AP Balance



От Библиотеката на Христо от Лясковец! Използващ мозъка си много по-пълноценно!

Кръстна помпа(Pelvis) – Първата митница; Черепна помпа (Atlas C1) -  Втората митница; Първата помпа издига енергията от таза по гръбначния стълб до вратът и главата (по Заден Среден Меридиан), а след това черепната помпа я транспортира от пред и я спуска до пъпа (по Преден Среден Меридиан).

Ключът към успехът в това начинание, е че се научи човек като мен да релаксира пълноценно като насочва към мястото на своя фокус-Енергията фокусирайки я като сноп(Слънчева светлина преди да се запали хартия или сено)!

Възприятието е основен емоционален отклик. Това как се чувстваме рефлектира в/у  начина, по който възприемаме света. Всяка наша мисъл генерира енергия. Всяко наше действие съзнателно или несъзнателно генерира енергия. Всяко хаотично раздвижване на енергията създава препятствия в нас. Това е същото когато да виждаш големия кораб да плава за някъде, а самия той да не знае накъде (но ти не знаеш това – докато го гледаш). Съответно каквато е да е посоката му - няма да стигне някъде! За това и енергията си има своя план и се движи по своето направление, а ние по някое време осъзнаваме това, след определени житейски абстракции или катаклизми. Енергията и тялото ни са изчерпаеми източници и са ни дадени на заем. След определена времева линия ние така или иначе ги връщаме. Защото не ни принадлежат! И въпреки това тя съществува, движи се в нас и напомня за себе си когато си поемем дълбоко дъх и усвоим праната без да я виждаме. Тогава най-случайно в стил дежа-вю ни се припомня как преди много години или от минали животи сме преживели същото или нещо подобно, което не помним. За това самото състояние е като мираж.
Преди години за първи път чух думата фасция. След това прочетох достатъчно за да само-сезирам, че има изключително дълбока информация, която ще си позволя да допълня, защото мисля, че има доста празноти по този въпрос. И само защото има такива и не се прави нищо по този въпрос (в тази посока), човешкия фактор да може да използва обединяващата версия на Изтока чрез Запада. Мисля, че само човек които се е докоснал и практикувал Йога, Даоистки практики, Тай Дзи Цюан и т.н.(в този ред на мисли) би направил невидим паралел (макар, че питайки и такива практикуващи, недоумяват как съм стигнал до това знание и съм ги „навързал“ нещата!!!). Е то най-вероятно не е случайно да „го засека“ в съзнанието си, защото аз това правя по цял ден (нали съм „радарчик“) и ги практикувам. Мисля, че е напълно нормално да бъда допуснат до това знание, за да го експлоатирам колкото се може по-качествено и хиляди хора да могат да си го интерпретират и ползват с любов като ги запозная с него.  И е редно да посрещаме всеки ден с любов в сърцето си - след като вече знаем това. За това в съзнанието ми бе допуснато да навлезе макар и без доказателства, че ако това дишане - Шестте лечебни звука и Вътрешната усмивка могат да допринесат за освобождаването от цялото вътрешно напрежение (което образува прекомерното отделяне на топлина), и което сварява всичко по пътя си, то ще го стори. С цялостното насочване на вниманието ни към този процес, показвайки ни как без усилие да се справим сами. И ако това се окаже вярно (ще оставя всеки сам да си го доказва-практикувайки когато има време и желание или може би здравна цел), то е редно да се обърнем към него и да го ползваме като национално богатство, благодарение на преведените книги на (Гранд Мастър)GM Мантак Чия и Даоистката традиция съхранила вековни познания за опазване жизнения ресурс на човека, а именно живота му...в неговата истинска цялост...

...А не да чакаме на „белите манти“, които  може би „са учили“ не това което наистина е трябвало да показват с примера си. Не ги съдя, някой от тях толкова могат. Вярно е, че така наречена „съвременна“ медицина е оглозган стар кокал и в буквалния смисъл оставя много хора извън своя обсег и всеки сам „трябва“ да търси своето спасение къде ли не и в какво ли не. Е, тогава каква е файдата от ползата да учиш нещо, което на практика ти казват с времето, че не е точно това което си искал „да помагаш на хората“, но разбираш, че много неща не зависят от теб(да не кажа нищо, че по-лесно),защото преди теб е фармацевтиката. Медицината не е критерии за здраве! Но пък и те самите не казват на хората (защото не знаят), че могат да се справят сами с почти всичко, и че могат да бъдат успешни, а не клечащи по цял ден пред сумрачните кабинети на тумби сякаш там дават кюлчета – злато вместо „направления“! Веднъж проявено цялостно нехайство в живота на човек, трудно би се поправило с една таблетка-дадена от доктора, която няма практически смисъл. Та така (да не задълбавам нататък, че ще бъда много груб).

