Анотация за романа МАХДИМ

Романът МАХДИМ показва как след като душата е била разделена на
две (в мъжко и женско начало) скърби. Отделена е от нейната свещена цялост. Още от времето на Атлантите, когато са боравели с душите и са искали численост на действието, а не единачество, с цел използване на родолюбивите  предрасъдаци в масовото робство, продължаващи хиляди поколения напред!

Мъжкото начало е първо с повече перипетии и трудности, но женското начало е самотно и търсещо. Две природни гледни точки на човешката природа носят своя бяг и постоянното му търсене с цел намиране.
Журналистът се появява първи в оазиса, но след една цяла година и половина търсене и лутане на целта си.

Художничката почти веднага тръгва за там, но чак след като разбира, че е живяла в лъжа и истините са били болезнени за нея!

ХАМСИН(пясъчната буря) говори и с двамата, но в невидима проекция на времето, което е „минало и бъдеще“, преплетено в едно неопределено съжителство тук и сега. ХАМСИН долавя спомени от миналото и ги пренася в бъдещото чрез невидимата си способност. Разказва на Мирна много неща, но като цяло на нея ѝ предстои да бъде родена от художничката в оазиса, а нейния баща е Стегор-журналиста.

Хубавото на неопределените времена, е че когато и да се случват те са винаги актуални и с такава точност се отнасят за тук и сега. А пътят е дълъг, особено ако разказвачът на живота говори бавно, увлекателно и с ярък плам в очите. С това разпалва в теб(читателя) желание за живот. От тук можем да дефинираме, че автентичността на душата не може да бъде подправена чрез стъпките на тялото... А ако разказвача разказва приказка, която е безинтересна, то той я разказва бързо и свършва още по-бързо от столетния живот. Живейте и споделяйте живота, защото: „само това, което сме дали можем да считаме за наше; а това, което сме скрили  „за нас“(от страхливи подбуди), умира заедно с нас.“ Преценете къде сте по треакторията на живота-минало, настояще, бъдеще и се върнете тук и сега...

Хамсин разказва история за отминали събития като нещо вече случило се. Но той толкова живо го разказва, че събитията са уж в отминали времена, но предстоят да се случат с раждането на Мирна...

Как две напълно непознати тела в този живот и неподозиращи един за друг, се търсят. Но все пак се намират ѝ на края на света. Края на този свят дава началото на друг подобен, с много по-големи радости и трепети през прозрачната плацента на живота...

Романът спокойно може да бъде използван за наръчник посочващ различна гледна точка и спомагащ за личностното ни развитие! Изкореняването на страха и посяването на новите семена с надпис „любов и мотивация, действие и радост“!

             Добре дошли в това пътуване на тялото и душата. На трепетите и вълненията. Това пътуване може да ви подскаже, съвсем недвусмислено, че и вие имате нужда от пътуване. Билетите са тук в книгата. Вземете ги!
                                                                              На добър път!