Life and Еmotion...SeA gracias

Когато си бях казал, че тази година няма “да създавам“ нищо и ще си „взема“ отпуска-т.е. да си отпочина, Вселената някак за пореден път ми показа, че такъв период си дават само тези, които вече са уморени или ги няма тук на земята. Щом ще е така веднага се за огледах за детайл, който да описва най-точно това, което ще е, да е грациозно и докосващо, да не кажа запомнящо се още от първия път... тогава, какво по-грациозно може да е освен балерина. Въпреки, нечовешкия труд, който полагат за да пресъздадат хореографията си, когато са на сцената, те не дават израз през какво минават, за да блеснат за един миг. Нищо не разбирам от балет, но съм ценител на грацията, която излъчват, на харизмата им, с която ме пленяват и на непоколебимия дух, който демонстрират още от началото на своята кариера, нищо, че пътя е дълъг, болезнен и пропит с много нерви, болка, хиляди повторения и сълзи. То и няма такъв, който да е само осеян с рози и червени килими... за да минеш по него „трябва“ да си го заслужиш.

Щом е така „запретнах ръкави“ и започнах. Така веднага се върнах в спомена си за едната ми регресия(защото те досега са само две) и взаимствах от нея името на момиченцето ми и го наместих върху Продуктовата Гама на цялата линия –SeA”. А веднага след това се напасна сама в мисълта ми думата “gracias”. Така линията от продукти стартира под заглавието SeA gracias”.(Само ще вметна, че Продуктовата Гама „SeA gracias“ 7-нови продукта е обединена под името: Beaty Herbal Set” (Silver 7)). Всяка Гама си има нещо като обединител, който е лидера ѝ.
Така стартирах линията с масажния крем SeA gracias Relax XXI”-massage cream. Рецептата е много фина, детайлите са ясни до прозрачност. Усещанията, от крема след нанасяне са удивителни. Както по време на престоя с него, така и в края му. Вярно е всичко хубаво си има и край... но аромато-терапията остава най-трайно. Тя оставя една нотка на ефирност, грациозност и лекота, която се запомня... пренася те в другото интимно измерение, което е лично и само за теб. Комфорта е лек и силен, като начало на всеки един старт, с една лека особеност, че е така до края, без да се натрапва. Колкото и да не ми се иска да споменавам думата „край“, той е неизбежен заради това, че може и да ни се иска да сме в блажено състояние постоянно но, от време на време е хубаво да слизаме и на земята.

Така дойде мигът на грацията. За миг се зачудих, как да я изобразя, защото много настоявам думите ми да описват точно детайлите по картината, която искам да пресъздам, както и обратното, но човешкия речеви език е беден, не е като картините, които нямат нужда разяснения. И така някак везната автоматично се наклони към точно определена поза заета от балерина.

...Прекланям се пред вдъхновението, което е така изключително и чисто. Името на балерината е Misty Danielle Copeland. Родена на 10.септември 1982г. в Канзас Сити, Мисури, САЩ. Тя вече е в историята като първата афро-американка и главен танцьор в ABT - Американски Балетен Театър, и неговата 75 годишна история. Освен това тя е изключителна новаторка и влиятелна балерина на своето поколение. Тя променя, като разбива представата на хората, относно каква „трябва“ да бъде типичната балерина.  През април-2015г. бива обявена за един от 100-те най-влиятелни хора на своето време.
Попадайки на нейни снимки и клипове останах изумен и това се превърна във вдъхновение. Не величая нищо освен една единствена поза, която заменя буквата и(i) в надписа gracias”. Цялата тази Гама е изписана на английски защото съм се устремил извън границите на китната ни държава - България. И това е благодарствена статия относно призива на вътрешния ми импулс за създаване, защото е време за нещо ново. Няма как да стоиш в една зона на комфорт и да чакаш. Защото има голяма разлика между това да си търпелив и да чакаш нещо си... за това настъпвам здраво напред.


SeA означава море, по-късно разбрах, макар, че аз не съм търсил превода на думата, защото знам, че това е името на момиченцето ми от Другата Страна. Но за думата „graciasсъм изцяло съпричастен, защото с това изразявам грациозната си благодарност, както  към продукта си и балерината, така и към хората докосващи се до него.

За това съм изключително благодарен на факта от постигнатото по Продуктовата Гама от колкото отделеното и време. Всеки детайл трябва да ми излиза от вътре, да е наситен, за да мога ясно да го изобразя(макар и понякога с думи) за да могат хората от рекламния отдел да ми го пресъздадат и да е точно това, което съм видял в мислите си. А, ако не стане веднага си чака реда. През последните 16-сет години денят ми започва от вечерта. Лягам си рано не само защото искам да съм пълноценен през денят, като се наспя, а защото разбрах, че първите 15-сет мин. слез затваряне на очите, са от жизнено значение за Творческата ми действителност. За това заспивам, за да се събуждам...