„ЗЕК- Симбиоза“/Office Om Massage!

Програмата „ЗЕК- Симбиоза“ е разделена на 4-и модула:

Ставане рано м/у 4и 5 сутринта;
1.Изпиване на 1-2 чаши топла вода(може с лимон, мед или сода за хляб);
2.Медитация 15мин;
3.Апликатор 3
x1мин(с интервал за почивка 1мин);
4.ЗЕК-Загряващ-Енергиен-Комплекс 5-6мин;

Tри допълнителни упражнения;

Сумирано като време е 27 мин.

За „начинаещите“ ще е дяволски трудно да „се накарат“ да станат толкова рано поради факта, че това не би било „стимул“ за тях. Да и може би са прави, но само до някъде, защото: все още не осъзнават, какво е това да си млад, здрав и да нямаш нужда от помощ...Докато това не се изчерпи.Защото няма да е все така! Но когато „сега“ ще бъде „някога“, биха се замислили, къде са сбъркали или не са свършили определени неща. За да има качествени изменения в нашия живот като цяло, би било добре да има количествени натрупвания...А те стават единствено, когато правим своите „крачки“ в тази посоки.


Кратки пояснения за всеки модул:

1.Изпиване на 2 чаши топла вода. Както знаем ние сме 85% вода. Без нея процесите в него са не мислими. А човек, който е иницииран в Рейки или някоя друга духовна практика(като Ho’oponopono-например), може да ползва водата, като отправя мисъл-форма и след това наричане за здраве и просперитет. Водата лекува,ако и дадем този шанс,докато чрез напояването си, ни хидратира! Но също така може и да вкарва в болница и да трови живота ни!

2.Медитация(при възможност 3 пъти на ден по 15-сет минути).Причините за мозъчните вълни са всичките ни желания,тревоги,стрес,спокойствие.Съвкупност от нашите общи състояния. А замисля ли сте се, няма ли да е повече от прекрасно тези вълни да могат да се управляват? Колкото повече  мозъчните вълни „се вдигат“ толкова повече се доближаваме до стреса и разрухата в нас! Но ако сме в „златната среда“ така наречената Алфа среда и мозъчна активност в тази зона, фокусът ни е в пъти по-дълбок.
Тя е метафизичен фитнес, подценяват столетия и накрая всеки ще започне да проумява, какво е загубил. Не света да оправим първо, а вътрешния си свят да пречистим, и тогава всичко друго ще ни се придаде! Усвояването на медитацията променя изцяло живота на хората, практикуващия!

3.Апликатор(3 пъти по 1мин, с интервал почивка пак 1мин). Живот без болка чрез процедура със собственото ни тегло, това е за мен апликатора.
Когато начина е измислен за само масаж чрез рефлексотерапия не остава нищо друго освен да се случва в живота ми. Не се заблуждавайте че е "лесно“ да стоиш изправен в/у него... няма такова нещо (няма да скрия,че това „стоене“на апликатора  може да се сравни с инквизиция и изтръгване на някакъв вид (само)признания-а защо не, да не си спомним макар и чрез болката/в началото/, че е важно да сме здрави). Това е добра инвестиция, която се разпростира чрез разсрочени вноски, като подобрява качеството на живот през дните ни. Няма нищо по важно на този свят от това да сме Здрави и Живи. Много големи имена свързани със Здравето са го казвали, показвали и демонстрирали през вековете, и въпреки всичко народа агонизира по опашките в аптеките, в болниците... защото мнозина нищо не правят, или по-точно,  нищо свързано в тази посока. И понеже нямат „грамотност“ за стъпалата си (какво и как да правят с тях), която би им била само от полза, въпреки това е по-лесно човек да хули „системата“, която е пълен фарс и да се надяват на „чудо“... Да, чудеса не липсват, но само ако направим някакъв род усилие...
Когато си здрав и жизнен от теб струи енергия, която се отчита в пространството. Но също така е вярно, че мнозина могат да „не ти простят“, че си така креативен, жизнен и деен, а те не могат! Но това не трябва да ни пука...защото всеки има право да бъде или да не бъде... здрав!
Човешкото стъпало е уникален шедьовър на генното-инженерно изкуство. В него се намират една четвърт от човешките кости и има фантастичната способност да понася огромна тежест. По повърхността му са разположени точки свързани с всички вътрешни органи и жизнено важни центрове на човешкия организъм-разпределени в двете ходила. Поради този факт е приказно човек да ходи и бос, през месеците когато я няма буквата „р“. Това допълнително закалява организма ни и му придава онази живина, която ние черпим директно от природата...Хубаво би било босото ходене да го свързваме с признак на здраве, а не с признак на „бедност“.

4.ЗЕК-Загряващ-Енергиен-Комплекс - 5/6мин;
Комплексът е създаден на базата на свободата на движението и без усилие за 2-4 мин, енергията в нас се събужда....докато просто се „разкършваме“ сутрин, което ни ободрява и събужда.Тези движения ги изпълнявам от 1994г.
Енергията преди да направи един пълен кръг в човешкото тяло преминава през меридианите като започва от белия дроб и пак при него завършва. „Така тръгвайки от меридиана на белите дробове, чиято максимална активност е между 3 и 5 часа сутринта, от 5 до 7 часа енергията преминава в меридиана на дебелото черво, след това в меридиана на жлъчката от 7 до 9 часа, далака и надбъбречната жлеза от 9 до 11 часа, сърцето- от 11 до 13 часа, тънките черва между 13 и 15 часа, пикочния мехур от 15 до 17ч., бъбреците от 17 до 19ч., перикарда от 19 до 21ч., тройния нагревател от 21 до 23ч., жлъчката от 23 до 1ч. и черния дроб от 1 до 3ч. и след като завърши един пълен кръг отново се връща в меридиана на белите дробове."

5.Три допълнителни упражнения;
Допълнителните упражнения, които съм добавил извън ЗЕК, могат да бъдат и добавени в него. Но идеята ми е такава, че Загряващия-Енергийния-Комплекс да може да бъде изпълняван максимално бързо когато се усвои напълно. Едва тогава може да бъдат добавяни допълнителни движения или да бъдат махани. Комплекса не е последна инстанция, че да не може да се променя. Но моят си остава този, и надграждам с времето още движения. И от Комплекс, които би трябвало да трае 4-5 мин., той понякога прехвърля 20-25 мин... Наслаждавам му се и го преподавам вече толкова години.

За това „ставам рано“ вече 16-сет години, за да мога да имам време първо за себе си, с цел укрепване на тялото и душата, и едва тогава следват всички други ангажименти от всякакво естество. Аз обичам да „ходя по думите си“, които казвам! Защото ги прилагам, на практика всеки ден.

Защо го правя, ще попита някой? Ами толкова е прост отговорът ми: Времето е най-важната нишка от която е изтъкан животът ми. Той е незаменим ресурс, който би било добре да се използва разУМНО! А и когато съм сигурен в нещо, не е нужно да го доказвам пред когото и да било!



Заповядайте! Ползвай те го. Забавлявайте се. Зареждайте се. И бъдете все по-здрави и все по-добре в Симбиозата на Живота си.