ЛЕКуване на Замръзнало рамо!

Относно "Замръзналото рамо" и "Office Om Massage":
Причините са комплексни, като водещите са възпалени сухожилия, възпалени около-ставни торбички, промени в ставната капсула. Именно те оформят синдрома на т.нар. замръзнало рамо. Подобно състояние може да се предизвика от остра травма или от хронични микротравми, обяснявам всеки път. Потърпевши обикновено са активните спортисти, но също и хора, които спортуват за удоволствие. В рисковата група обаче попадат и извършващите еднообразни действия, включително и тези, които работят на компютър и дълго време са в една и съща поза. Простудни и вирусни заболявания също могат да отключат остър пристъп на болки в рамото. Тогава се засягат и нервни сплитове.

Състоянието започва с болки при движение на ръката. То се нарича синдром на ротаторния маншон. В следващия етап се ограничава движението в раменната става. Когато болестта напредне и се увредят околоставните торбички и самата ставна капсула, се стига до синдром на замръзналото рамо. При някои "засегнати" болката е нетърпима дори при покой. Въпреки това се опитвайте да раздвижвате рамото, доколкото е възможно. Голяма грешка е да го обездвижите, като си мислим,че с това ще решим "кардинално" проблема-съветвам всички.

И вече имам два случая успешно повлияни чрез постоянство от страна на клиентите и сега се наслаждават на движенията и на двете си ръце и нямат никакви проблеми в тази насока. "Office Om Massage" е изключително интелигентна процедура отличаваща се от европейските процедури и даваща изключително различен прочит на възстановяването без стрес и допринася за напълното премахване на сковаността, нежеланието за движение при болката,която смразява всеки-усетил я.