„Вечния стремеж“...

"Вечния стремеж"
...Мале намерих картина, която съм рисувал преди много години- ’90 - те години. Първата картина която съм рисувал, разваляйки един стар чаршаф. Още помня как ме гледаха "на кръв" във вкъщи за дето аз искам да творя, но не и да развалям нещо за няма нищо-каквито смятаха, че картините ми!!!      

Много топло ми стана, че днес след като я видях, можех все още да я снимам. Е времето си е казало малко думата, защото цветовете не са баш същите. Някакви образования от влага са се настанили трайно на картината ми без да ме питат.

Това е картина която бях кръстил: „Вечния стремеж“ и самият път по който върви монахът. Вечния стремеж да се научим да успокояваме мислите си. Вярвам в пътя, вървя по него и със стремеж като спокойно поточе съм устремен към собствения ви връх. Много често срещам на върха само себе си, но и сам война е войн. Да му се невиди, с бури и мрак е съпроводен пътят ми, но това не ми пречи да продължавам да искам да се изскача за пореден път на върха. Когато четох книгата на Зиг Зиглър – „Ще се срещнем на върха“, аз често бях в подножието на върха си, пътувах до различни градове и четях. Попивах всяка негова дума, защото на върха няма кой знае какво.

От едно скоро време ми излизат някакви стари позабравени мои неща, сякаш това, което съм направил трябва да му вдъхна отново живот. Ами да започваме...