Не, закусвайте!

Прави ми впечатление, че на много хора им липсва "време" за изпълнение на всичко, но всъщност не, те не знаят, че проблемът в животът им, е енергията им. Когато човек като тях няма енергия да свърши определен вид "работа" или му отнема много време, значи "горивото" му просто не е достатъчно или няма нужното качество. И освен това, не знаят как да разпределят енергийния си ресурс правилно за през деня... и когато имат нужда от нея за "правилните" неща тя ги саботира, защото бива "разпиляна" предварително за излишно внимание - другаде.

Едва когато се научат хората да "закусват" правилно и своевременно "рано" сутринта, започват да чувстват нещата, които преди не са и предполагали, че могат да усетят (като ситост, лекота, подвижност, адекватност). Но пък това провлачва „крак“ с ранното лягане и т.н... всичко е като скачени съдове. Бутнеш ли едно всичко „тръгва“ да си иска своето. Или ти слушаш тялото си и му се доверяваш или то спира да изпълнява „командите ти“... толкова е просто!

Много са малко хората, които вземат под внимание фактът, че храната е сила само когато съответства на моментните нужди на организма, а нейния излишък й е баласт, който поглъща повече сила, за да бъде обработена. За това уважението на тялото започва от върха - главата! А там се помещава "природния лекар". 

Храната, за която не са отделени стомашни сокове, неминуемо развива гнилостни процеси и газове. Образували се веднъж гниене, започват да се образуват токсични материали, а те отравят организма - бавно и постепенно. Освен това незвисимо от географското местонахождение, човешкото тяло се подчинява нa едни и същи природни закони и изисквания.

За да имат енергия е редно "закуската" да е достатъчно течна, лека и добре сдъвкана (освен това масово хората не знаят, че организма по природа се чисти от полунощ до обяд, и ако всеки път прекаляваме с незнанието си, ще разчитаме на добавки и чайчета за детокс и отслабване, нищо че мазнините и захарите си се вървят свободно в кръвта и ни затлачват качествено, с наше позволение). Само тогава тялото ще се отблагодари като се "зареди" с нужния ресурс, който да създаде предпоставка за засилено енергийно присъствие в три направления като ги захрани, без да се чуди да "смила" ли храната или да отдава енергия за "тормоз" в залата. Както следва: черен дроб и гликогена, щитовидната жлеза и тироидния хормон, както и мозъка и неговата правилна мисловна дейност. Защото ако ще се прави нещо, каквото и да е то без всякакво желание, то е обречено на ранен неуспех (отказ). И тогава веднага приписват на слабохарактерния човека, че няма "воля". Тук волята няма думата, защото ако храната, не е в правилното време добре дозирана и зареждаща, то няма изграждане на енергийни запаси, както и на навици, защото ще има едно слабоумие, което виждам, че се толелира като вместо "закуска" хората пият само "кафе" и си мислят, че "тренират". Да ама те слагат "каруцата пред коня" и когато няма от къде да дойде основното "гориво" в тялото, то няма да може да издържи повече от 28 мин. след първоначалното изчерпване на гликогеновите депа от черния дроб запълнили се през нощта, а процеса на "топене/горене" на мазнини започва оттам нататък – като гориво. И този срив ако се случва системно, а той си се случва, "хората" се чудят, защо "боксуват", пребледняват и си мислят, че се дължи на "ниско" кръвно и т.н., а не знаят, че им пада кръвната захар от липса на гориво в "кръвта", което да ги задвижва, но инсулина не се секретира навреме. И липсите не се покриват системно и вместо удоволствие от движението се активира режима "бий се или бягай".. защото това е мъчение, а не е забава. И тогава ко прайме?!

Неопитността на много хора, не ми е по вкуса и вместо да се образоват и да питат, те си знаят "всичко" и си я карат както си "знаят" (докато аз давам знанието само на клиентите си, с които работя). А аз стоя и ги гледам до къде ще "стигнат" ако отлепят!!! И вместо да имат оздравителен ефект, то те прогресивно вървят към прегаряне! Без даване предварително, не можеш да вземеш. Няма обратен път към успеха.

Автор #христоотлясковец

(четете и шарения шривт, там има препратки към още информция!)