"Етажна собственост"...

Етажно усещане;

Етажна собственост;
Етажно чувство;


Роден съм в къща, но след това сме живели доста години в апартамент на 4-тия етаж.
Дълго време наблюдавах какво е това да си „на камара“ в една площ разпределена по височина. Но не съм тук за да разисквам „панелките“, а за нещо съвсем друго, но близо по подобие.

Прави ми впечатление, че много хора са само черногледи, други са само с „розови очила“, а други са смесен статус. Но когато влизат в „общежитието си“ искат директно да стигнат до определеното място където живеят, без да искат да крачат до там. Пренебрегват „първия етаж“ където е болката, защото никой не иска да го боли. Но самото пренебрегване им струва скъпо. Заобикалянето на болката, отново ги кара да преминат през нея-така или иначе.

При условие, че са създадени и стълби за изкачване и слизане, отново искаме да ги пренебрегнем и да се возим на кутията с въжето(асансьора). Искаме да „прескачаме“ стъпалата и към развитието си, искаме да пораснем бързо, искаме да сме „големи“... но в един миг ние така или иначе преминаваме през изкачването и слизането, въпреки, че си затваряме очите и мислим „позитивно“.
Нека не забравяме, че болката така или иначе съществува под различни форми, къде родилни, къде тоалетни, къде любовни, къде сърдечни и т.н.... Дори и да сложим „розовите очила“ това спасява очите от облъчване, но не и от болката. Позитивния поглед също не дава голяма отплата...

Както днес ме попитаха „колко %-та съм ползвал от мозъка си“, защото човека, който ми зададе въпроса имаше неблагоразумието да ми „изтърси“ че ползвал едва 2-3% от него. Усмихнах се, поех си въздух и му казах:
„С грешка си, с това което каза току що. Явно много добре са се справили ѝ с теб, че да ти помогнат да ‚мислиш“ че ползваш толкова, защото повечето от другите проценти са само за ‚богоИЗБРАНите. Но понеже те смятат „за  маловажен“ и ти помагат да вярваш в това, че ти си нищожество, само защото „не си като тях“. А, били искал да си, като тях, все пак? Аз примерно ползвам всичко онова, което ми трябва в мозъка си, и 5 пари не давам за „изследванията“ на някого си. Ползвам си мозъка и лявата и дясната страна и творя."

Няма нужда да съм специалист по „Мозъчен петобой“...за да съм на нечие ниво... Та така де за „етажната собственост“ на много етажи има само „гости“ и паяжина...Аз не прескачам дори стъпалата, към етажите си, защото те пък са полезни за сърцето и пулса ми.


...всички прилики с действителността, тела ѝ лица не е случайна!