(с)Бъдник!


                                     
Умът ми търсеше(решения)... Сърцето намери(достатъчно от тях)... Душата ми усети, кое ми бе нужно по пътя... И го Случи. Просто се случи  така, че когато спрях да търся намерих толкова много неща, които исках.Обаче и парадокси не липсваха по пътя ми през 2018г. Оказа се, изключително важно без да го съзнавам, че Времето, Разстоянието и Трудностите са безценни Био - Химични Величини. Тези Уроци ми дадоха да разбера, кой ме Обича, кой ми е истински Приятел и кой не ми е нужен въобще в живота, бизнеса и всичко останало. Една от малкото ми грешки, който допуснах(през 2018), бе че се опитвах да извадя от главата си това, което няма как да излезе от Сърцето ми. На скоро разбрах, че от нито един собствен лабиринт не се излиза с чужд ключ. Така ми стана ясно, че никой не може да ми каже къде ми е мястото, защото само Сърцето ми ме води.

Коледа и Нова Година са краят на отредените в Календара - 365 дни. Така този край означава същевременно ново начало. Тъкмо тогава „намираме време“ да се замислим за хода на времето. На кого ли от нас не му се е случвало да възкликне: Боже мой, как лети това време. Да Времето лети, летят годините, летят месеците, седмиците, дните и часовете... Всичко се движи и Слава Богу. Всеки от нас си има „живот по мярка“ и собствена рецепта за живота понякога „пресолен“, друг път – безсолен.

Времето е уникално сега се случват толкова много неща, които нашите предци само са искали. Всеки от нас едновременно е автор, сценарист, режисьор и изпълнител на собствената си постановка наречена – живот. На онова, което се случва в неговото време. За това възприятията за време е строго индивидуално, строго регулярно, само наше и на никой друг. Само от нас зависи дали то ще премине просто така без да остави следа или пък ще остане записано в книгата на живота. Времето е на наша страна. Можем да го правим каквото си поискаме. Можем да го владеем, да го коригираме, да го насочваме, да му влияем позитивно, стига обаче да съзнаваме, че притежаваме пълната свобода да го подчиним на себе си и на своите желания. Въпреки това е редно да не забравяме, че не можем да подчиним нито физиката, нито биологията на времето. Не можем да удължим времето денят да стане по-дълъг, нито да съкратим нощта, но можем да го разтегляме все пак. Не можем също така да си „играем“ със стрелките на биологичния ни часовник освен да го настроим да работи безаварийно. Но нека не забравяме, че сме духовни същества с човешки преживявания, а не човешки същества с някакви си там духовни пре (от) живелици. След като сме такива от нас самите зависи дали ще проспип и загубим отреденото ни с Висше, дали ще си позволим да не оставим никаква следа. Добре ще е да се спираме много по-често „от обикновено“ за да си спомним, че Времето сега е безценен ДАР.

Всеки ден наблюдавам хората и колко повече го правя толкова по-съзнателно прегръщам близките си, жената която Обичам и някой познати. Така аз лично подарявам късче от мен всеки път заедно със стойността на времето си. Сега когато правя своя „годишен анализ“ и оставям зад гърба си стара година, не забравям да изчисля какво количество Подарено Време съм отдал на хора от които се нуждая, на тези на които съм помогнал, на тези от които се уча - за да преподавам нататък. Защото Излишъкът от време бих искал да го дам на онези, които имат нужда от него, а не да крада от онези, които и без това го нямат достатъчно. Както с крайчеца на окото си отправям поглед към новата година, която ще е още по-изобилна и щедра за мен и ще направя всички онези хора доволни и щастливи...

Все още денят на всички ни е 24 часа и само от нас зависи как ще изживеем всеки миг от тези часове. Защото Излишъкът от време бих искал да го дам на онези, които имат нужда от него и мен, а не да крада от онези, които и без това го нямат достатъчно. Хубаво е да имаш приятели(е аз нямам много), хубаво е да вършим работата си с любов. Хубаво е да постигаме успехи. Хубаво е да се наслаждавам хедонистки на времето, което ни е отредено. А това време ни помага да придобием драгоценен опит, а той ни помага да постигнем задоволството от себе си и своя живот.

P.S.: Нека времето ми тук на земята бъде изпълнено с повече мъдрост и силата да бъде моя Пътеводна Светлина, която да ме води до нови успехи, радости в живота през настъпващата 2019г. Наслаждавам се на живота защото знам, че времето е на моя страна от как разбрах, кое наистина е важно за мен и имах куража да завъртя живота си около него...