Return to Alpha

Упражнението в 9 лесни стъпки, които всъщност са 3;

Emile Coue/Jose Silva
-Дали ще го правите Веднъж, Два или Три пъти е от значение(само за вас), но не по-малко от веднъж, за предпочитане сутрин веднага след ставане и след като сте използвали WC-то а да не ви „смути“ практиката.

1.Седнете удобно на стол или легнете.
-(Внимавайте да не „отключите“ желанието за заспиване, понеже това е положение за сън, за целта си нагласете отначало алармата за след 15 мин да се намеси. Това е само първоначално докато човек започне да привиква. И понеже това се прави веднага след ставане от съм е напълно възможно човек да не се е разсънил и да не е „съвсем буден“ веднага и ако направи това, можете да се „унесе“ отново. Няма лошо(но и рискувате да започнете ежедневния си график със закъснение), естествено ако нямате друга работа след това). За това го наричаме „под свой контрол“ процесът, защото го правим целенасочено отпускането и защото не заспиваме по време на упражнението.

2.Повдигаме очите нагоре на около 20 ͦ ,а това задейства алфа ритмите в мозъка ни, както и активира дясното полукълбо на мозъка ни. Когато създаваме мисловни картини ги ползваме очите под същия ъгъл.

3.Бройте бавно от 100 до 1 с интервал между цифрите около 1 сек. Задържане(ако може да се нарече задържане). Така това се прави първите 10 дни. След това бройте бавно от 50 до 1 по същия начин – 10 дни. След това бройте бавно от 25 до 1 – отново 10 дни. След това бройте от 10 до 1 – отново 10 дни. И след този процес имате възможност да бройте само от 5 до 1, за да навлизате в нивото си(както и да не губите време, ако има нужда веднага да навлезете в него). Така 40-дни постоянство, водят до Гигантска промяна дори до ниво-ДНК.

-Веднага когато стигнете до 1 си кажете мислено: “Аз съм Все по-добре от преди, напълно здрав/а, чувствам се великолепно(и по избор, човек може да си добави, още и още неща като: привлекателен/а, лъчезарен/а, строен/йна, добър/а и т.н.)“.

-Обратното броене има отпускаш ефект и ни води към вътрешната ни дълбочина. А броенето напред има активизираш ефект, сякаш ни казва „пригответе се, готови, старт“.

3.А.Мислено можете да се запитате: „Защо имам този физически проблем? После оставете умът ви да се рее.
3.Б.Когато откриете, че мислите за конкретен проблем човек представете си го.
3.В.Представете си как взаимно си прощавате. Представете си прегръдка или ръкостискане, усмивки и кимане в знак на съгласие. Почувствайте се по-добре от това.

4.Представете си някое спокойно място, където сте запомнили, че някога сте се чувствали добре и го използвайте за да се отпускате. Сякаш за първи път ще срещате безвремието в своята релаксация. И това е така.

5.Поемете дълбоко въздух три пъти и отпуснете тялото си с релаксацията. -(Направете един плавен преглед-отпускане на физическото тяло по следния начин: Темето е отпуснато; Скалпът е отпуснат; Мозъка е отпуснат; Лицето е отпуснато; Вратът е отпуснат; Шията е отпусната; Ръцете са отпуснати; Гърдите са отпуснати; Коремът е отпуснат; Гърбът е отпуснат; Кръстът е отпуснат; Гръбначния стълб е отпуснат; Седалището е отпуснато; Половите органи са отпуснати; Бедрата са отпуснати; Колената са отпуснати; Подбедриците са отпуснати; Глезените са отпуснати; Ходилата са отпуснати; Пръстите на ходилата са отпуснати; Почувствайте тялото си отпуснато…). Умът не може да релаксира дълбоко, ако тялото не е отпуснато.

-Думите, които повтаряме наум в състояние на релаксация, реализират понятия, които обозначават. Картините и думите програмират ума да извърши това.

-Докато релаксирате, виждайки себе си такива, каквито искате да бъдете, вие създавате картината. Винаги насочвайте картината, която създава желаното състояние – младост, здраве, привлекателност, любов, просперитет.

6.Кажете си мислено: „Аз винаги ще поддържам умът и тялото си съвършено здрави.“

-Ето тук е хубаво да споменем, че Алфа състоянието носи много приятно чувство. Може би причината е, че влизайки в него ние загърбваме физическия  свят и потъваме в своя вътрешен такъв. А от там се приближаваме една стъпка до божественото.

