Гръбначна Остеохондроза и Плексит:

Остеохондрозата представлява увреждане на междупрешленните дискове. Към тази болест се причисляват дегенеративни заболявания, които ставния хрущял и нормалното костно формиране. При тях се диференцира различна локализация.

Какво означава остеохондроза? Това е проблем, който води до патологични изменения, които могат да доведат до имобилизация. Измененията са в междупрешленните дискове, в хрущялните възли, а също и в междупрешленните стави. Причинява болки в шията, гърба или кръста, защото често се получава прищипване на нервните окончания на гръбнака. При такава артроза болката често се превръща в хронична.

Основното е нарушението в кръвотока, който е отговорен за изхранването на костта. Когато той е нарушен, това води до увреждане на хрущялната и костната тъкан.

Какво уврежда остеохондрозата? Най-силно са засегнати междупрешленните дискове, които започват да се деформират и да натискат, намиращите се в близост кръвоносни съдове и нерви. Влошава се кръвоснабдяването на главния мозък, поврежда се костната структура на гръбнака, който е основен "държач" на тялото. Вътрешните органи също биват засегнати.

Когато правите това просто  упражнение/движение не ви трябва да "водите" "здравословен" начин на живот, защото ще сте се самонастроили към природосъобразния начин на живот, който е автентичния. Така тялото се самонастройва в онази музикална честота "ла" и така благоденства чрез съзвучие. И вместо да се напъвате да търсите лекове за вашата остеохондроза в който и дял на гръбначния стълб да е... аз смятам, че това елементарно движение би ви дало резултат но само ако сте постояни, последователни за да сте устоичиви на живота и да му се наслаждавате без болка!! Опитайте, нямате какво да губите, но имате целия си живот да спечелите.

Винаги съм изпълнявал работата си на Терапевт с всичката енергия, която мога да вложа в нея (а сега и лицензиран от 2019-та). Винаги съм давал онова мъничко допълнително нещо (което никой не забелязва от начало), което обаче след време знам, че струва колкото всичкото останало (защото вече съм го виждал този модел). И така изглежда, пред другите очи, че съм си загубил разсъдъка... За това правя повече и имам истории за разказване, а не вещи за показване - въпреки липсата 'на медали'! Държа на целта си, а не на резултата. С други думи правя нещата, защото ми харесват, защото помагат на някого или ще са безценен опит за мен самият. Не го правя за пари или признание. Те идват от само себе си. Това е пътят на света.

                                                                                           Терапевт:  Χρήστο Χριστοφ

(четете и думичките с шарен шрифт...там има препратки към още информация)


Ценова листа:
Кучешка каишка - 6,50лв.
Карабина - 0.80лв.
Въженце 4 метра - 3,20лв.
Въртяща макара - 2лв.
Всеки може да си го направи и да го ползва за здраве...