопад от енергия, която се отключва във вас. Защото не става да „станете“ от кревата и веднага да се заловите „за работа“... Трябва нещо да ви запали отвътре, не отвън.


Шесте лечебни звука


И не на последно място е завършващата част от този модул. Да се научим да прибираме енергията и да не я оставяме хаотично да се разпростира в нас...  защото тя ни нанася неспокойство, което разрушава. И веднага след края на тренировка  се преминава към това дълбоко проветряване чрез мио - фасциално дишане чрез 6-те лечебни звука, което проветрява и охлажда организма ни и не позволява генерираната топлина отвътре да остане там и да „изпържи“ органите ни, а бива отведена навън чрез съзнателно-волево дишане. Така следвайки природната симбиоза чрез тройния нагревател накрая разпределяме целия дихателен процес и можем да „излезем“ от хода на движението и да сме в покой и готови за ежедневните си задължения или ако разполагаме с време, можем да релаксираме физически и ментално – допълвайки насладата от живота си. Съзнавайки какво правим за себе си. А студената вода не прави охлаждане на тялото по този вътрешен начин с отвеждане на топлината навън... тя само „близва“ тялото отвън и ние си мислим, че сме готови. Не знанието на хората е пословично в тази насока...

Опитайте. Не е нужно да ми вярвате на сляпо. Имате целия си живот да спечелите, знаейки. Въпреки, че съм лицензиран Треньор, говоря от 26-годишен опит в загряването, което би ви донесло творческо дълголетие, а не моментално износване и травми. Аз нямам нито една, освен непоносимост към тия дето "всичко" знаят, но и не питат!

Този комплекс би бил полезен за хора от всички възрасти, от 2 до 202 години!

"ЗЕК-Симбиоза" за възрастни


"ЗЕК-Симбиоза" за бременни

"ЗЕК-Симбиоза" за деца

Следват: Четири варианта на  "ЗЕК-Симбиоза"