Етичната страна на МАСАЖът:

 

Дали ученето в училище за масаж е същото като да си натрупал 20-сет години опит в работата с клиенти (не мисля)?! Как намирате страхотни масажни терапевти, особено ако се надявате редовно да ги виждате за масаж(все по-лесно)?!  Отправяте запитвания към познати и искате  препратки! Ето ви една към Христо от Лясковец.

Получаването на препоръки за масажни терапевти от „услужливи“ приятели винаги е добра идея. И не чакате „късмета“ да ви се усмихне. Така веднага се възползвате от модела реклама „от уста на ухо“ и започвате да събирате мнения (сакън да не се прекарате, ако опитате първи или вие прокарате пътя първи), да търсите телефон или имейл за контакт. Можете дори да попитате колеги на масажисти (които не са „раздирани“ от вътрешна завист и злоба към определени „колеги“ за дето те работят и печелят повече (но вие няма как да знаете, че това съществува от как свят светува)) заради препоръки. Ако се движат средно с много хора, не правят вида масаж, който търсите, или работят в луксозен спа център, който е извън вашия бюджет за текущи нужди и лечения. Ако сте местни, можете да разберете, че масажните терапевти може дори да имат частна практика на по-достъпни цени... Търсете и слушайте първо мненията на хората, а след това само съществото си/сърцето! Защото не всяко мнение е важно за вас...което чувате отправено срещу тях.

Винаги според мен опитността над 20-сет години е за предпочитане в която и да е област (но само в България да си опитен е проблем). Масажът не прави никакво изключение тук. Защото човекът е „печен“ в много житейски ситуации, водил е изключително много диалог с всякакви клиенти(което го е научило да пресява, както и заради това да го „пресяват“ и него), станал е по-благ (намерил е вътрешния си мир(без да се „извисява“ над всички) и тихо без фанфари си сбъдва ежедневието), търпелив и е проявил постоянство, което е едно от основните качества на всеки човек(да устои), стремящ се към развитие (и надграждане), а „невежите“ го наричат успех. За това „издръжливостта“ е 100 пъти по-важна от опаковката представена пред обществото (но за нея можете да разберете само ако попаднете на такъв терапевт или ви е препоръчан от друг домогнал се до него). Те са истински кът-повярвайте ми!

Търсете Терапевти/масажисти на свободна практика, които биха ви обърнали персонално внимание, биха спазвали точността в часът както за посещение, така и за извършената работа върху вас(а не ви претупват, защото днес им е „криво“). А не ви записват други в график, който ако не се спазва с желязна дисциплина се разводнява и всяко закъснение от само 5мин. за 12-сет. човека става изтичане между пръстите от цял 1 час. Кой би компенсирал тази загуба на време, ако някой иска да закъснее, не дойде защото така му е скимнало или просто така прави с всичките си посещения навсякъде (защото е разглезен). Слушайте внимателно когато говори за точността и времето, което е безценен ресурс, заменящ го за вашите евтини пари(защото вие имате нужда от него, а не той от вас). Тук идва на „помощ“ онази негласна лоялност между клиент и терапевт, която ако я няма на лице се търси за да се „изгражда“ с времето. И заплащането в абонамент е нормален детайл, който може да се случва предварително в началото на месеца. Докато човекът се нуждае от услугите ви. Така всеки предплатил напред е 1000 пъти по-точен и отговорен, защото знае, че губи пари (а никой не обича да губи). Слушайте внимателно, когато той говори, за да знаете повече и да си направите разчет на всичко от енергия, до време...

След това питайте за масажните техники(не услуги - защото вече трябва да ви е ясно (поне на вас, защото той/тя вече знае какво прави), че вие сте дошли за масаж, а не да си „сверявате“ часовника в уютна атмосфера губейки му/и времето)... Какви стилове владее, кой би ви препоръчал и каква е разликата единия от другия. А ако имате конкретно заболяване или цяла колоборация от такива е редно първо с тях да започнете, а не да ги оставяте нарочно той/тя "да ги откриват“ (само защото си мислите, че той/тя трябва да е „медиум“, за да предусеща всичко на всички). Слушайте внимателно, защото това е информация, която би го отличила (от всички други където сте си „разчесвали“ езика до сега), ако си е „написал“ домашното за тези 20-сет години практика и знае достатъчно за да ви предложи само онова, от което вие всъщност имате нужда. И не ви ощетява само защото искате „някакъв“ масаж! Ние тук предлагаме например: Тайландски масаж, който може да се извършва както на земя, така и на кушетка и стол. Освен това предлагаме маслен масаж,който включва(...). Освен това извършваме специфична Рейки терапия обхващаща холистичната карта на живота ви... и т.н..(няма да разкривам тук моето ноу-хау, защото хората за него плащат-скъпо). Повече към визитката ми!

Можете също да прочетете и тук: Неписани правила!