Вдъхновен ангажимент към Живота!

                                         Вдъхнови или Запали хората!

Karmine Gallo/Кармайн Гало
Най-обичам в дадена книга да пише следното: „Ето тук свършва моята книга, и започва вашата.“ Така Кармайн Гало автора на тази  книга „Запали ги!“, която прочетох тия дни - 24.06.2017г. завършва с тези красиви думи за мен.

„Във Въведението на книгата той казва, че ние имаме силата да вдъхновяваме всекиго, навсякъде, по всяко време. Можем и да не сме на „висок пост“, но всеки ден ние упражняваме влияние върху някого. Независимо от ролята си ние сме главни вдъхновители в къщи, на работа и т.н. Той е оставил свободата да впечатляваме с начина по който говорим, изглеждаме, вървим, гледаме  и само осъществяваме себе си...“

Аз нямах този шанс някой да ме вдъхновява в живота и да ангажира сърцето и умът ми с визията за по-светлото бъдеще, и за това не спирах да търся и да чета. Но пък така вместо да се уча само от един се натъкнах на стотици хора и техните пътеки, които са извървели с толкова вдъхновение и страст. Така прекарвах повече часове с тях и техните следи от колкото губейки си времето в празнословие и убеждаване на околния свят в моето невежество чрез празни  приятелства. Във всеки един от нас съществува огромен потенциал, който се отприщва  когато слушаме вдъхновяващи истории от себе-развили се хора.

"Днешните хора жадуваме за по-голям смисъл в живота и в професията си... Приканва да не се потим за звания, а да постигаме резултати. Защото титлите сами ще се погрижат за себе си... А, до тогава?! Да се стремим с всички сили да се разширяваме и да бъдем личност, с която хората да се стремят да останат за дълго, личност, чиято визия ще искат да следват, защото тази личност изважда най-доброто у другите...
...Малцина от нас ще живеят в пресечена точка на историята,в която можем да разгърнем неотприщените досега сили и да променим света, но всички ние сме катализатори на промяната за хората около нас. Всички ние се стремим да подобрим нашето съществуване, да бъдем най-доброто свое Аз и да оставим следа...Така трите „Е“ ще могат да проникнат дълбоко в нашия живот – Енергия, Ентусиазъм, Емоция, а те създава Преживяване. От нас зависи какво ще е то. Така нашата работа ще представлява нещо повече от фиш със заплата."

„Когато сте вдъхновени от някаква велика цел или някакъв изключителен
проект, всичките ви мисли разкъсват оковите си, вашия ум преминава границите, вашето съзнание се разширява във всички посоки и вие се озовавате в един нов, славен и прекрасен свят. Спящи сили, способности и таланти се съживяват и откривате, че сте далеч по-голяма личност от това, което изобщо някога сте мечтали да бъдете.“
                                             
От Патанджали – написано преди 2000г.Няма да ви преразказвам книгата, но за накрая ще поместя нещо като мое мото от преди 6 години когато създадох Първата Продуктова Гама - „Златните 7“, и бе моят стимул за по-светло бъдеще в гъстата житейска мъгла в която бях попаднал:

Ние освен, че имаме желание да променяме Света чрез Продуктите и Услугите си, също така се стремим към това, какво още могат да направят за Клиентите ни,като подобряват живота в собствените им Светове.

...Защото само тази цел бе достатъчно голяма и грандиозна, за да ме предизвика да надскоча границите си и да стимулирам истинския си потенциал за разгръщане...Е, случи се! Така показвам на света, че щастливия служител предлага изключителни услуги и продукти на Клиентите си... защото така диктува страстта ми, което управлява  разсъдъка ми.