"Масаж на Душата -III" Творчески P.A.I.

"Понякога трябва да забравя това,което си е отишло; да ценя това,което е останало с мен и да очаквам с радост онова,което тепърва ще дойде-в живота ми."

Не знам дали 29 февруари, е бил денят на Сбъднатите мечти,но все пак аз мисля, че ако нищо не правя (т.е. крачка по крачка към целта си),то от само себе си,не става-нищо.А и видях през годините,че не всеки би ми "помогнал" да напредвам в желаната от мен посока.
В този ред на мисли, днес(02.03.2016г) "пратих" в печатницата 26-тата си книга за отпечатване -"Масаж на Душата - III" Творчески P.A.I. За първи път,от как съм тръгнал по този път (пътят на един 'драскач') преди 16-сет години, успявам да нанижа 3 последователни книги в ТРИЛОГИЯ. "Масаж на Душата-III" е третата книга от тази поредица (мисля, че още една ще се оформи).А голямата изненада е,че точно тази трета книга ще бъде с диск за слушане.Защото слушането не е като четенето (но то пък не го отменя или заменя-напротив). 23-24 файла, в които говоря за малките неща, онази  щипката сол, която дава началния вкус на гозбата наречена-живот, за малките камъчета, които прекатурват каруцата...и т.н.Личния ми Фокус е към детайла...голямата картина всеки би я видял,после.

Заедно с това създадохме с Мирослав Дечев по мое предложение такава рубрика с мои гостувания в предаването "След закуска" по Телевизия "Видеосат" - Велико Търново. Реализирахме 23 предавания и заедно с него, като водеща на предаването се появи и Жаклин. Никога няма да мога да ви се отблагодаря, че взаимно сме си полезни, както в ефир, така и извън него. А, ако с това сме направили и живота поне на един човек по-добър- успели сме в уравнението!

И по този повод мисля да направим още едно предаване в тази насока и да стане 24-тото предаване, с което да завършим един цикъл оприличен от мен като денонощието(и това се роди преди няколко сутрини по време на творческа медитация чрез което се ръководя през последните 20-сет год.). С това 24-то предаване можем да си изберем през всеки един час от денонощието ни, различна тема с която да „ангажираме“ съзнанието си и да подобряваме собствената си действителност и живот. Дори и след като сме прочели всички 84 материала в книгата...
84+24=108(ползи за медитация)

Отново цифрите се намесиха в живота ми за да ме „замислят“ отново... С това се сещам, че това е идеала за нанизани зрънца в броеницата(108), с която всеки един отдаден-практикуващ било то йога, будист или само медитиращ, мантрува по време на медитация. Интересна асоциация се навърза.

„(Числото 108 представлява процеса на йога, разделението на Пуруша от Пракрити чрез създаване на празнота, което се нарича самадхи или дхяна. Нищото е 0-та, когато умът стане тих и спокоен, няма мисли. Състоянието на шуния изгрява, когато умът е напълно празен от всякакво изживяване: съзнателно, подсъзнателно или несъзнателно. Шуния или празнотата, нищото, разделя Пуруша от Пракрити, самадхи разделя Пуруша от Пракрити, и в същото време в връзката между тях. И това е значението на 1-0-8.)-( 1, 0, и 8: 1 е за Бог или Висшата истина, 0 е за празнотата или пълнотата на духовната практика, 8 е безкрайността или вечността).(Числото на Харшрад – 108 е число на Харшрад, което е цяло число, делящо се на сумата от неговите цифри. Харшрад на санскрит означава голяма радост).(Сърдечна чакра: чакрите са пресечните точки на енергийните канали и се казва че има 108 енергийни канала, които водят към сърдечната чакра. Един от тях е сушумна, който води към сахасрара, и това е пътят към себе-реализация).(Дишане:В тантра се казва че човек диша приблизително около 21 600 пъти в денонощието. От които 10800 вдишвания и 10800 издишвания).“

С това уравнение от: 84 статии + 24 предавания = 108 ползи, разбирам, че съм си на собствения път за себе-реализацията си, по който вървя и съм щастлив от факта, че това дава стойност на живота ми, а от там обогатява и други. Хубаво е човек да сверява цифрите шеговито: „вярно с оригинала“.

С тази Трилогия „Масаж на Душата–IIIраздробих уравнението, без да го правя целенасочено, и накрая днес след като „теглих чертата“, получих импулс от прозрение „случайно“ и се чувствам изключително удовлетворен и уверен. А също така смятам, че с това завършване на този цикъл от свършена работа, се обособява друга работа, която предстои.

Освен това с тези 24 предавания аз от „обикновен“ blog-ър си се насочих плавно към vlog-ър.(обичам да се снимам пред камера-обектив). И в този ред на мисли...може би търпя промяна от формат във формат... или по-точно казано: аз не се ограничавам с формата, кутията или обстановката... По различно време, узряват плодовете на моя труд, както е и в самата природа. Всяка възможност да говоря е упражняване и репетиция за мен, както и наслада. За това от текст преминавам плавно към говорене, заснемане и слушане...


Когато ми е било тежко, винаги съм си напомнял(давайки си кураж сам на себе си),че ако се предам,по-добре няма да стане,за това вграждам думите „все по-добре“ в ежедневието си, за да е наистина по-добре от преди!