Кръстна помпа(Pelvis) – Първата митница; Черепна помпа (Atlas C1) -  Втората митница; Първата помпа издига енергията от таза по гръбначния стълб до врата и главата (по Заден Среден Меридиан/Управляващият Ян канал), а след това черепната помпа я транспортира от пред и я спуска до пъпа (по Преден Среден Меридиан/Функционалния Ин канал).Това е свързано с упражнението на МикроКосмическата Орбита и осъществяване на пълен кръг от задвижената енергия!

Фасцията е три вида: повърхностна, висцерална и дълбока. Освен това тя е цяла мрежа от съединителна колагенова тъкан, която се намира точно под кожата ни (триизмерна паяжина от фиброзни лепкави белтъци, които свързват в едно няколко билиона клетки в нашия организъм), но пък за това другото и име е „втора кожа“. Тя е свързващото звено между сухожилията и хрущялите, както и между меките тъкани и костите. Реално погледнато тя обвива мускулите и вътрешните органи като пашкул и прави възможно движението на тялото ни. Част от фасцията са и мембраните, които защитават мозъка, гръбначния мозък и периферните нерви.

Само човек, които практикува източни практики като пълно-йогийско дишане (дълбоко и цялостно-съзнателно-волево дишане), Шестте лечебни звука (по линията на Дао практиките от Гранд Мастер Мантак Чия), би допълнил своят живот с разбирането, че: практикувайки ги дава на тялото си ресурс от който то се чувства прекрасно и не се самоунищожава: Според китайската медицина всеки орган е заобиколен от  „мембрана“ наречена фасция, която регулира неговата температура.  Чрез самата мембрана се отделя излишната топлина навън през кожата, където тя се обменя и взаимодейства с  Жизнената (Ци) Енергия от Природата. Обаче продължителното претоварване с физическо и емоционално напрежение прилепя мембраната до самия орган и тя не може да отделя своята генерирана топлина към кожата, нито може да поглъща охлаждащата енергия чрез кожата. Освен това кожата се задръства с токсини и органите се прегряват. А прегряването предизвиква свиването и втвърдяването на съответните органи (да не кажа само-изпържване).  Детоксикацията чрез изпълняването на Шестте лечебни звука е най-добрият начин за изчистване на органите, защото ползва свежата енергия за тяхното пре-по- чистване. А хората изразходват изключително много пари за билки и лекарства, за да очистят органите си. Но в повечето случаи тези вещества остават в организма, причинявайки допълнителни щети чрез замърсяване. Освен физическото изпълнение на дихателните упражнения е хубаво да подпомогнем процесът чрез ментална концентрация като си представим как чрез издишването си отвеждаме излишната горещина, влага, болна енергия  изстисквайки я  изхвърча навън... докато звуковете предизвикват вибрирането на определени органи, то чрез движенията на ръцете съчетани  със съответната позиция на тялото, изваждат топлината и напрежението вън от тялото.

Всеки звук си има свое дишане като акцент към даден орган: Първия е насочен към Белия дроб(доминиращ през Есента); Вторият е към Бъбреците(Зима); Третият е към Черния дроб(Пролетта); Четвъртият е към Сърцето(Лятото); Петият е към Далакът (Циганско лято); Шестият е Тройният нагревател; А той се отнася до Трите енергийни центъра на тялото ни. Горното ниво, което се състои от мозъка, сърцето и белите дробове е горещо; Средното ниво, състояща се от черният дроб, бъбреците, стомахът, панкреасът и далака е топла; Долното ниво което съдържа дебелото черво, тънките черва, пикочния мехур и половите органи е студено; Звукът на Тройния нагревател балансира  температурата от трите нива, като сваля горещата енергия надолу до долния център и изкачва студената енергия нагоре до горния център, през храносмилателния тракт. Това води до отнемане на стреса и топлината причинени от „живота, който водим на тихо самоунищожение“  и е предпоставка за дълбок и релаксиращ сън, подобрява качеството ни на живот както и самото ни усещането  към него! Освен всичко това мнозина не знаят, че с волевото дишане се осъществява и масаж на вътрешните органи докато се проветряват, възвръща здравето на увредените тъкани, издига степента на осъзнаване на собствения ни уникален по рода си живот, и подобрява самочувствието ни. И всички тези уникални дихателни техники влияят пряко и на хормоналния ни баланс.

Χρήστο Χριστοφ каза: Както често се шегувам, че Вселената е забравила да ми "сложи" качества в "стандартното" оборудване при раждането ми, то аз развивам своята Вяра чрез това, което обичам да правя. Но всеки ден се уверявам, че ако и да притежавам други качества, знания и умения без Надеждата нямам нищо! Така едва "накрая" когато Любовта ме припозна за достоен ме призова. Но едва тогава!

(това е първата ми задълбочена Научна статия по този въпрос)



Повече за Материята тук в графа - Fire!!!