-Желанието, убедеността и очакването подготвят обстановката за успеха, както в обективния, така и в субективния свят.

-Убедеността задейства мисловния компютър, като подава съобщението, че „се извършва програмиране.“ Убедеността също ни помага да си представим крайния резултат с ентусиазъм, а ентусиазмът повишава прилива на енергия, с която компютърът работи. Тогава мозъкът обработва информацията, която му се подава от вярващия ум. Неговата решаваща способност дава зелена светлина, като нашепва: „Аз ще успея“.

7.След това си кажете: Ще броя от 1 до 5(с цел излизане от нивото си). Когато стигна 5, ще отворя очи, чувствайки се все по-добре от преди, напълно здрав и великолепно.

8.Започваме да броим. Щом стигнем до 3, си повтаряме отново: „Когато стигна 5, ще отворя очи, чувствайки се чудесно – в отлично здраве, все по-добре от преди“.

9.И като за завършек на упражнението броим  4 и 5: „На 5 отваряме очи и мислено отново си казваме: „Аз съм напълно буден, чувствам се чудесно – в отлично здраве и по-добре от преди. И това е така“.

-Ако изпълнявате това просто упражнение всяка сутрин в продължение на 40-дни, ще придобиете способност да контролирате ума си в алфа ниво.А три пъти на ден е още по-добре. Когато продължите да изпълнявате упражненията вие постепенно придобивате автоматичен рефлекс. Когато „дойде стресът“, вие се изолирате от него, вашата нагласа става по-гъвкава и стресът ви засяга все по-малко. За това не чакайте да преживеете шок и ужас, изваждащ ви от равновесие, а положете целенасочено усилие и ще бъдете възнаградени, веднага.

...всъщност са само 3 стъпките;
1.Бройте от 100 до 1(и така 40 дни като смъквате бройката);
2.Представете си, че сте здрави и потвърдете, че сте в добро здраве.
3.Бройте от 1 до 5,утвърждавайки, че сте в добро здраве и напълно будни.

                                                                               Това е, насладете му се!

При самолечение трябва да следвате шест сравнително лесни стъпки:

Първо, още докато сте в Бета(това е състоянието, в което сме почти през целия ден, където изглежда, че не можем да контролираме нищо или все едно нищо не зависи от нас-което е лъжа, илюзия и подло подлъгване), трябва  да почувствате, че се изпълвате с любов (а следователно и с всеопрощение), че любовта е крайната ви цел. Възможно е това да изисква доста основно пречистване на съзнанието(слава богу, че мислите когато идва те идва една по една и това е наша привилегия, когато го разберем, осмислим и приложим правилно).

Второ, влезте в нивото си. Този акт сам по себе си  е основната стъпка към самолечението, тъй като, както вече казах, на това ниво негативните процеси в  ума – чувството за вина и гняв – се нулират,неутрализират и тялото е свободно да върши онова, за което го е създала природата – да се ‚ремонтира само“. Може разбира се, да изпитвате виня и гняв, но както вече знаем, тези чувства се изживяват на външно Бета ниво, и с практикуването Съзнателен Контрол на Ума те постепенно изчезват.

Трето, на ум си говорете за нещата, свързани с първата стъпка –изразете желанието си да постигнете основно пречистване на съзнанието(„С всеки  изминал ден ставам все по-добре във всяко отношение.“  „Отрицателните мисли и внушения не ми влияят на никое ниво на съзнанието.“), да използвате само положителни думи, да мислите положително, да се превърнете в любящ и прощаващ човек.

Четвърто, на ум изживейте заболяването, което ви измъчва. Използвайте мисловния си екран(това е когато повдигнем очите си на 20  ͦвсе едно наблюдаваме пред нас голям екран на кино, както едно време като застанеш на първия ред и не можеш да го обхванеш целия), за да видите и почувствате болестта. Това трябва да трае кратко, целта му е просто да насочи вашата лечебна енергия там, където  тя е необходима.

Пето, бързо изтрийте образа на болестта и си представете, че сте напълно здрави. Почувствайте свободата и щастието от съвършеното здраве. Задръжте този образ известно време, насладете му се и осъзнайте, че вие го заслужавате – помислете си, че в това здраво състояние вие сте в пълно съзвучие с промисъла на природата.

Шесто, още веднъж направете пречистване на съзнанието, а накрая си кажете: „С всеки  изминал ден ставам все по-добре във всяко отношение.“
Откриваме,че когато лекуваме другите правим добро и на себе си.