Agro-Fitness... да илядим!

"Ако желаеш да бъдеш Щастлив,постави си цел,която командва мислите ти,освобождава енергията ти и вдъхновява надеждите ти." 
                                                                               Андрю Карнеги

Днес(09.09.2016г)правим предаване със заглавие "Agro-Fitness"...
Поради факта, че на тази тематика свършихме с последното предаванe е редно с такова да започнем сезона. През времето, през което хората си почиваха, аз учих много неща за семената, за поливането, за влагата, за пръскането, за говоренето на растенията, за галенето(ако щеш)-то и те си имат нужда от масаж. Нищо, че това може да изглежда отнесено на мнозина, на мен не ми пречи....

Видях и заснех клип "Целувката на пчелите", това е тяхното изкуство да опрашват цветчетата където минат... освен това записах и песента на Щур-ч00, натурална и автентична серенада, която изнасят щурчетата всяка вечер.

Грижата, вниманието и желанието са изключителни качества, но надзъртането(по-бързо да стават нещатане помага особено), защото е лишено от търпение(човекът). По-конкретно ме вълнува домата, не толкова другите култури. Там има един период на 180 дни, в който така или иначе нищо не можеш да направиш докато той не се осъществи от само себе си... Не можеш да го препираш, не можеш да настояваш излишно да става "само по твоята"... защото и Звездите стоят над главата ти и те имат принос-Земните цикли също, както и Времето, Космоса заедно с Луната играят също важна роля в Случването на целия процес от семената, та до узряването на домата и неговото поглъщане от нас-хората...
Освен това производството на еднолично-автентично отгледани култури, плодове и зеленчуци е 100 пъти по-качествено от "био"и "еко" земеделието, защото и то е опорочено. Докато това, което всеки само си гледа и няма нужда от премятане и прекупуване, съответно и от много опипване – преди консумация. Защото когато си с чисти мисли в грижа за Земята си, то се предава и на растенията, а когато всичко това е отровено от печалбарство, пестициди, и други прекупвачески мисли... хората ядат невидима отрова и после се чудят, защо това, за онова им се случва... с какъвто мотив тръгнеш, такова те застига!!!
Натуралното и свободно земеделие без агресивност и с любов, дава много по-голям качествен добив от желаната култура, от колкото оная манипулирана с пестициди Сила, да расте по-бързо, която  трови по-бързо-съответно... източника си-човекът.
И аз се уча от различни хора и аз се раздавам с лекота в 'кърската' работа в градината и сменям стария подход към нея с нов и с огромно и безрезервно търпение очаквам да видя новите резултати... през новата 2016г.
Не тровете себе си с лъскавите неща, цената която после ще платите е кофти за всички около вас. Трудно се преглъща-това!!!
  
Препоръчвам на младите хора да търсят работа,от която ще се научат нещо(което ще им е полезно в живота), а не такава, от която ще получават само заплата!!! За да не се налага постоянно да ги уволняват!