10 причини детето ви да практикува йога



-Обучението в контрол на дишането и тялото родителите би било добре да го запознаят с йога практиката. Дали детето ви е травмирано  или има други вътрешни борби в него си-йога може да му помогне да се развие в три направления: физически, неврологично и емоционално.
-Йога спомага за подобряването и засилването на концентрацията и вниманието от което всеки родител и учител страда, и се оплаква,че не може да му го задържи за повече от 5мин.
-Децата могат чистосърдечно да повишат доверието в себе си и благодарение на това да се упражняват в нови пози и движения.
-Гъвкавостта чрез практикуване на йога, може да повиши еластичността при децата, което им помага при травми не само по време на игра.
-Йога развива двигателните навици и култура, мозъка и душевната мощ.
-Йога помага на децата да се самоосъзнаят и да обърнат в най-ранна възраст внимание над тялото и мислите си.
-Йога спомага за спокойствието на децата, който са хипер активни/в случая/.
-Когато усвоят  и разберат положителния аспект на йога те успяват да приемат и одобряват  себе си.
-Създава организираност на детето и няма да има излишно пилеене на времето, което е безценен дар.
-Йога само спомага за засилването на възприятията и не пречи нито на училище, работа, кариера или хоби. Тя само балансира тялото и духът и заздравява както нито една дисциплина създавана до сега.

Според моята дългогодишна практика и наблюдения знам, че йога спомага за развитието на физическото, емоционалното и душевното състояние не само при по-големите, а и при децата. Едно дете не се нуждае от някаква диагноза, че да бъде записано на йога практика и чак тогава да усети ползите. Когато родителите практикуват йога заедно с децата си те им помагат да изградят още по-силна връзка със самите себе си и семейството, създават им здравословни навици, всички процеси се извършват с лекота и разбирането и опита, който могат да придобият още като деца е несравним.

Въпреки, че не се среща толкова много  да се преподава на деца, аз самият преподавах в едно училище, но от това бяха ощетени децата, а не някой друг. В името на децата би трябвало да правим много неща, но също така-в името на децата ни сме ограничени да мислим за много неща.

Помогнете на детето си да стане човека, който то мечтае, а не да проектирате вашите желания, страхове и безсилие върху него. Въпреки, че не е наказуемо от закона това е наказание за детето и после за самите вас. Внимавайте!!!