Неписани правила!


-Ние можем да се развиваме само тогава, когато имаме върху какво да работим. (Открийте страстта си навреме защото това подобрява паметта и креативността ви. Когато човек се занимава с нещо, което обича/обожава, той влага много от себе си. По собствена инициатива учи все повече подробности за хобито си и така повишава не само общата си култура, но и тренира паметта си. А и колкото повече навлиза в дадена материя, толкова повече се отпуска да бъде креативен).

-Никога не си позволявайте волности с клиенти от женски пол/или ако сте жена към мъжкия пол. Професионалният масажист винаги трябва да се придържа към определени граници в общуването с клиента/клиентите си. Освен ако нямате договорка или не ви е друг вид партньор.

-Няма значение дали сте мъж или жена, пред всички нас стои една задача - да създаваме процъфтяващ бизнес, да се научим да удовлетворяваме стойностно Клиента. Стремете се да бъдете не най-добър в работа, а най-търсен във вашата ниша,  защото има голяма разлика едното от другото. 

-Станете мобилен/гъвкав масажист/терапевт и предлагайте и масаж по домовете. Не забравяйте и за фирмените офиси и корпоративни клиенти. (Колкото по нееластично е предлагането ни на пазара на труда, толкова по-голямо е изменението на цената от промяната на количеството – посветено време!)

-Знайте кога да "уволните" клиента, защото не сте длъжни „да попивате“ отпадъчната им мазнина и жлъч. Както и вие не ги заливайте с фалшиви оферти, промотиране на излишни продукти и т.н. Ако можете  да подбирате хората, с които да работите направете го. Обаче е редно да знаете, че и хората могат да ви избират както и да ви се доверяват, ако пожелаят - без да прегаряте емоционално или да драматизирате!!!

-Предлагайте специален масаж на краката просто така от сърце Thai Foot Massage или друга по-кратка услуга като Office Massage/Chair Massage с което да накарате хората да опитат услугите ви, и така откликвайте на тяхната лоялност. Така щастлив е този, който прави добро за другите. И нещастен е онзи, който очаква добро от другите!

-Намерете своя път към своя успех!(Защото да имаш Талант е голямо предимство, но само от нас зависи дали тази преднина ще се увеличи или заличи. Здравата работа, практиката, последователността и постоянството никога да не се отказваш – това са факторите, които превръщат мечтите в реалност. Печелете без да се хвалите излишно и губете без да се оправдавате.).

-Правете нещата съпътстващи Масажа само със Сърце иначе се откажете... губите си времето!(Така вярвам, че терапевта трябва да говори повече с работа си и по-малко за нея, и от там и за себе си.)...

                                    Автор: Traditional Thai TherapistΧρήστο Χριστοφ



Можете да прочетето още за "Етичната страна на Масажа"