Писмо до ТЕБ!


Ще бъда кратък, както винаги към теб, защото все пак си на 8г. Пиша ти от далечната 2019-та, в която година ставам на 20+20 години. Ще се постарая много детето в мен (т.е. ТИ) никога да не се срамуваш от възрастния, който ще съм станал един ден. И да знаеш, че те ОБИЧАМ.

Скъпи Христо, работи и създавай най-доброто, на което си способен, защото това е най-големият ти поДАРък, който можеш да поднесеш на света. Пиши романи, рисувай картини, пиши текстове на песни, създавай козметика, докосвай хората, прави масаж на Душата. Просто Докосвай, защото си Докоснат. Създаден си не да живееш в рамка или чужда сянка, а да бъдеш себе си извън тях. Носи своите обувки, защото чуждите никога няма да са ти по мярка. Ако мислиш, че да рискуваш в живота е опасно за теб, то просто опитай еднообразието, което може да се окаже смъртоносно. Ако смяташ, че обучението ти струва "скъпо", опитай да "разбереш" колко струва невежеството на околните! И пак ще си говорим.

Защото Бог не  вика съвършените. Той осъвършенства повиканите!

Независимо дали хората ще признават стойността на твоя принос, или не, важното е да продължаваш да правиш това, което Обичаш. Никога не се оправдавай за цената си, за която работиш. Не се оглеждай, не се сравнявай, не търси прилики или разлики, а винаги действай. Защото Огънят в очите на човек, повярвал в себе си, е сто пъти по-блестящ от слънцето, което грее над нас. Изненадата, която ще прозреш след години, е че раздавайки се, ти ще си този, който ще получиш най-много с времето. Бъди горд, но и скромен. Бъди силен, но и грижовен. Бъди странен и остави и останалите странници да знаят как да те намерят. Слушай колкото можеш повече истории. Чети през другото време и така няма да си загубил времето си ни най-малко. Опитай да не залиташ по нищо излишно, за да останеш ЧОВЕК. И знай, че тези, които те „плюят“ и не са повярвали в теб - когато е трябвало, един ден ще разправят, че те „познават“.

Мнозина няма да могат да видят изпитанията, неуспехите и борбата, през която доброволно ще си преминал за да натрупаш жизнения си опит.  Никой няма да подозира какви жертви ще си направил, какви дръзки усилия ще си положил, каква вяра ще си мобилизирал, за да преодолееш привидно непреодолимото и да осъществиш мечтата на Сърцето си. И всичко това ще е твоя реализирана мисъл. Постигната цел. Осъществена мечта. Никога не се извинявай на никого, че си и верен! Защото Мечтата, която ще величае умът ти - през Годините, ще е идеалът на който ще се прекланяш в Сърцето си - цял Живот. Така ще знаеш, че няма неизпълними Мечти. Би имало изоставени твои желания... Важното е, че няма случайни неща в живота ни и всички моменти - добри или лоши, успешни  неуспешни, весели и тъжни, ни учат на нещо.

Ще обичаш много неща. Ще обичаш три жени в живота си най-много: Майка си, Сестра си и Жената, която държи ключа за сърцето ти, която и без друго ще е завладяла съществото ти. Ще я гледаш като ангел, ще и служиш като „роб“ и ще и благодариш всеки миг, че Бог ти я е изпратил. Че те е срещнал с нея(защото можеше да се разминете в този живот). Ще я пазиш от суетната светлина на прожекторите толкова ревностно, колкото мнозина не знаят цветът на очите ти. Защото поддържането на Любовта - ЖИВА изисква много работа, всеотдайност, въображение и тишина. Ти разбираш от тези неща, защото си роден съ-Творец. Благодари МУ всеки път за нея - защото тя ще е твоят Ангел. (Тя ще те подкрепя когато всички други биха те засипали с помия). Защото Любовта е единствената сила, на която Вярата отваря крилете да (по)Лети - Душата ти.


"Не Любовта на Жената към Мъжът го променя, а това, че той я Обича!"

Никой никога не би разбирал твоето щастие, с което пряко ще бъде свързано твоето ДОКОСВАНЕ. Ще Живееш както искаш и не ще  сравняваш Щастието си с това на другите. Ще Живееш с удоволствие и ще имаш сравнително прост живот. Сутрин. Обед. Вечер. Никога няма да ти е минавало през ум да се стремиш към „съвършения“ здравословен модел на подражание, а би искал да си само - вътрешно щастлив! Така ще намериш радост в това да правиш – Масаж. И въпреки, че преди години, много неща, които искаше не можеше да ги имаш и трябваше да по-чакаш за тях. Сега вече ги имаш и ги изживяваш. Не си спестявай нищо от мечтите, за да не умират гниейки в „задните улички“ на твоя мозък! Избягвай „високо“ духовните личности - помъдрели „внезапно“, защото може би ще ти се повръща от тях. През годините ще проявяваш Устойчивост, което ще разкрие истинското ти „лице“ на щастлив човек, независимо от всеки и всичко. Така човек като теб ще следва своят път и няма да има никакво време за нищо „странично“ като да „се защитава“ в спорове или доказва себе си пред някого. Който не те цени - ще те губи на мига.

По принцип няма да се вълнуваш от нищо странично и много често ще  те „обвиняват“, че живееш в „собствен свят“. И ще са прави - по дяволите. Прави ще са! Но след като си сбъднал всичките си мечти и винаги си им бил верен, защо трябва да те интересува кой какво мисли за теб?!... ако наистина не се интересуваш от мнението му.

П.С.: Нямаш никакво оправдание да не си успешен в каквото и да правиш във времето, в което живееш днес.