Жената с "индианската душа"


от тук

Жената  с „индианска душа” ми разказа една интересна история докато избирах подарък за Клиент  №1 в сувенирния и магазин. Нейна приятелка и казала, че тук по нашия край живеел потомствен индианец със семейството си, но се случил някакъв нещастен случай и той ги загубил. А жената с "индианска душа" като чула това потреперила от радост и поискала да го срещне. Но не била много убедена в желанието си.
И един ден най-неочаквано заключила магазина си и си тръгнала, а на няколко метра от магазина се загледала в мъж срещу нея. Той бил с дълга гарванова - черна коса с костюм и мокасини. Лицето му имало индиански черти и тя веднага си спомнила за описанието, което и дала нейната приятелка. То съвпадало. Обърнала се и го наблюдавала. А той се спрял пред магазина и се загледал втренчено върху индианските образи „сякаш ги познава”. Тогава тя се завърнала и плахо го попитала:
– Ако искате да отворя  магазина да го разгледате. Все пак сме „от една порода” си помислила тя.
Но индианеца отказал да приеме жеста на жената с „индианска душа” и направил жеста за поздрав /с дясната длан се поставя върху сърцето/ и тя се трогнала много, защото и се случва за първи път да види на живо жив индианец. Тогава след това спиращо дъха събитие се обадила на спътника си в живота, но той не приел с толкова голям ентусиазъм чутото от нея. А  на нея и се искало да подскочи от радост чак до небесата.
....отразък от книгата ми Клиент №1/опасна близост/