Изповедта на един творец!



-Аз съм агент Дънам от ФБР и съм тук за да те пазя.
-Благодаря аз толкова време бях сам и за да компенсирам времето на самотност мечтаех за теб. Вече ясно знам какъв образ искам да имам за партньор.

В една група във фесбук открих, че един човек приканва хората да гледат един филм „Fringe“- Експериментът. Потърсих го и го изтеглих. Гледах 3 и 4 сезон. Онемях наистина. Онемях от ролята на агент Оливия Дънам.

Най-накрая открих модел на подражание толкова близък до мен. Нещо изключително запали тя в мен. Сега дори когато се усмихвам виждам вътрешния си образ как все едно тя гледа през мен и аз усещам бръчките и по време на усмивката. Всяка частица. Въобще не ми е странно, защото животът е толкова наситен с необясними(за някой хора) неща, паранормални явления и всякакви шантави неща, които наистина те разширяват от вътре.

Гмурнах се в дълбокото с този филм и дори сам забелязах промяната си. Нямаше нужда да бъда друг, но сякаш изведнъж появата на тази жена ме напълни, зареди както нищо до сега!!!

Уникално явление става с мен, което не мога да сложа в каквато и да е рамка,
защото това го нямам в базата данни и не знам с какво да го оприлича. Но слушам вътрешния си навигатор. Просто не съм същия. Появата и свърза като, че ли на ново връзките в мени някак по особен начин ме активира. Наелектризира мисловния, емоционалния и духовния ми процес. Нямаше време дори да си поема въздух, а то ме заля. Процесите наистина станаха като обезумяла машина, на която допълнително и вкараха енергия от незнаен източник.  Не държа всичко да ми е ясно. Но това ме пресътвори. Обнови. Христо от Лясковец е като нов човек. Това може да се види вече и с „просто око“. Хората познаващи ме със сигурност забелязват, че нещо става с мен...

Поведението и усмивката на агент Дънам са само първите неща, които ме грабнаха в първия миг. Спечели ме веднага. Не знам дали ако кажа, че съм пленен от този образ ще излъжа. Вкарах се в мечтания, защо не. Тя може вътрешно да умира от страх от всяка задача която и поставят, но от вън не го
показва. Елегантна сдържаност и изследване на нещата до молекулярно ниво.

Какво става с теб, Христо?

Наистина това ми дойде толкова на време. Любов ли е. Влюбване ли е? Не знам но усетих и продължавам да съм повлиян... Трогателно е за мен. Тъкмо когато съм в творчески процес Art или Do” бурята се разрази в мен. Това допълнително вливане  не го очаквах. А и не знаех, че имам място за Още...Може би си мислих, че аз контролирам потока вливащ се в мен. Да ама не. Дълбока радост, благодарност изпитвам и изпращам към тази жена.

Докато пишех това по време на сутрешните си страници се сетих за един човек,
които може би щеше да ми прави музиката към книгата ми „Африка в моето сърце“, но се опита да ми даде единствено наставление „да сляза на земята“(където според него ми е мястото). А, аз бих казал, че въпреки, че съм на Земята за пореден път  се убедих, че не е добра идея  да казвам на такива като него: „какво искам да правя“. Просто вече не е нужно.

Искам да и кажа, как съм я забелязал благодарение на този филм, но че това
което ме вълнува е тя не филма. Той свърша, но онова вътрешно усещане не! Ако кажа, че съм зашеметен дори няма да излъжа. Разбираш ли ме? Въпреки, че филма е сравняван като филма „Досиета(та) X“, аз мога да го сравня с Престоят ни тук на Земята. Престоят ни Да! Само как звучи- Престоят. Защото и той е нещо необикновено. 
Кой дал-дал. Кой взел-взел.
Сега се заглеждам в лицето и и виждам, че и то е изпълнено със стотици лунички. Още повече ми харесва... Благодаря на създателите на филма(Джей Джей Ейбрамс, Роберто Орси,  Алекс Кърцман) и на жената превъплатила се в ролята на Агент Дънам -  Анна Торв/Anna Torv/ в този наистина шантав проект.

И какво като е от Австралия?
И какво като е родена на 15 юни 1978г и е на 34г.


Аз съм роден в Горна Оряховица- България и живея в Лясковец и съм роден 79г.