МАГИЯта на рефлексотерапията ми!

Едно от нещата, които си спомням през далечната 1994-та година, е как първият ми треньор тогава), каза може би неволно: "Преди да можеш да счупиш нещо, трябва да знаеш как да го поправиш". Той най-вероятно не помни, какво сме говорили тогава след една от тренировките ни, но моят живот се завъртя около това изречение със страшна сила. Обаче, едва след години то изплува, като нещо, за което да се хвана, за да продължа, защото както писането, така и масажите са скучна работа, ако не владееш енергията си и не се научиш да балансираш даването с вземането! И след това... вече толкова години 1994 - 2022 - 28 години не спирам да вървя в тази посока и съм изненадан от самият отзвук на човешката природа, когато работя с ходилата на хората, всеки ден.

И може би оттук нататък в разговора ми ще се проявява експерта в мен, а не ентусиаста, който започна преди 28 години... Така изчетох много книги, купих много от тях... събирах буквално парите си от закуски докато бях ученик, за да УЧА, защото за мен това бе най-важното. И все още Е! Въпреки, че нямаше много книги на тази тема - от начало, аз вече "горях" в тази посока... и практикувах! И вместо да "чакам", аз правех малки стъпки. Защото:

Това, което нямах, в повечето случаи ми се налагаше да давам. А това, в което вярвам, най-често се налага да се превърна за да го раздавам на хората...

Какво представлява рефлексотерапията:

Това е масаж на стъпалата и дланите на ръцете, където са разположени основните точки, свързани със здравето на различните органи. Всяка една зона от ходилата и дланите отговаря за здравето на определен орган от нашето тяло. Чрез масаж и стимулиране на определената зона се повлиява и съответният орган. Точков масаж може да се прави и в домашни условия, но е задължително да се направи консултация със специалист и сериозни познания в областта.

-Рефлексотерапията е дълбоко релаксираща и тъй като около 75% от заболяванията са свързани със стрес, тя може да допринесе значително за поддържане на добро здраве. Балансира кръвообращението, отделителната, храносмилателната, ендокринната, нервната и имунната система. Рефлексотерапията е особено ценен метод за възстановяване след боледуване, операции и продължителни периоди на стрес. Лечението изобщо не е болезнено, а напротив - изключително приятно и релаксиращо е. Въпреки това понякога има области, които са малко по-чувствителни на допир (степента на чувствителност варира от пациент до пациент).

Как да се подготвим за лечение чрез рефлексотерапия:

Ако това е първата ви среща с рефлексолог, важно е да му дадете своята медицинска история. Ако това е последващо лечение - важно е да информирате терапевта за всяка промяна във вашето здравословно състояние, дори преди започване на лечението.

За какво помага точковият масаж:

-Намалява стреса и понижава напрежението. Спомага за премахване на неприятни симптоми, които са причинени от стреса като - главоболие, безсъние, раздразнено дебело черво;

-Релаксира тялото. Това е особено важно за хора, които работят напрегнати професии, затормозяващи и напрягащи ги психически. Релаксирането чрез точков масаж на ръце и ходила отпуска ума и духа, като зарежда пациента с положителна енергия и нови сили;

-Стимулира ума. Чрез правилното третиране на точките по време на точков масаж се стимулира работата на мозъка;

-Баланс на емоциите. Третирането на точките на ръцете може да спомогне за контролиране на емоциите и намаляване на депресивни страхове като безсилие например. Паралелно обаче се повишава увереността на човека в собствените сили;

-Пречиства тялото. Особено важно е след рефлекторен масаж на ръце и ходила да се поемат повече течности. При масажа се освобождават множество токсини и натрупани шлаки от тялото, които трябва да бъдат изхвърлени по естествен начин максимално бързо (изключително важно е да знаят хората, че в самото си начало болестта симптомите са меки без болки и достатъчно търпеливи. Обаче въпреки чудовищното невежество на човекът към самият себе си (както винаги) природата е добра към него и съвсем по майчински, безболезнено и тихо напомня, че в организма му има нещо, което не е наред)...

Руската школа от Академик Владимир Бехтерев

Американската школа от д-р. Уилям Фицджералд (УНГ), a Юнис Ингам продължaва делото му и го дорaзвива...

А в България #христоотлясковец практикува 27 години и за последните 15-сет години е изправил, чрез нея 21 човека от инсулт.

Ако искате да изпробвате тази неинвазивна и релаксираща форма на лечение, защо да не опитате моята рефлексология още днес?

 (четете и думичките с шарен шрифт...там има препратки към още информация)


Само не знам дали беше „редно“ да изпъквам преди 13-сет години със знанието си и да „изправям“ болните от ИНСУЛТ, а това да ме прави излишно известен... и хората излишно  очакват от мен „чудеса“ и искат ако могат по-бързо да се случват.