Който има БлагоДарност!


„Който има БлагоДарност (за здравето си), нему ще се даде и щe има изобилие; а който няма благодарност (за здравето си), от него ще се отнеме и това, което има! Защото Благодарността е ваксина, противоотрова и противовъзпалително средство в едно!“

Така степента, в която сте благодарни за Здравето си, е степента, в която ще се подобрява по вълшебен начин; степента, в която сте неблагодарни, е точно степента, в която то ще се влошава. Живот с влошено здраве, означава, че енергията, жизнеността, имунната ви система, ясната мисъл и всяка друга функция на тялото и умът ви ще отслабват.

Да сте благодарни за здравето си означава, че ще продължите да получавате още здраве, за което да сте благодарни, и същевременно ще освободите тялото и умът си от стреса и напрежението в него. Всичко това, което не е променено ще се промени защото ще използвате магическата сила на благодарността по отношение на здравето ви.

Настанете се удобно и затворете очи, защото започваме упражнението по „Вълшебство за Здраве“. Слушайте моят глас и мисловно повтаряйте след него, само докато запомните текста. След това можете съвсем сами да си служите боравейки мисловно с даден абзац получавайки цялостни резултати. Стремете се докато изпълнявате своята практика - живо да усещате и чувствайте благодарността като едно от най-важните и осъзнати събития във вашия живот... Няма да скрия радостта си, че колкото по-дълбоко усещате благодарността, толкова по-бързо ще видите удивителните резултати в тялото си... и около вас!

Нека започнем:
Помислете за краката и ходилата си; именно благодарение на тях вървите. Замислете се за всичко, за което те ви служат, като пазене на равновесие, изправяне, сядане, спортуване, танцуване, изкачване на стълби, каране на кола и най-вече чудото на ходенето – пеша. Краката и стъпалата ви позволяват да се движите из къщи, да отивате до тоалетната, да отскочите до кухнята за чаша вода или просто да стигнете до колата на паркинга. Краката и стъпалата ви позволяват да ходите из магазина, по улицата, на летището и по брега. Способността да ходим ни дава свободата да се радваме на живота сами без придружител! Кажете благодаря на своите крака и стъпала, като наистина се изпълните с благодарност за тях. Почувствайте живо благодарността!

Помислете за ръцете и дланите си и колко много неща хващате и държите само за един ден. Ръцете ви са основния инструмент в живота и вие ги употребявате постоянно и всекидневно. Ръцете ви позволяват да пишете, да се храните -самостоятелно, да използвате телефона или компютъра си, да си вземате душ, да се обличате, да използвате тоалетната, да вземате неща и да ги държите, както и да правите всичко сами. Ако не ползвахте ръцете си, щяхте да сте зависими от други, за да ви обслужват. Кажете благодаря на своите ръце и длани, като наистина се изпълните с благодарност за тях. Почувствайте живо благодарността!

Обонянието ви позволява да се наслаждавате на прекрасните аромати на живота, цветята, парфюмите на Каролина Херера, чистите чаршафи и изпраното току що пране, вечерята на котлона, огъня в зимната вечер, въздуха в летния ден, прясно окосеното сено, и как ухае земята след дъжд.  Кажете благодаря за прекрасното си обоняние, като наистина се изпълните с благодарност за него. Почувствайте живо благодарността!

Ако нямахте осезание, никога нямаше да правите разлика между горещо и студено или гладко и грапаво. Никога нямаше да усетите повърхността на предметите или да изразите любовта си докосвайки я физически. Осезанието ни дава възможност да докосваме любимите си хора с успокоителна прегръдка. За това обичам да прегръщам жената, която обожавам. Освен това усещането за допира на нечия ръка е едно от най-скъпоценните неща в живота ни. За това тя обича да я докосвам с дланите си! Кажете благодаря за скъпоценното си осезание, като наистина се изпълните с благодарност за него. Почувствайте живо благодарността!

Замислете се за чудото на очите, които ви правят способни да видите лицето на любимите си хора и приятелите, да четете книги, вестници и имейли, да вдявате конец в игла, да гледате телевизия, да виждате изгрева рано сутринта и да ставате свидетел на природната красота и най-важното според мен е да виждате пътя на живота си. Завържете си очите само за час и се опитайте да правите обичайните неща – тогава веднага ще оцените зрението си. Кажете благодаря за очите, заради които виждате всичко, като наистина се изпълните с благодарност за него. Почувствайте живо благодарността!

Помислете за ушите си, с чиято помощ можете да чувате собствения си глас и гласа на другите, тъй че да сте способни да разговаряте с хората. Без уши и слух няма да можете да използвате телефона си, да слушате музика, подкасти, мотивационни и медитативни аудио практики, да слушате радио, да чувате гласа и смехът на любимите си хора или който и да е звук на птичките в клоните на дърветата. Кажете благодаря за слуха си, заради който чувате всичко, като наистина се изпълните с благодарност за него. Почувствайте живо благодарността!

Би било невъзможно да използвате, което и да е от сетивата си без мозъка, който за една секунда обработва над милион послания от всичките ви сетива! Мозъкът ви е този, който ви дава способността да усещате и преживявате живота. На света не съществува компютърна технология, която да може да се равнява на него и да е толкова сложно устроена. Кажете благодаря на вашия мозък и прекрасен ум, като наистина се изпълните с благодарност за тях. Почувствайте живо благодарността!

Помислете за трилионите клетки, работещи неспирно за вашето здраве, тяло и живот. Кажете благодаря ви, клетки! Помислете за животоподдържащите си органи, които постоянно филтрират, почистват и обновяват всичко в тялото ви и си дайте сметка, че те вършат всичко това автоматично, без дори да съзнавате това. Кажете благодаря, органи и системи, че работите съвършено. Като наистина се изпълните с благодарност за тях. Почувствайте живо благодарността!

Но най-чудотворното от всяко сетиво, система, функция или друг орган в тялото ни е сърцето. То управлява живота на всички други органи, тъй като именно то поддържа потока на живота към всички системи в тялото ви. Кажете благодаря за силното и здраво сърце! Като наистина се изпълните с благодарност за него. Почувствайте живо благодарността!

Сега си кажете: АЗ СЪМ ЖИВ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ДАРА НА ЗДРАВЕТО В ЖИВОТА МИ!

Хубаво е да знаем, че нашата жива благодарност за здравето ни е важно условие за запазването му, както и гаранция, че то ще продължава да се подобрява – че енергията и желанието ни за живот ще растат. Ако благодарността се използваше ръка за ръка със съвременната медицина - то щяхме да сме свидетели на революция в здравето и в темповете на възстановяване; щяхме да виждаме чудеса, които до сега не сме и виждали. А до тогава ние имаме задължението да съхраним себе си и здравето си - сами. Нека направим добра духовна връзка и наистина работим за поддържането му.

Просто благодарете, защото най-голямото богатство е Здравето ви!